Reviews
Διαβάζετε
Teeth
0

Teeth

από Horrormovies.gr21/07/2014

Δάγκωσε Με

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Teeth» επικεντρώνεται σε μια νεαρή κοπέλα που λόγω μιας μετάλλαξης έχει αναπτύξει κοφτερά δόντια στο εσωτερικό του γεννητικού της οργάνου. Το εν λόγω χάρισμα επιτίθεται σε οποιονδήποτε προσπαθεί να εισβάλλει στην συγκεκριμένη «περιοχή» χωρίς την αποδοχή και τη θέληση της οικοδέσποινάς  του.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2007

Σκηνοθεσία

Mitchell Lichtenstein

Παραγωγή

Mitchell Lichtenstein, Joyce Pierpoline

Σενάριο

Mitchell Lichtenstein

Ηθοποιοί

Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman, Ashley Springer, Lenny Von Dohlen

Μουσική

Robert Miller

Εταιρείες Παραγωγής

Teeth

Γνωστή και ως

Δόντια

Μεταφρασμένος Τίτλος

Δάγκωσε Με

Σλόγκαν

Every rose has its thorns.

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

£235.658 (Ηνωμένο Βασίλειο)

Box Office

$2.340.110

Διάρκεια

94 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στη σκηνή του τρόμου έχουμε δει ανά διαστήματα μερικές τρελές, μα πολύ τρελές υποθέσεις ταινιών, ειδικά στο πιο ευμετάβλητο και ανεκτικό παρακλάδι των κωμωδιών τρόμου. Cult ταινίες τρόμου όπως «Basket Case» (1982) και «Re-Animator» (1985) αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα αυτής της κατηγορίας των υποθέσεων «λάστιχο» όπου η λογική δίνει τη θέση της σε μια γοητευτική «ό, τι να’ ναι» παράνοια που συνήθως κερδίζει τις καρδιές των περισσότερων φίλων του τρόμου. Το «Teeth» του 2007 ανήκει κι αυτό στην ίδια συνομοταξία των τραβηγμένων από τα μαλλιά ιδεών παρουσιάζοντας μια θεότρελη κεντρική ιδέα.

Το ανεξάρτητο αυτό φιλμάκι επικεντρώνεται στην Dawn, μια εμφανίσιμη έφηβη η οποία είναι ενταγμένη σε μια χριστιανική οργάνωση «αποχής» από το προγαμιαίο σεξ ονόματι «The Promise». Συχνά η Dawn βγάζει δυναμικούς λόγους αυτοσυγκράτησης στο κοινό των ομοϊδεατών της ενώ στην υπόλοιπη καθημερινότητά της προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την σεξουαλική της ορμή κρατώντας μακριά τις ερωτικές προτροπές των αγοριών. Επίσης η νεαρή κοπέλα τυχαίνει να φέρει μια σπάνια και απίστευτη μετάλλαξη: στο εσωτερικό του γεννητικού της οργάνου υπάρχουν…κοφτερά δόντια που πετσοκόβουν οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ανδρικό «όργανο» ή άλλο σωματικό μέρος (π.χ. δάχτυλα) επιχειρεί να εισβάλλει στον «κόλπο» της.

Δόντια 2007

Στη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης σκηνής του «Teeth», ορισμένοι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν διότι νόμιζαν ότι επρόκειτο για ταινία πορνό.

Δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία για την τρελή υπόθεση του «Teeth». Ακόμα κι αυτήν όμως το φιλμ προσπαθεί να την αιτιολογήσει καταφεύγοντας στην εύκολη λύση της πυρηνικής ενέργειας αφού η πρωταγωνίστρια μεγάλωσε πολύ κοντά σ’ ένα πυρηνικό εργοστάσιο με αποτέλεσμα να υποστεί την ασυνήθιστη αυτή μετάλλαξη. Πάντως η αιτιολόγηση περνά σε δεύτερο ρόλο καθώς τα αιματηρά ραντεβού της πρωταγωνίστριας με τους εκπροσώπους του αρσενικού φύλου αποτελούν το νούμερο ένα δέλεαρ της ταινίας. Όπως είναι αναμενόμενο τα αγόρια που προσπαθούν να κερδίσουν με ανάρμοστο τρόπο την σεξουαλική συνεύρεση με την Dawn, παθαίνουν μεγάλη ζημιά…χάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις το πολύτιμο ανδρικό μόριό τους μέσα σε λίμνες αίματος και ανυπόφορους πόνους (άουτς!). Όλες αυτές οι σκηνές «ευνουχισμών» είναι για highlight προκαλώντας περισσότερο γέλιο παρά τρόμο.

Jess Weixler

Στα θετικά πρέπει να συμπεριλάβουμε και την ίδια την πρωταγωνίστρια η οποία μοιάζει να φτιάχτηκε για αυτόν ακριβώς τον ιδιόρρυθμο ρόλο. Το φαινομενικά αθώο βλέμμα της έρχεται σε θαυμάσια αντίθεση με την επικίνδυνη «οντότητα» που κρύβει στο «εσωτερικό» της. Η μετάλλαξή της σε evil χαρακτήρα προς το φινάλε είναι μάλλον η φυσιολογική κατάληξή της Dawn. Άλλος αξιομνημόνευτος χαρακτήρας του «Teeth» είναι ο ροκάς ετεροθαλής αδερφός της ο οποίος κουβαλάει από μικρός μια τραυματική εμπειρία που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συνευρίσκεται ερωτικά με κοπέλες. Βλέπετε… όταν ήταν μικρός είχε τολμήσει να βάλει το δάχτυλό του στην απαγορευμένη περιοχή της Dawn και το μετάνιωσε πικρά…

Αυτοί οι δύο, και πρωτίστως η Dawn, κρατούν όλο το ενδιαφέρον στα διαστήματα που δεν περιέχουν ευνουχισμούς από τα κοφτερά δόντια του οργάνου της Dawn. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες παίζουν υπερβολικά συμπληρωματικούς ρόλους μαρτυρώντας μια αδυναμία του σεναριογράφου να τους εντάξει αποτελεσματικά στην ιστορία. Άλλο βασικό μειονέκτημα είναι η ίδια η αυτοσυγκράτηση του «Teeth» που σου μένει ως τελική γεύση. Από μια τόσο τρελή ιδέα περιμέναμε περισσότερα όπως π.χ. κάποια ξεχωριστά λεπτομερή πλάνα στα κρυφά δόντια της πρωταγωνίστριας ή και μια εντονότερη εξέλιξη της ιστορίας. Όμως πέρα από τις σποραδικές εξάρσεις στις σκηνές που τα κρυφά δόντια πετσοκόβουν τα θύματά τους, η ταινία φαίνεται υποτονική. Το φινάλε έρχεται επίσης κάπως βιαστικά.

teeth 2007 still 6


teeth 2007 κριτική

teeth 2007 review

teeth 2007 still

teeth 2007 poster

Δόντια


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η αρχική σκηνή που ο αδερφός της ηρωίδας μαθαίνει από πρώτο χέρι τι κρύβει η αδερφή του στην «ευαίσθητη» περιοχή της.
  • Ο πρώτος ανατριχιαστικός ευνουχισμός ενός άτυχου αγοριού στη λίμνη όπου η Dawn παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού.
  • Η επική σκηνή στην οποία ο γιατρός που εξετάζει τον κόλπο της ηρωίδας μένει χωρίς…δάχτυλα στο ένα του χέρι!
  • Ο ξεκαρδιστικός ευνουχισμός του ετεροθαλή αδελφού της ηρωίδας και η ακόλουθη κατάποση του μορίου του από ένα σκύλο!

Θετικά

Απρόσμενα πρωτότυπη και τρελή ιδέα, ορισμένες πολύ σοκαριστικές σκηνές ευνουχισμών, συμπαθητική και ταιριαστή με το όλο κλίμα πρωταγωνίστρια.

Αρνητικά

Αργός ρυθμός, ελλιπής χρησιμοποίηση κάποιων χαρακτήρων, έλλειψη οράματος και εκρηκτικότητας.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Είναι σίγουρα μια από τις πιο πρωτότυπες κωμωδίες τρόμου που έχουμε δει. Σίγουρα όμως το «Teeth» δεν κάνει ούτε κάποια μεγάλη έκπληξη ούτε κάποια «επανάσταση» στη ροή της σκηνής του τρόμου.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.