The Watcher Review

Το «The Watcher» είναι μία ακόμα από τις πολυάριθμες mini σειρές τρόμου και μυστηρίου που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του Netflix. Δημιούργημα του καταξιωμένου στο πεδίο της τηλεόρασης Ryan Murphy (Glee, American Horror Story, Scream Queens κλπ), η σειρά παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας που μετά την μετακόμιση στο εξοχικό της σπίτι δέχεται απειλητικά γράμματα από έναν άγνωστο με το παρατσούκλι «The Watcher».

Στα 7 επεισόδια διάρκειας 47 λεπτών περίπου, παρακολουθούμε την προσπάθεια των γονιών της οικογένειας να εντοπίσουν τον μυστηριώδη αποστολέα και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν την εσωτερική κρίση που διαταράσσει τους δεσμούς των μελών της. Πρόκειται για μια υπόθεση λαβυρινθώδη στην οποία μπλέκονται πολλοί ύποπτοι από τη γειτονιά και όχι μόνο. Ποιος κρύβεται πίσω από τα γράμματα και ποιο το κίνητρό του;

the watcher series

Η υπόθεση είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και σε παρακινεί να δεις τη σειρά μέχρι το τελείωμα χωρίς ενδοιασμούς. Σε κάθε επεισόδιο νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και ο ρόλος του «φαβορί» για την ταυτότητα του αποστολέα των γραμμάτων μεταπηδά από τον έναν στον άλλο. Παράλληλα με το μυστήριο έρχονται και οι τρομάρες άλλοτε υπό τη μορφή jump scares και άλλοτε μέσω αργόσυρτων σκηνών παρατεταμένης αβεβαιότητας.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα από την υπόθεση του ζεύγους Derek και Maria Broaddus. Τρεις μέρες μετά την άφιξη στο νέο τους σπίτι στο New Jersey τον Ιούνιο του 2014, δέχτηκαν το πρώτο απειλητικό γράμμα από έναν τύπο με το ψευδώνυμο «The Watcher».

Οι ερμηνείες των περισσότερων ηθοποιών είναι άνω του μετρίου με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως αυτή του άνευρου επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. Μια διαπεραστική ατμόσφαιρα απειλής πλανάται πάνω από το σπίτι της οικογένειας. Οι αλλόκοτοι γείτονες με τα αφύσικα καμώματά τους ενισχύουν την αίσθηση απειλής θυμίζοντας τους αντίστοιχους γείτονες από τα κλασικά έργα του Polanski (Rosemary’s Baby, The Tenant). Οι χαρακτήρες είναι γενικά αξιόλογοι αν και κάποιοι φαίνεται πώς εμφανίστηκαν μάλλον απότομα στην υπόθεση ενώ άλλοι ίσως δεν αξιοποιήθηκαν στο έπακρο.

the watcher netflix

Πέρα από αυτές τις μικρές κακοτοπιές, το «The Watcher» βάδιζε σταθερά και γινόταν όλο και πιο εθιστικό σε κάθε επεισόδιο. Όταν όμως έφτασε στην τελική ευθεία…τα έκανε θάλασσα. Οι απόπειρες να διαλευκανθεί το μυστήριο αποδείχτηκαν ανέμπνευστες και αφελείς. Στο τελευταίο επεισόδιο το σενάριο έχασε φανερά τον προσανατολισμό του και έχυσε αρκετό γάλα από την καρδάρα. Είναι κρίμα που συνέβη αυτό μετά από τις υψηλές προσδοκίες που μας είχαν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ενθουσιασμένος από τη σειρά. Το παράπονο του τσαπατσούλικου τελειώματος παραμένει. Από την άλλη πρέπει να παραδεχτώ ότι περνάς καλά βλέποντας τα περισσότερα επεισόδια του μοναδικού αυτού κύκλου. Ας μην ισοπεδώσουμε τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε το «The Watcher» μόνο από το ναυάγιο του τελευταίου επεισοδίου (το οποίο πάντως περιείχε μερικές αξιόλογες τρομακτικές σκηνές).

the watcher 2022 series

Θετικά: Συναρπαστικό μυστήριο, πολλές ανατριχιαστικές σκηνές, ωραίοι χαρακτήρες, σαγηνευτικές αφηγήσεις ιστοριών του παρελθόντος.

Αρνητικά: Το απογοητευτικό τελευταίο επεισόδιο, οι σεναριακές τρύπες και «εκκρεμότητες».

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

1 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ