The Taking of Deborah Logan Review

Κάτι που αρχίζει σαν ιατρικό ντοκιμαντέρ για την πάλη της Deborah Logan με την νόσο του Alzheimer όπως και για τον αγώνα που κάνει η κόρη της στο να την φροντίζει, εξελίσσεται σε μια εξωφρενική απεικόνιση της άνοιας καθώς ανατριχιαστικά γεγονότα αρχίζουν να μαστίζουν την οικογένεια και το συνεργείο.

Τα τελευταία χρόνια πληθώρα ταινιών σχετικά με πνεύματα, εξορκισμούς και δαίμονες έχουν περάσει από τις οθόνες μας, γεγονός που δημιούργησε έναν κορεσμό στο είδος και σε συνδυασμό με το χιλιοφτιαγμένο found footage, προκαλούν μια στερεοτυπική αντίδραση απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Παρόλα αυτά, το «The Taking of Deborah Logan» χρησιμοποιεί μια τρομερή ασθένεια-μάστιγα της σύγχρονης εποχής, ώστε να δίνει μια ανθρώπινη πλευρά στην ταινία που δεν βρίσκεις εύκολα.

Οι πρωταγωνιστές είναι η Μία, φοιτήτρια ιατρικής και το συνεργείο της που αποτελείται από δύο άτομα, και ψάχνει έναν ασθενή που πάσχει από Alzheimer, τον οποίο βρίσκει στο πρόσωπο της Deborah Logan, μιας συμπαθητικής μεσήλικης γυναίκας που δείχνει τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας. Μαζί της, γνωρίζουμε και την κόρη της την Sarah που περνάει δύσκολα αλλά η αγάπη της για την μητέρα, της δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση. Καθώς η Deborah βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παράνοια της νόσου, διάφορα ανεξήγητα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν, γεγονότα που φανερώνουν ότι για την κατάσταση της Deborah δεν φταίει μόνο η αρρώστια. Γεγονότα από το παρελθόν και υπερφυσικές δυνάμεις αποκαλύπτουν τι τρέχει σχετικά με την Deborah Logan.

Η ταινία δεν προβλήθηκε για κριτικούς και στο DVD υπάρχει το special feature «Τhe Making of The Taking of Deborah Logan».

Το να επιλεχθεί μια γυναίκα που πάσχει από Alzheimer για πρωταγωνίστρια είναι αρκετά έξυπνο, διότι συνήθως τα πνεύματα κάνουν κατάληψη στα σώματα αυτών με αδύναμο πνεύμα. Η ηθοποιός που υποδύεται την παθούσα, δίνει μια απρόσμενα πειστική ερμηνεία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα δίνει όλα ώστε να κάνει το κοινό να νιώσει έναν άβολο και ανατριχιαστικό τρόμο.

Υπάρχουν στιγμές στην ταινία που είναι πραγματικά τρομακτικές και ανατριχιαστικές. Γενικά, ο ρεαλιστικός τρόμος που προέρχεται από την αρρώστια και τα συμπτώματα της σε συνδυασμό με το υπερφυσικό στοιχείο, δημιουργούν ένα μείγμα που σε καθηλώνει στο κάθισμα. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για την τρίτη πράξη της ταινίας, καθώς εκεί τα πράγματα στρέφονται προς το εξωφρενικό και το παράλογο, και δυστυχώς παρασύρεται και δεν ξεφεύγει τα κλισέ και τα συνηθισμένα, γεγονός που υποβαθμίζει σημαντικά τα όσα έχτισε ο σκηνοθέτης στις προηγούμενες δύο πράξεις.

deborah logan film
deborah logan horror
deborah logan review
deborah logan scary
deborah logan dvd

Θετικά: Πολύ καλές ερμηνείες, ενδιαφέρουσα πλοκή, ορισμένες σκηνές σου παγώνουν το αίμα.

Αρνητικά: Παρόλα τα καλά της, δεν αποφεύγει τα κλισέ.

Συμπέρασμα: Αν θέλει κανείς μια ταινία που δίνει μια άλλη γεύση σε μια χιλιοδοκιμασμένη συνταγή, τότε το “The Taking of Deborah Logan” δεν θα απογοητεύσει. Έχει ατμοσφαιρικό κλίμα, αγωνία μερικές στιγμές θα σας ταρακουνήσει.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

1 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το πώς η Deborah επηρεάζεται από την αρρώστια και όλα τα συμβάντα στο σπίτι.
  2. Η σκηνή στο σπίτι που η Sarah και το συνεργείο προσπαθούν να σπάσουν το ξόρκι.
  3. Η σκηνή στην σπηλιά που θα σας κρατήσει ξύπνιους.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ
Πρωταγωνιστούν: Τζιλ Λάρσον, Αν Ράμσεϊ, Μισέλ Ανγκ
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2014
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Screamtime Review

Baghead Review

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ