Reviews
Διαβάζετε
Terminal Choice
0

Terminal Choice

από horrormovies.gr29/03/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Terminal Choice», οι ασθενείς μιας υπερσύγχρονης κλινικής πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες την ώρα που το προσωπικό της βάζει στοιχήματα για την εξέλιξη της υγείας τους. Ο Dr. Holt κατηγορείται για αμέλεια αλλά όταν μια συνεργάτης του πεθαίνει κι αυτή μυστηριωδώς, ο Holt αναζητά απαντήσεις μέσα στο διεφθαρμένο περιβάλλον της κλινικής.

Χώρα

Καναδάς

Έτος

1985

Σκηνοθεσία

Sheldon Larry

Παραγωγή

Gary Magder

Σενάριο

Neal Bell, Peter Lawrence

Ηθοποιοί

Joe Spano, Diane Venora, David McCallum, Robert Joy, Don Francks, Nicholas Campbell, Ellen Barkin

Μουσική

Brian Bennett

Εταιρείες Παραγωγής

Magder Film Productions

Γνωστή και ως

Critical List
Death List
Trauma
Death Bed

Μεταφρασμένος Τίτλος

Προγραμματισμός Θάνατος

Σλόγκαν

At Dodson Clinic, there's a chance you may not recover. The doctors are betting on it.

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$3.900.000

Διάρκεια

97 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για μια ξεχασμένη και εξαιρετικά σπάνια ταινία τρόμου από τον Καναδά. Πιθανώς στην ρομαντική εποχή των VHS οι μανιακοί λάτρεις του τρόμου να είχαν λάβει μια εικόνα και του «Terminal Choice» μεταξύ πολλών άλλων, άσημων, δυσεύρετων έργων. Ανεξάρτητα της δυσκολίας εύρεσής του πάντως, αξίζει να γίνει μια υπενθύμιση για τους λίγους που το είχαν δει στο μακρινό παρελθόν αλλά και για όσους προτίθενται να παλέψουν για την εύρεσή του σήμερα (υποψιάζομαι λίγοι).

Η πρώτη διαπίστωση διαβάζοντας την υπόθεση αφορά την πρωτοτυπία. Όχι ότι δεν έχουμε δει κι άλλα ιατρικά θρίλερ/τρόμου αλλά εδώ η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα της υπόθεσης. Ασθενείς νοσηλευμένοι σε μια μεγάλη κλινική πεθαίνουν μυστηριωδώς με «εντολές» που φαίνεται να δίνει ένας φουτουριστικός υπολογιστής. Το εν λόγω μηχάνημα κανονικά λειτουργεί ως συντονιστής των ιατρικών ενεργειών για τους ασθενείς αλλά κάποιος φαίνεται να τον πειράζει σκοπίμως για να αυξήσει τις πιθανότητες να βγει κερδισμένος από στοιχήματα. Και τι στοιχήματα είναι αυτά άραγε; Εδώ βρίσκεται το δεύτερο σοκαριστικό στοιχείο του «Terminal Choice». Τα στοιχήματα παίζονται μεταξύ ενός μέρους του προσωπικού της κλινικής σχετικά με την πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων! Το φιλμ λοιπόν σοκάρει με δύο τρόπους πρωτοφανείς για τα horror δεδομένα! Με την φουτουριστική δολοφονία των ασθενών μέσω του κεντρικού υπολογιστή και με την εντελώς διεφθαρμένη, πλήρως ανήθικη συμπεριφορά του προσωπικού.

terminal choice horror

Horror Trivia
Άλλοι τίτλοι είναι οι «Critical List», «Death List» και «Death Bed». Τα γυρίσματα έγιναν στο Montreal του Καναδά.

deathbed 1985

Στο «Terminal Choice» πρωταγωνιστεί ο Dr. Holt, ένας εκ των γιατρών της κλινικής στον οποίο φορτώνονται ύπουλα οι θάνατοι των ασθενών διαμορφώνοντας την απατηλή εικόνα της αμέλειας για τον εν λόγω κύριο. Βέβαια έχει φροντίσει έγκαιρα ο σεναριογράφος να δικαιολογήσει την πλεκτάνη γνωστοποιώντας το «αμαρτωλό» παρελθόν του πρωταγωνιστή με κακομεταχείριση παλιών ασθενών καθώς και με την τάση του να καταναλώνει αλκοόλ. Από εκεί και πέρα υπάρχει και μια αδιάφορη υποπλοκή όπου ο Holt προσπαθεί να αναθερμάνει την σχέση του με μια συνεργάτη του στην κλινική. Οι συγκυρίες όμως τους αναγκάζουν να αναζητήσουν απαντήσεις για τους περίεργους θανάτους.

Δεν μπορώ παρά να εγκωμιάσω την πρωτοτυπία της ταινίας απ’ όπου παίρνει και τους περισσότερους πόντους της μαζί με λίγες σκηνές σασπένς. Από την άλλη όμως οι ουκ ολίγες κακοτοπιές στο σενάριο και ο αργόσυρτος ρυθμός ενεργούν εις βάρος της. Επίσης δεν υπάρχει ένας χαρακτήρας που να κεντρίζει το ενδιαφέρον όσο κι αν προσπάθησα να εντοπίσω κάποιον. Αυτά βέβαια δεν είναι λόγοι για να μην την αναζητήσετε. Απλά μην περιμένετε μεγάλα πράγματα.

terminal choice 1985

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ο πρώτος θάνατος με μια κοπέλα ασθενή να κολυμπά στο ίδιο της το αίμα. Είναι η σκηνή που σε βάζει στο κλίμα της ταινίας.
  • Ένα υποχρεωτικό θανατηφόρο ηλεκτροσόκ από απινιδωτή.
  • Η αγωνιώδης σκηνή με τις πολλαπλές απόπειρες θανάτωσης του πρωταγωνιστή ο οποίος έχει καθηλωθεί σε κρεβάτι νοσηλείας.

Trailer

Posters

deathbed

terminal choice

Links

Rotten Tomatoes
Imdb

Θετικά

Η πρωτοτυπία του φιλμ στην υπόθεση και στους φόνους. Επίσης το δυσάρεστο περιβάλλον του νοσοκομείου δημιουργεί ένα συνεχές κλίμα κλειστοφοβίας και απελπισίας, κατάλληλο για «βαριά» ταινία τρόμου.

Αρνητικά

Οι αδιάφοροι χαρακτήρες, ο αργός ρυθμός, μερικά προβλήματα στο σενάριο.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξίζει τουλάχιστον της προσοχής των λάτρεων των παλιών, παρακμιακών ταινιών τρόμου παρά τα μειονεκτήματά της.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.