Reviews
Διαβάζετε
The Gallows
0

The Gallows

από 13/09/2015

Η Αγχόνη

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «The Gallows» αφορά μια θεατρική παράσταση που το 1993 είχε αμαυρωθεί από τον ατυχή θάνατο ενός ηθοποιού από κρέμασμα. Τη σημερινή εποχή τρεις νέοι εισβάλλουν τη νύχτα στο σχολείο τους για να προκαλέσουν φθορές στον θεατρικό εξοπλισμό της ίδιας παράστασης που θα ξαναπαιχτεί την αυριανή μέρα. Το εγχείρημα μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν το πνεύμα του νεκρού της παλιάς παράστασης ξυπνά ζητώντας εκδίκηση.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2015

Σκηνοθεσία

Travis Cluff, Chris Lofing

Παραγωγή

Jason Blum, Travis Cluff, Benjamin Forkner, Chris Lofing, Dean Schnider

Σενάριο

Travis Cluff, Chris Lofing

Ηθοποιοί

Reese Mishler, Pfeifer Brown, Ryan Shoos, Cassidy Gifford

Μουσική

Zach Lemmon

Εταιρείες Παραγωγής

New Line Cinema, Blumhouse Productions, Management 360, Tremendum Pictures

Γνωστή και ως

Stage Fright, Superstition

Μεταφρασμένος Τίτλος

Η Αγχόνη

Σλόγκαν

Every School Has Its Spirit

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$100.000

Box Office

$38.100.000 (έως 03/09/2015)

Διάρκεια

1 Ώρα και 21 Λεπτά (81 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Παρότι το found footage ιδίωμα έχει κατά γενική ομολογία κουράσει μεγάλο μέρος του horror κοινού, οι horror κινηματογραφιστές δεν λένε να σταματήσουν να το ανακυκλώνουν παντί τρόπω. Αυτή την τακτική ακολούθησαν και στο «The Gallows» οι νέοι στο χώρο του τρόμου Travis Cluff και Chris Lofing έχοντας αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο του παρόντος φιλμ.

Ένα φιλμ που δεν διαφοροποιείται από την πεπατημένη της found footage συνομοταξίας, με τα εκδικητικά φαντάσματα να διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο από την πλευρά των «κακών» της υπόθεσης. Όπως διαβάζετε και στην υπόθεση πιο πάνω, εδώ μιλάμε ουσιαστικά για ένα φάντασμα και μια παλιά θεατρική παράσταση που περιλάμβανε κρεμάλα και…πήγε στραβά, πολύ στραβά. Ένας ηθοποιός κρεμάστηκα κατά λάθος και έχασε τη ζωή του άδικα. Τώρα, 20 χρόνια μετά, το ανήσυχο πνεύμα του θέλει εκδίκηση και ταλαιπωρεί μια παρέα νέων που μπήκαν στο χώρο όπου θα ξαναπαιχτεί η ίδια παράσταση για να προκαλέσουν βανδαλισμούς. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν;

Horror Trivia
Οι περισσότεροι ηθοποιοί χρησιμοποιούν τα αληθινά μικρά τους ονόματα στην ταινία.

Αν σας καίει τόσο πολύ να μάθετε, τότε μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία στο «The Gallows» αλλά μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε. Και για ποιους λόγους το κάνουμε αυτό; Μα γιατί απλά το «The Gallows» είναι ένα κάτω του μετρίου found footage φιλμ τρόμου, γεμάτο κλισαρισμένα jump scares, βαρετούς χαρακτήρες (με 1-2 εξαιρέσεις), προχειροδομημένη πλοκή και πεζή σκηνοθεσία. Βγάζει μια γενικότερη αίσθηση μιζέριας, όχι όμως με την θετική έννοια που περιστοιχίζει άλλες ταινίες τρόμου.

Μια σχετικά καλή ανατροπή προς το φινάλε και διάσπαρτες αλλά ελάχιστες στιγμές γνήσιου τρόμου είναι ό, τι έχει να προσφέρει συνολικά το «The Gallows». Ένα φιλμ τρόμου που γρήγορα θα ξεχαστεί και που σίγουρα δεν ανήκει στα αξιόλογα της found footage κατηγορίας. Κρίμα γιατί το περιμέναμε με κάποιο ενδιαφέρον…

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το εναρκτήριο κρέμασμα του άτυχου νέου στην παλιά θεατρική παράσταση.
  • Η πτώση ενός νέου από σκάλα και το ακόλουθο ανατριχιαστικό σπάσιμο του ποδιού του.
  • Η ενδιαφέρουσα ανατροπή στο φινάλε.

Photos
gallows found footage gallows 2015 the gallows the gallows 2015 gallows film

Posters
gallows poster

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
flixster
rotten tomatoes
allmovie
wikipedia
facebook
official website
IMDb

Θετικά

Λίγες καλές σκηνές τρόμου και σοκ, ανατρεπτικό τελείωμα.

Αρνητικά

Επαναλαμβανόμενα και χιλιοπαιγμένα σεναριακά μοτίβα, αδύναμη σκηνοθεσία, πολλοί ανούσιοι διάλογοι αδιάφορων ως επί το πλείστον χαρακτήρων.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Άνοστο και κορεσμένο found footage που δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο horror genre.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.