Reviews
Διαβάζετε
The Prodigy
0

The Prodigy

από 16/02/2019

Ο Χαρισματικός

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Prodigy» παρακολουθούμε τη ζωή ενός ζευγαριού που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί με υψηλά χαρίσματα. Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ότι το χαρισματικό παιδί κρύβει μέσα του ένα τρομερό κακό.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2019

Σκηνοθεσία

Nicholas McCarthy

Παραγωγή

Tara Farney, Tripp Vinson

Σενάριο

Jeff Buhler

Ηθοποιοί

Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Colm Feore

Μουσική

Joseph Bishara

Εταιρείες Παραγωγής

Orion Pictures, Vinson Films

Γνωστή και ως

Descendant

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ο Χαρισματικός

Σλόγκαν

There's Something Wrong With Miles

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

7/2/2019

Προϋπολογισμός

$6.000.000

Box Office

$8.200.000 (έως 15/02/2019)

Διάρκεια

92 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «The Prodigy» αποτελεί καρπό συνεργασίας ΗΠΑ και Hong Kong. Έρχεται από έναν σκηνοθέτη (Nicholas McCarthy) που έχει αφήσει γενικά καλές εντυπώσεις με το ενδιαφέρον φιλμ μεταφυσικού τρόμου «The Pact» (2012) χωρίς ωστόσο να έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην καριέρα του από τότε.

Την κατάσταση αυτή έρχεται να βελτιώσει κάπως το «The Prodigy» όντας ένα αξιοπρεπές φιλμ supernatural τρόμου κι ας μην κάνει την έκπληξη. Το φιλμ ακολουθεί το γνωστό μοτίβο ταινιών τρόμου με «διαβολικά» παιδιά (βλέπε π.χ. The Omen, Joshua). Δηλαδή ένα ζευγάρι φέρνει στον κόσμο ένα παιδί με ιδιαίτερα χαρίσματα το οποίο στη συνέχεια εκδηλώνει την σατανική του πλευρά μέσα από ποικίλες κακόβουλες πράξεις.

Έτσι κι εδώ ο μικρός Miles είναι η προσωποποίηση του κακού, ξεκινώντας από φαινομενικά αθώες σκανταλιές που κλιμακώνονται σε απειλητικές για τη ζωή των άλλων ενέργειες. Οι γονείς του αντιλαμβάνονται έγκαιρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γιό τους και αναζητούν βοήθεια. Αφού δοκιμάζουν την βοήθεια της συμβατικής επιστήμης καταφεύγουν σε περισσότερο εναλλακτικά μονοπάτια που εντάσσονται στη σφαίρα του υπερφυσικού.

Ο μικρός Miles όμως αποδεικνύεται πολύ δύσκολο καρύδι…ή ορθότερα η καταχθόνια οντότητα που κρύβεται πίσω από την αγαθή εικόνα του πιτσιρικά. Σίγουρα η υπόθεση του «The Prodigy» μόνο καινοτόμος δεν είναι. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το κοινότοπο σενάριο που δεν περιέχει εκπλήξεις με ελάχιστες εξαιρέσεις.

ο χαρισματικός
Horror Trivia: Πολλές σκηνές κόπηκαν από τους παραγωγούς και από την ταινία και από το αρχικό trailer λόγω του υψηλού δείκτη τρόμου που τις χαρακτήριζε.

Αυτά που κρατάμε όμως από το φιλμ και που τελικά βαραίνει περισσότερο είναι η ίδια η τρομακτική του φύση. Πολλές είναι οι τρομάρες που λαμβάνουμε μέσα από καλοσκηνοθετημένες δυναμικές σκηνές που σου μένουν στη μνήμη για καιρό. Στα θετικά πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσουμε τις αξιόλογες ερμηνείες ειδικά από το πρωταγωνιστικό δίδυμο μάνας-γιου που ενσαρκώνουν οι Taylor Schilling και Jackson Robert Scott αντίστοιχα.

Το «The Prodigy» παρά την πεζή εικόνα του λέει αυτό που θέλει να πει χωρίς φλυαρίες και ανούσιες σάλτσες ακόμα κι αν μερικές φορές γίνεται αφελές. Τρομάζει, σοκάρει και σε κρατάει καθηλωμένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Λίγο gore παραπάνω να είχε και θα το νιώθαμε ακόμα περισσότερο. Μην περιμένετε λοιπόν κάποιο αριστούργημα αλλά μια καλή ταινία τρόμου για ποικίλα γούστα.

the prodigy 2019

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η εναρκτήρια σεκάνς με την ακρωτηριασμένη κοπέλα και την εισβολή στο σπίτι του serial killer.
  • Το τρομακτικό πρόσωπο που διαγράφεται στο πρόσωπο του νεαρού Miles.
  • Η ανατριχιαστική σκηνή με την ύπνωση που επιχειρείται στο νεαρό Miles.

Photos

prodigy kid

prodigy 2019

Posters

ο χαρισματικός

the prodigy

Trailer

Links

Imdb

Wikipedia

Θετικά

Καλές ερμηνείες, πολλές τρομακτικές σκηνές, γρήγορη εξέλιξη, δραματική μουσική.

Αρνητικά

Πεζό σενάριο χωρίς ευρηματικότητα και εκπλήξεις.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιοπρεπής ταινία τρόμου με διαβολικά παιδιά που καταφέρνει να σε τρομάξει. Υστερεί πάντως στον τομέα της πρωτοτυπίας.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.