The Strain – Season 3 Review

Είναι αλήθεια ότι περίμενα αυτήν την σεζόν με μεγάλη επιφύλαξη. Βλέπετε οι δύο προηγούμενες ήταν μεν καλές, αλλά δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω που θα ξυπνούσε τον ενθουσιασμό μου. Στον τρίτο κύκλο και σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να ακούγεται στην πιάτσα, εντόπισα πολλά σημεία που μου άρεσαν καθώς και μια γενικότερη βελτίωση στο σενάριο και στις ιδέες.

Θυμίζω ότι το The Strain των Guillermo del Toro και Chuck Hogan αφηγείται την προσπάθεια μιας ιδιόρρυθμης ομάδας ανθρώπων (και όχι μόνο) στη Νέα Υόρκη να σταματήσουν την επέλαση των Στριγκόι, αυτών των αιμοβόρων πλασμάτων που αποτελούν υβρίδιο βρικόλακα και ζόμπι κατά μία ευρύτερη έννοια. Ο Αφέντης που οργανώνει και συντονίζει τις κινήσεις των φρικτών πλασμάτων είναι ο πρωταρχικός στόχος του ηλικιωμένου Setrakian και της ομάδας του.

strain κύκλος 3

Ο τρίτος κύκλος βρίσκει τους πρωταγωνιστές σε φάση σχεδιασμού επιχειρήσεων για τον εντοπισμό και την πάταξη του Αφέντη και της νεκροζώντανης στρατιάς του. Οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν επιστημονικά πειράματα με βασικό οργανωτή των Δρ. Ephraim Goodweather, άμεσες πολεμικές επιχειρήσεις με μπροστάρη των πάντα μαχητικό Fet καθώς και πιο «εξειδικευμένου» μυστικιστικού τύπου προσπάθειες μέσω της εξονυχιστικής μελέτης του απόκρυφου βιβλίου Occido Lumen στις οποίες επιδίδεται ο γερο-Setrakian.

Ο ηθοποιός Corey Stroll (House of Cards) που υποδύεται τον Ephraim Goodweather επιλέχτηκε στο cast λόγω της απόδοσής του στην ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (2011).

Οι προσπάθειες των ηρώων παρότι φαίνονται καλά οργανωμένες σε πρώτη φάση, στη συνέχεια πλήττονται από ανεξέλεγκτες τροπές που δημιουργούν μέχρι και εμφύλιες έριδες και καχυποψία. Από το στρατόπεδο του Αφέντη και των Στριγκόι ο δαιμόνιος ναζί Eichorst φέρνει εις πέρας αργά αλλά ύπουλα και αποτελεσματικά τα καταχθόνια σχέδια του Αφέντη του έχοντας και ως κρυφό ατού τον απαχθέντα γιο του Goodweather παρέα με τη μεταμορφωμένη σύζυγο του άτυχου επιστήμονα.

strain τρίτη σεζόν

Η τελική σύγκρουση θα είναι συγκλονιστική. Συγκινητικές στιγμές με θανάτους συμπαθητικών χαρακτήρων (σιγά το spoiler – το περιμέναμε άλλωστε) καθώς και ένα σκοτεινό φινάλε – ορισμό της απελπισίας σφραγίζουν τον δραματικό τρίτο κύκλο αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον για τον τέταρτο. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα flashbacks που φωτίζουν το παρελθόν των χαρακτήρων –από τα δυνατότερα σημεία του The Strain. Αυτή τη φορά παίζει να είναι από τα συναρπαστικότερα και πιο ενδιαφέροντα που έχουμε δει στη σειρά.

Γενικά ο τρίτος κύκλος με άφησε με ένα χαμόγελο ελπίδας. Είδαμε περισσότερη ουσία και λιγότερη περιττολογία. Ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι τα επεισόδια ήταν 10 και όχι 13 όπως στις δύο προηγούμενες σεζόν επομένως και η αφήγηση ήταν πιο συμπαγής (ενίοτε και ανατρεπτική). Α και ο μισός Στριγκόι μισός άνθρωπος Quinlan είναι φοβερά απολαυστικός badass χαρακτήρας!

strain season 3

Θετικά: Αρκετές συγκινητικές και δραματικές σκηνές, πεσιμιστική ατμόσφαιρα, πολύ ενδιαφέροντα και καλοσκηνοθετημένα flashbacks, αυξημένη δράση και πλούσιο gore, απρόβλεπτες εξελίξεις στο σενάριο, τα γνωστά καλά εφέ.

Αρνητικά: Δεν απουσιάζουν αχρείαστες και δίχως νόημα σκηνές όπως οι ερωτοτροπίες του Goodweather με την χακερού.

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

4.5 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Στέλλα Στρούβαλη
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

The Strain – Season 4 Review

Antlers Review

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ