Reviews
Διαβάζετε
Spiders 3D
Review

Spiders 3D

από 08/09/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Spiders» ένας ρώσικος δορυφόρος που περιείχε μεταλλαγμένες αράχνες πέφτει στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Οι αράχνες αρχίζουν να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις και σκορπίζουν τον τρόμο στην πόλη.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2013

Σκηνοθεσία

Tibor Takács

Παραγωγή

Boaz Davidson, Israel Ringel

Σενάριο

Joseph Farrugia, Tibor Takács, Boaz Davidson, Dustin Warburton

Ηθοποιοί

Patrick Muldoon, Christa Campbell, William Hope, Jon Mack, Shelly Varod, Sydney Sweeney, Christian Contreras, Pete Lee-Wilson

Μουσική

Joseph Conlan

Εταιρείες Παραγωγής

Nu Image

Γνωστή και ως

Spiders 3D

Μεταφρασμένος Τίτλος

Αράχνες Δολοφόνοι

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

Eight Legs Three Dimensions One Disaster.

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD

28/8/2014

Προϋπολογισμός

$7.000.000

Διάρκεια

1 Ώρα και 29 Λεπτά (89 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τυπική monster movie. Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό θα μου πείτε…Το «Spiders» του μετρ των κακοφτιαγμένων monster movies Tibor Takács έχει όλα τα κλισέ και προβλήματα των σχετικών ταινιών με τερατώδη ζώα. Προχειρογραμμένο σενάριο με αρκετές αφέλειες, μέτρια ηθοποιία, αδιάφορους χαρακτήρες αλλά τελικά…δεν είναι και τόσο χάλια.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Τις «συνήθεις» γενετικά τροποποιημένες αράχνες στο πλαίσιο μυστικών στρατιωτικών πειραμάτων που κάπου έχασαν το δρόμο τους. Μετά την πτώση κομματιών του διαστημικού σταθμού στον υπόνομο της Νέας Υόρκης οι αράχνες που κρύβονταν εκεί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να επεκταθούν, να μεγαλώσουν σε μέγεθος και να αποτελέσουν θανάσιμη απειλή για όλη την πόλη.

Horror Trivia
Οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται ότι ο σκηνοθέτης του «Spiders» Tibor Takács είχε καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα για το κλασικό φιλμ παιδικού τρόμου «The Gate» του 1987.

Από τη μία παρακολουθούμε την αντιμετώπιση των αραχνών από τον στρατό κι από την άλλη την προσπάθεια ενός οικογενειάρχη και της συζύγου του να σώσουν την κόρη τους η οποία έχει παγιδευτεί σε ένα διαμέρισμα που τέθηκε σε καραντίνα. Οι σκηνές δράσεις είναι καλές αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσες πολλές όσες θα αναμέναμε από ταινία τέτοιου τύπου. Υπάρχει αδικαιολόγητα μεγάλο νεκρό διάστημα με ανούσιο μπλα μπλα που ξενερώνει. Οι χαρακτήρες/ηθοποιοί δεν έχουν να μας πουν κάτι ιδιαίτερο, παρόλα αυτά στέκονται σαφώς καλύτερα από πολλούς συναδέλφους τους σε παρεμφερείς ταινίες όπου τα αποτελέσματα είναι συνήθως τραγελαφικά.

Πάντως όταν ξεκινάει η επέλαση εκείνης της τεράστιας αράχνης, η δράση εντείνεται όπως κι ο χαβαλές. Άλλωστε μόνο για χαβαλέ βλέπονται αυτές οι ταινίες γνωρίζοντας τον χαμηλό προϋπολογισμό τους εκ των προτέρων που εδώ πάντως δεν ήταν και τόσο χαμηλός. Προφανώς τα αξιοπρεπή εφέ οφείλονται σε αυτόν. Ευτυχώς δηλαδή που οι αράχνες και η όλη τους κίνηση ήταν γενικά προσεγμένες και δεν μας απογοήτευσαν εντελώς.

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Ο σκοτωμός του πρώτου θύματος στους υπονόμους όταν οι αράχνες έχουν ακόμα μικρό μέγεθος.
  • Όλο το διάστημα που η τεράστια αράχνη-βασίλισσα επιτίθεται στην πόλη.

Photos
spiders 3d spider movie spider spider horror

Posters
spiders poster spiders review spiders dvd

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
flixster
rotten tomatoes
allmovie
wikipedia
facebook   twitter
IMDb

Θετικά

Καλά εφέ και σχετικά καλοφτιαγμένες αράχνες, λίγες εντυπωσιακές σκηνές δράσης.

Αρνητικά

Κοινότυπο σενάριο όπως σε κάθε monster movie με τις αναμενόμενες αφέλειες, τετριμμένοι και αδιάφοροι χαρακτήρες, πολλά αδιάφορα χρονικά διαστήματα που προκαλούν χασμουρητά.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αν σας αρέσουν οι ταινίες με τερατώδη ζωύφια τότε το παρόν φιλμ ενδεχομένως θα σας χαρίσει μερικές χαλαρές στιγμές διασκέδασης και χαβαλέ. Αν μιλήσουμε όμως με πιο αυστηρούς όρους, το «Spiders» έχει πολλές αδυναμίες και το γεγονός ότι δεν είναι απ’ τα χειρότερα έργα στην υποκατηγορία του δεν σημαίνει ότι είναι και καλό.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.