Spiders 3D (Αράχνες) Review

Στο «Spiders» ένας ρώσικος δορυφόρος που περιείχε μεταλλαγμένες αράχνες πέφτει στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Οι αράχνες αρχίζουν να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις και σκορπίζουν τον τρόμο στην πόλη.

Τυπική monster movie. Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό θα μου πείτε…Το «Spiders» του μετρ των κακοφτιαγμένων monster movies Tibor Takács έχει όλα τα κλισέ και προβλήματα των σχετικών ταινιών με τερατώδη ζώα. Προχειρογραμμένο σενάριο με αρκετές αφέλειες, μέτρια ηθοποιία, αδιάφορους χαρακτήρες αλλά τελικά…δεν είναι και τόσο χάλια.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Τις «συνήθεις» γενετικά τροποποιημένες αράχνες στο πλαίσιο μυστικών στρατιωτικών πειραμάτων που κάπου έχασαν το δρόμο τους. Μετά την πτώση κομματιών του διαστημικού σταθμού στον υπόνομο της Νέας Υόρκης οι αράχνες που κρύβονταν εκεί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να επεκταθούν, να μεγαλώσουν σε μέγεθος και να αποτελέσουν θανάσιμη απειλή για όλη την πόλη.

Οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται ότι ο σκηνοθέτης του «Spiders» Tibor Takács είχε καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα για το κλασικό φιλμ παιδικού τρόμου «The Gate» του 1987.

Από τη μία παρακολουθούμε την αντιμετώπιση των αραχνών από τον στρατό κι από την άλλη την προσπάθεια ενός οικογενειάρχη και της συζύγου του να σώσουν την κόρη τους η οποία έχει παγιδευτεί σε ένα διαμέρισμα που τέθηκε σε καραντίνα. Οι σκηνές δράσεις είναι καλές αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσες πολλές όσες θα αναμέναμε από ταινία τέτοιου τύπου. Υπάρχει αδικαιολόγητα μεγάλο νεκρό διάστημα με ανούσιο μπλα μπλα που ξενερώνει. Οι χαρακτήρες/ηθοποιοί δεν έχουν να μας πουν κάτι ιδιαίτερο, παρόλα αυτά στέκονται σαφώς καλύτερα από πολλούς συναδέλφους τους σε παρεμφερείς ταινίες όπου τα αποτελέσματα είναι συνήθως τραγελαφικά.

Πάντως όταν ξεκινάει η επέλαση εκείνης της τεράστιας αράχνης, η δράση εντείνεται όπως κι ο χαβαλές. Άλλωστε μόνο για χαβαλέ βλέπονται αυτές οι ταινίες γνωρίζοντας τον χαμηλό προϋπολογισμό τους εκ των προτέρων που εδώ πάντως δεν ήταν και τόσο χαμηλός. Προφανώς τα αξιοπρεπή εφέ οφείλονται σε αυτόν. Ευτυχώς δηλαδή που οι αράχνες και η όλη τους κίνηση ήταν γενικά προσεγμένες και δεν μας απογοήτευσαν εντελώς.

spiders 3d review
spider movie review
spider
Αράχνες
Spiders 3D

Θετικά: Καλά εφέ και σχετικά καλοφτιαγμένες αράχνες, λίγες εντυπωσιακές σκηνές δράσης.

Αρνητικά: Κοινότυπο σενάριο όπως σε κάθε monster movie με τις αναμενόμενες αφέλειες, τετριμμένοι και αδιάφοροι χαρακτήρες, πολλά αδιάφορα χρονικά διαστήματα που προκαλούν χασμουρητά.

Συμπέρασμα: Αν σας αρέσουν οι ταινίες με τερατώδη ζωύφια τότε το παρόν φιλμ ενδεχομένως θα σας χαρίσει μερικές χαλαρές στιγμές διασκέδασης και χαβαλέ. Αν μιλήσουμε όμως με πιο αυστηρούς όρους, το «Spiders» έχει πολλές αδυναμίες και το γεγονός ότι δεν είναι απ’ τα χειρότερα έργα στην υποκατηγορία του δεν σημαίνει ότι είναι και καλό.

Βαθμός:

2 star rating

Gore:

2 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Ο σκοτωμός του πρώτου θύματος στους υπονόμους όταν οι αράχνες έχουν ακόμα μικρό μέγεθος.
  2. Όλο το διάστημα που η τεράστια αράχνη-βασίλισσα επιτίθεται στην πόλη.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Τιμπόρ Τάκατς
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Μαλντούν, Κρίστα Κάμπελ, Γουίλιαμ Χόουπ
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2013
Διάρκεια: 89 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Great White Review

The Hallow Review

The Sand (Η άμμος) Review

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ