Simon Says Review

Στο «Simon Says» πέντε νέοι πηγαίνουν για διακοπές στην ύπαιθρο αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ντόπιων για το αιματηρό παρελθόν της περιοχής. Σύντομα γίνονται θύματα ενός αδίστακτου φονιά που του αρέσει να χρησιμοποιεί την φράση «Simon Says»…

Από τον σκηνοθέτη της κλασικής οικογενειακής ταινίας «Χάρι ο Απίθανος» (1987) έρχεται αυτό άθλιο slasher που δανείζεται τον τίτλο του διάσημου παιδικού παιχνιδιού για να ρίξει «τυράκι» στη φάκα του. Αλλά και ο ελληνικός τίτλος δημιουργεί εντυπώσεις για ένα βίαιο slasher/torture porn φιλμ νεανικού χαρακτήρα. Μια από τα ίδια δηλαδή και το μόνο που ελπίζαμε ήταν τουλάχιστον το φιλμ να έχει αξιοπρέπεια, να βλέπεται δηλαδή. Κι όμως, ούτε αυτή η απλή και μοναδική απαίτηση εκπληρώνεται από το «Simon Says», ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται ανησυχητικά στη νεότερη σκηνή του τρόμου.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και από πού να τελειώσει; Ερμηνείες; Σκηνοθεσία; Σενάριο; Διάλογοι; Όλα είναι ένα μαύρο χάλι στο «Simon Says». Οι λέξεις «ερασιτεχνισμός» και «προχειρότητα» περιγράφουν επακριβώς τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται στο καταγέλαστο φιλμ του William Dear.

Προς το τέλος του φιλμ έχουμε και μια σύντομη συμμετοχή της διάσημης ηθοποιού Blake Lively (Το Μυστικό της Ανταλάιν, Gossip Girl, The Town). Πού να ήξερε η καημένη σε τι φόλα ταινία έπαιξε τότε…

Μόνο στο gore μπορούμε να εντοπίσουμε μια θετική νότα αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εξαιρετικά βίαιες σκηνές φόνων μοιάζουν εντελώς ψεύτικες τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεση (π.χ. βομβαρδισμός με…αξίνες από αυτοσχέδιο κανόνι αξινών!). Ok, για χαβαλέ ίσως θα μπορούσε να το δει κάποιος αλλά η ενενηντάλεπτη διάρκειά του (η ελληνική έκδοση είναι λίγο μικρότερη) δεν βοηθά σε αυτό κάνοντας την παρακολούθηση του «Simon Says» πραγματικό εφιάλτη για τον θεατή. Απαράδεκτη ταινία!

simon says review
simon says cast
simon says

Θετικά: Αστείρευτα ποτάμια αίματος και πολλές σκληρές σκηνές φόνων…έστω κι αν μερικές από αυτές είναι εντελώς ψεύτικες και αναληθοφανείς.

Αρνητικά: Κλισαρισμένο και κακογραμμένο σενάριο, ατάλαντοι ηθοποιοί με γελοίες ερμηνείες, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, διάλογοι της πλάκας, αποτυχημένο χτίσιμο του παρελθόντος του μανιακού, αδυναμία της ταινίας να σε τρομάξει.

Συμπέρασμα: Κωμικοτραγικό φιλμ τρόμου που η παρακολούθησή του είναι σκέτο μαρτύριο. Μείνετε μακριά.

Βαθμός:

1 star rating

Gore:

5 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η εξόντωση με παγίδα-αξίνα ενός νεαρού μετά το αποτυχημένο ωτοστόπ που έκανε.
  2. Ο βομβαρδισμός ενός εκ των πρωταγωνιστών με αξίνες από το αυτοσχέδιο «κανόνι» του μανιακού.
  3. Η αστεία εξόντωση ενός θύματος με…τσιγαριλίκι γίγας!

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Ντέαρ
Πρωταγωνιστούν: Κρίσπιν Γκλόβερ, Έρνι Λάιβλι, Μάργκο Χάρσμαν
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2006
Διάρκεια: 87 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ