The Dentist (Ο οδοντίατρος) Review

Στο «The Dentist» ένας επιτυχημένος οδοντίατρος σε ένα πλούσιο προάστιο των Ηνωμένων Πολιτειών, πιάνει την γυναίκα του να τον απατά. Από εκείνο το σημείο και μετά, σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να είναι ασθενής του και να βρίσκεται στην καρέκλα του ιατρείου του.

Σίγουρα οι οδοντίατροι δεν είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα στην ιδέα και μόνο ότι θα τους επισκεφτείς και θα έχεις ανοιχτό το στόμα σου για πολλή ώρα, αφήνοντας τους να μπαινοβγάζουν εργαλεία χωρίς να βλέπεις τι γίνεται..Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που ποντάρει αυτό το cult διαμαντάκι του Brian Yuzna όσον αφορά την σκηνοθεσία και των Stuart Gordon και Dennis Paoli από την πλευρά του σεναρίου.

Μετά από παλαιότερα αριστουργήματα όπως το “Re-Animator” και το “From Beyond”, που ο Gordon και ο Yuzna, συνεργάστηκαν περίφημα, βασιζόμενα σε βιβλία του Lovecraft αλλά και άλλα μικρά πονήματα τους, έρχεται αυτό το φιλμάκι, που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορο. Το εν λόγω έργο συνδυάζει τον τρόμο σε σημείο αγωνίας μια και δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει αυτός ο τρελός οδοντίατρος με τα εργαλεία που σίγουρα δεν είναι άγνωστα σε όλους μας, με το gore που υπάρχει σε αρκετά σημεία σε ικανοποιητικό βαθμό.

Το φιλμ εμπνέεται από τον πραγματικό serial killer και οδοντίατρο στο επάγγελμα Glennon Engleman (1928-1999) που έδρασε κυρίως στην πολιτεία Missouri των ΗΠΑ.

Θυμάμαι την εποχή που το πρόβαλλε αρκετές φορές, μεταμεσονύκτια, η ιδιωτική τηλεόραση , αρκετά χρόνια πίσω. Τότε ήταν που το πρωτοείδα και μου είχε κάνει θετική εντύπωση, αφού η πρωτοτυπία της εναρμόνισης διαφόρων στοιχείων της καθημερινότητας , με τον τρόμο που μπορούν να προκαλέσουν αν πέσουν σε λάθος χέρια, είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια στις ταινίες τρόμου. Θα έλεγε κανείς ότι ενυπάρχει πλέριο και το στοιχείο του κυνισμού και της μαύρης κωμωδίας, κάτι που κάνει την ταινία να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα.

Ανακεφαλαιώνοντας, πρόκειται αναντίρρητα για κάτι το ξεχωριστό, το οποίο προέρχεται από έναν σκηνοθέτη, που δυστυχώς έχει ακουστεί πολύ λιγότερο απ’ ότι αξίζει! Ένα tip για το τέλος..: Μην δείτε αυτή την ταινία αν πρόκειται να επισκεφθείτε σύντομα οδοντίατρο..Εγώ πάντως θα την έβλεπα ακόμα και τότε, αλλά είμαι ιδιάζουσα περίπτωση…χε χε…

the dentist horror
odontiatros 1996 horror
dentist corbin bernsen
the dentist

Θετικά:

Πρωτοτυπία σεναρίου.

Η αξεπέραστη μοναδικότητα που ενυπάρχει πλέρια σε όλες τις ταινίες των Yuzna και Gordon.

Η αγωνία που νιώθεις κάθε φορά που βλέπεις κάποιον ατυχή να κάθεται στην καρέκλα του μανιακού οδοντίατρου.

Αρνητικά:

Ίσως θα μπορούσε το gore στοιχείο να είναι πιο άφθονο μια και η ταινία το “σήκωνε” άνετα..

Συμπέρασμα: Είναι ένα έργο που σε κάνει να το βλέπεις ευχάριστα, ενώ καταφέρνει να σου προκαλεί τρόμο, σχετική βδελυγμία, ειδικά αν έχεις φάει και ταυτόχρονα καταφέρνει να σε διασκεδάσει στον μέγιστο βαθμό.

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

3 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η πρώτη σκηνή ξεσπάσματος του οδοντίατρου σε ανυποψίαστο ασθενή.
  2. Τα οράματα που βλέπει ο οδοντίατρος στα οποία ξεδιπλώνει το τι πραγματικά θέλει να κάνει για να πάρει εκδίκηση για την απιστία της γυναίκας του.
  3. Οι gore σκηνές στα τελειώματα της ταινίας όπου γίνεται ο γενικός χαμός.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Τάσος Λεοντιάδης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Γιούζνα
Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Γιούζνα, Κόρμπιν Μπέρνσεν, Λίντα Χόφμαν
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 1996
Διάρκεια: 93 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ