The Royal Hotel Review

Το «The Royal Hotel» ακολουθεί δύο νεαρές φίλες που μέσω ενός επαγγελματικού προγράμματος πηγαίνουν στην απομακρυσμένη ύπαιθρο της Αυστραλίας για να πιάσουν δουλειά ως μπαργούμεν. Εκεί έρχονται σε επαφή με πολλούς ιδιόρρυθμους χαρακτήρες και οι κίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα παραμονεύουν παντού.

Το «The Royal Hotel» είναι ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα ψυχολογικά-δραματικά θρίλερ της χρονιάς. Πρόκειται για μια ιδιόμορφη ταινία που δεν περιορίζεται στα στεγανά του τρόμου ή των κλασικών ψυχολογικών θρίλερ διαθέτοντας την δική της διακριτή ταυτότητα. Επικεντρώνεται σε δύο φίλες νεαρής ηλικίας από τον Καναδά που μετακομίζουν προσωρινά στην Αυστραλία για να βρουν δουλειά σε ένα απομακρυσμένο, παρακμιακό μπαρ της ερημικής υπαίθρου.

Οι κοπέλες αντικαθιστούν δύο Αγγλίδες που δούλευαν εκεί αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν. Το μέρος δεν είναι και το καλύτερο. Η απομόνωσή του από μεγάλες πόλεις και τον πολιτισμό έχει αντίκτυπο στους ελάχιστους κατοίκους της περιοχής. Οι περισσότεροι ομοιάζουν με άξεστους, καταθλιπτικούς χωριάτες που απλά παλεύουν για τα προς το ζην. Η επαφή των κοριτσιών με τους ντόπιους δεν είναι πάντα ιδανική και κάποια στιγμή τα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Άραγε ποιες μορφές βίας ελλοχεύουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον και πόσο καλά μπορούν να τις διαχειριστούν οι δύο φίλες;

royal hotel movie review

Μέσα από τα καμώματα των πρωταγωνιστών και των δευτεραγωνιστών του αναδεικνύονται ανθρώπινοι φόβοι και απρόσμενες απειλές που αν δεν περιοριστούν έγκαιρα, μπορούν να οδηγήσουν σε φοβερά εγκλήματα. Το σοκαριστικό δίδαγμα είναι ότι ο φονιάς, ο βιαστής, ο δράστης ενός απεχθούς εγκλήματος μπορεί να είναι ο γείτονάς μας, ο συνεργάτης της καθημερινότητας, ο θαμώνας του καταστήματος.

Το «The Royal Hotel» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο φιλμ που γυρίστηκε στην αυστραλέζικη πόλη Yatina η οποία έχεις μόλις 9 άτομα πληθυσμό!

Οι δύο φίλες βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Το ξέσπασμα των βίαιων συμπεριφορών μπορεί να έρθει οποτεδήποτε από οποιονδήποτε. Κι αυτό είναι που κάνει το έργο τρομακτικό. Κανείς δεν είναι ασφαλής στον σάπιο κόσμο της παρακμιακής υπαίθρου όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα. Μέθυσοι και μοναχικοί τύποι περιτριγυρίζουν αθώες σάρκες, καλοσυνάτες νεανικές ψυχές που αναζητούν τον χαβαλέ και το χαρτζιλίκι. Υπάρχει όμως ένα σκληρό τίμημα για την συγκεκριμένη αναζήτηση: η συνεύρεση στον ίδιο χώρο με το απρόβλεπτο τσούρμο προβληματικών χαρακτήρων.

royal hotel review

Πέρα από τις γερές δόσεις ψυχολογικού τρόμου, η ταινία σε μαγεύει και με την καταπληκτική φωτογραφία της αυστραλέζικης υπαίθρου. Μικρές εστίες μοναχικών δέντρων δίνουν την θέση τους σε καλά κρυμμένες λίμνες με φυσικά σχηματισμένους καταρράκτες. Η απεραντοσύνη της Αυστραλίας κρύβει θησαυρούς που εκτιμώνται περισσότερο ευρισκόμενες στην αφιλόξενη έρημο. Αλλά η αίσθηση απειλής δεν παύει να μας συνοδεύει αφού οι ηρωίδες μας ξεναγούνται στα φυσικά τοπία από περίεργους ντόπιους με ακαθόριστα κίνητρα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα το φιλμ είναι η αυτοσυγκράτησή του σε χαμηλούς τόνους. Δηλαδή εκεί που βλέπουμε περιστατικά τα οποία δείχνουν ότι θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, ο πήχης παραμένει χαμηλός, τα διάφορα «παλιόμουτρα» αδυνατούν να δείξουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο με αποτέλεσμα η πολυαναμενόμενη δράση να μην έρχεται σχεδόν ποτέ. Δεν λέω, εκπληκτικό το χτίσιμο της απειλητικής ατμόσφαιρας αλλά χωρίς την ιδανική ολοκλήρωση περιορίζεται ο ενθουσιασμός. Σα να τρως μακαρόνια χωρίς τυρί ένα πράγμα.

Εν κατακλείδι, το «The Royal Hotel» συνιστά μια καλή προσπάθεια στην υποκατηγορία των δραματικών θρίλερ που θα πείσει τους φίλους της εν λόγω σκηνής. Όντας ρεαλιστικό, ψυχοφθόρο και παρακμιακό, καταφέρνει να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μας και να μας σοκάρει με τους δυνητικούς κινδύνους που κρύβουν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εάν άφηνε τον εαυτό του να ξεσπάσει περισσότερο, εκτιμώ ότι θα έκανε την έκπληξη και σήμερα θα μιλούσαμε για μια τολμηρή ταινία γροθιά στο στομάχι πολλών. Κρίμα που πάτησε φρένο την πιο κρίσιμη στιγμή.

the royal hotel 2023

Θετικά: Σπουδαίες ερμηνείες, μαγευτική φωτογραφία από το απέραντο ερημικό τοπίο της Αυστραλίας, ρεαλιστική ατμόσφαιρα απελπισίας και απόγνωσης.

Αρνητικά: Αργός ρυθμός, έλλειψη κλιμακώσεων και ολοκληρώσεων συμβάντων.

Συμπέρασμα: Αξιοπρεπές δραματικό θρίλερ με ψυχοφθόρες εντάσεις και απειλητική ατμόσφαιρα.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

0.5 star gore rating
Κάντε κλικ εδώ για τα highlights
  1. Η ψαρωτική σκηνή όπου οι πρωταγωνίστριες ακούνε μια κραυγή από μακριά στην έρημο.
  2. Η τρομακτική σκηνή όπου ένας άνδρας πλησιάζει το δωμάτιο των πρωταγωνιστριών μέσα στη νύχτα.
  3. Το απειλητικό ξέσπασμα ενός θαμώνα του μπαρ μπροστά σε ελάχιστους πελάτες μεταξύ των οποίων και ένα ηλικιωμένο ζεύγος.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Info

Σκηνοθεσία: Κίτι Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Γκάρνερ, Τζέσικα Χένγουικ, Χιούγκο Γουίβινγκ
Χώρα: Αυστραλία
Έτος: 2023
Διάρκεια: 91 λεπτά

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ