Reviews
Διαβάζετε
Simon Says
Review

Simon Says

από 27/08/2016
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Simon Says» πέντε νέοι πηγαίνουν για διακοπές στην ύπαιθρο αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ντόπιων για το αιματηρό παρελθόν της περιοχής. Σύντομα γίνονται θύματα ενός αδίστακτου φονιά που του αρέσει να χρησιμοποιεί την φράση «Simon Says»…

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2006

Σκηνοθεσία

William Dear

Παραγωγή

Ernie Lively

Σενάριο

Bill Dear

Ηθοποιοί

Crispin Glover, Margo Harshman, Carrie Finklea, Artie Baxter, Greg Cipes, Blake Lively

Μουσική

Ludek Drizhal opening sequence: Vince Rule

Εταιρείες Παραγωγής

Blue Cactus Pictures, Dark Moon Pictures, Simon Says Productions

Γνωστή και ως

Evil Twins

Μεταφρασμένος Τίτλος

Εφιαλτικό Παιχνίδι

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

You forgot to say..... SIMON SAYS

Προϋπολογισμός

$3.000.000

Διάρκεια

1 Ώρα και 30 Λεπτά (90 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από τον σκηνοθέτη της κλασικής οικογενειακής ταινίας «Χάρι ο Απίθανος» (1987) έρχεται αυτό άθλιο slasher που δανείζεται τον τίτλο του διάσημου παιδικού παιχνιδιού για να ρίξει «τυράκι» στη φάκα του. Αλλά και ο ελληνικός τίτλος δημιουργεί εντυπώσεις για ένα βίαιο slasher/torture porn φιλμ νεανικού χαρακτήρα. Μια από τα ίδια δηλαδή και το μόνο που ελπίζαμε ήταν τουλάχιστον το φιλμ να έχει αξιοπρέπεια, να βλέπεται δηλαδή. Κι όμως, ούτε αυτή η απλή και μοναδική απαίτηση εκπληρώνεται από το «Simon Says», ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται ανησυχητικά στη νεότερη σκηνή του τρόμου.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και από πού να τελειώσει; Ερμηνείες; Σκηνοθεσία; Σενάριο; Διάλογοι; Όλα είναι ένα μαύρο χάλι στο «Simon Says». Οι λέξεις «ερασιτεχνισμός» και «προχειρότητα» περιγράφουν επακριβώς τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται στο καταγέλαστο φιλμ του William Dear.

Horror Trivia
Προς το τέλος του φιλμ έχουμε και μια σύντομη συμμετοχή της διάσημης ηθοποιού Blake Lively (Το Μυστικό της Ανταλάιν, Gossip Girl, The Town). Πού να ήξερε η καημένη σε τι φόλα ταινία έπαιξε τότε…

Μόνο στο gore μπορούμε να εντοπίσουμε μια θετική νότα αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εξαιρετικά βίαιες σκηνές φόνων μοιάζουν εντελώς ψεύτικες τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεση (π.χ. βομβαρδισμός με…αξίνες από αυτοσχέδιο κανόνι αξινών!). Ok, για χαβαλέ ίσως θα μπορούσε να το δει κάποιος αλλά η ενενηντάλεπτη διάρκειά του (η ελληνική έκδοση είναι λίγο μικρότερη) δεν βοηθά σε αυτό κάνοντας την παρακολούθηση του «Simon Says» πραγματικό εφιάλτη για τον θεατή. Απαράδεκτη ταινία!

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Η εξόντωση με παγίδα-αξίνα ενός νεαρού μετά το αποτυχημένο ωτοστόπ που έκανε.
  • Ο βομβαρδισμός ενός εκ των πρωταγωνιστών με αξίνες από το αυτοσχέδιο «κανόνι» του μανιακού.
  • Η αστεία εξόντωση ενός θύματος με…τσιγαριλίκι γίγας!

Photos
simon says review  simon says cast

Posters
simon says 2006 simon says

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
rotten tomatoes
allmovie
wikipedia
IMDb

Θετικά

Αστείρευτα ποτάμια αίματος και πολλές σκληρές σκηνές φόνων…έστω κι αν μερικές από αυτές είναι εντελώς ψεύτικες και αναληθοφανείς.

Αρνητικά

Κλισαρισμένο και κακογραμμένο σενάριο, ατάλαντοι ηθοποιοί με γελοίες ερμηνείες, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, διάλογοι της πλάκας, αποτυχημένο χτίσιμο του παρελθόντος του μανιακού, αδυναμία της ταινίας να σε τρομάξει.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Κωμικοτραγικό φιλμ τρόμου που η παρακολούθησή του είναι σκέτο μαρτύριο. Μείνετε μακριά.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.