Reviews
Διαβάζετε
The Strangers: Prey at Night
0

The Strangers: Prey at Night

από 28/03/2018

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Strangers: Prey at Night» μια οικογένεια που μεταβαίνει σε ένα υπαίθριο πάρκο με τροχόσπιτα για να συναντήσει συγγενείς δέχεται επίθεση από τρεις μασκοφόρους φονιάδες.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2018

Σκηνοθεσία

Johannes Roberts

Παραγωγή

James Harris, Wayne Marc Godfrey, Mark Lane, Robert Jones, Ryan Kavanaugh

Σενάριο

Bryan Bertino, Ben Ketai

Ηθοποιοί

Christina Hendricks, Martin Henderson, Bailee Madison, Lewis Pullman

Μουσική

Adrian Johnston

Εταιρείες Παραγωγής

The Fyzz Facility, White Comet Films, BLOOM, Intrepid Pictures, Rogue

Γνωστή και ως

The Strangers 2

Μεταφρασμένος Τίτλος

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Σλόγκαν

Let us prey.

Διανομή

Odeon

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

29/03/2018

Προϋπολογισμός

$5.000.000

Box Office

$23.000.000 (έως 22/03/2018)

Διάρκεια

85 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «The Strangers: Prey at Night» έρχεται από έναν νέο και πιθανώς ελπιδοφόρο σκηνοθέτη (θα εξαρτηθεί από τις επόμενες δουλειές του), τον Johannes Roberts που μας πρόσφερε το συμπαθητικό φιλμ θαλάσσιου τρόμου με καρχαρίες «47 Meters Down» (2017). Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, το παρόν φιλμ αποτελεί το sequel του «The Strangers» (2008), ενός αξιόλογου αλλά όχι και τόσο ιδιαίτερου φιλμ τρόμου home invasion λογικής.

Από τότε έχουν περάσει στη μικρή και μεγάλη οθόνη πολυάριθμα φιλμ τρόμου παραπλήσιου θέματος καθιστώντας την υποκατηγορία του home invasion κάπως παρωχημένη πλέον. Ενίοτε κυκλοφορούν ορισμένες πραγματικά σπουδαίες δουλειές στη συγκεκριμένη συνομοταξία όπως τα προπέρσινα «Hush» και «Don’ t Breathe» ανεβάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλά.

Όπως συμβαίνει όμως σε κάθε δημοφιλή προσωρινά υποκατηγορία τρόμου θα υπάρξουν και οι ταινίες αμφιλεγόμενης ποιότητας που γρήγορα θα ξεχαστούν. Σ’ αυτή την περίπτωση ανήκει δυστυχώς το «The Strangers: Prey at Night» το οποίο δεν έχει τίποτα αξιομνημόνευτο να προσφέρει στη σκηνή και στην home invasion υποκατηγορία.

Παρουσιάζει ένα ταχύ μεν αλλά υπερβολικά τυπικό και προβλέψιμο αιματοκύλισμα με θύματα τα μέλη μιας οικογένειας που εγκαθίστανται σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα για να μείνουν με κάποιους συγγενείς. Το μέρος όμως είναι έρημο και γρήγορα τα μέλη της οικογένειας θα ανακαλύψουν τον λόγο. Κάπου εδώ ξεκινάει ο αγώνας τους για επιβίωση και η νύχτα προμηνύεται άγρια και αιματοβαμμένη για όλους.

the strangers prey at night

Horror Trivia
Ο ηθοποιός Lewis Pullman που εδώ υποδύεται τον γιο της οικογένειας είναι γιος του διάσημου ηθοποιού Bill Pullman.

the strangers prey night hendricks

Το «The Strangers: Prey at Night» είναι μια άνοστη και αδιάφορη ταινία τρόμου που χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ του είδους ακόμα κι αυτά που απαντούν ήδη από τη δεκαετία του ’80 όπως η υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή που επιδεικνύει ο φονιάς. Προσπαθεί να μας τρομάξει αλλά το καταφέρνει ελάχιστες φορές. Πουθενά δεν φτάνει σε δυναμικές εξάρσεις ικανές να μείνουν στη μνήμη για καιρό. Το shock value είναι απελπιστικά χλιαρό.

Οι χαρακτήρες είναι προχειρογραμμένοι και τετριμμένοι. Οι μασκοφόροι εισβολείς έχουν οπωσδήποτε τη χάρη τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καθιερωθούν ως κλασικοί στη σκηνή του τρόμου καθώς δεν διαθέτουν το απαραίτητο βάθος ούτε τη δυναμική για να αναδειχτούν. Το φινάλε προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου φιλμ αλλά το κάνει με αδέξιο τρόπο.

Μπορείτε λοιπόν να προσπεράσετε χωρίς ενδοιασμούς το «The Strangers: Prey at Night» και να αναζητήσετε κάτι πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Αν πάλι είστε φανατικός θεατής των home invasion/slasher ταινιών και θέλετε να τα έχετε δει όλα, περιστασιακά θα εκτιμήσετε λίγο το φιλμ που σίγουρα δεν είναι και για πέταμα.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η σαδιστική δολοφονία της μητέρας μπροστά στα απελπισμένα μάτια της κόρης της.
  • Η δολοφονία ενός άνδρα με παγοκόφτη μέσα στο βαν υπό τους μελωδικούς ήχους του ραδιοφώνου.
  • Η αιματηρή μάχη του γιου με έναν από τους δολοφόνους στην πισίνα.

Photos

the strangers prey night review

the strangers prey night 2018

the strangers prey night

Posters

the strangers prey at night 2018

the strangers 2 poster

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Γρήγορος ρυθμός, οι τρομακτικές φιγούρες και μάσκες των δολοφόνων, υψηλή αγωνία και 2-3 εμπνευσμένες σκηνές φόνων.

Αρνητικά

Μέτρια ηθοποιία, τετριμμένο θέμα, προχειρογραμμένο σενάριο γεμάτο κλισέ και προβλέψιμες καταστάσεις.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ανούσιο και μέτριο εκτελεστικά φιλμ που αναμασά χιλιοπαιγμένα home invasion/slasher μοτίβα.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.