Theatre Of Blood

Θέατρο Tου Αίματος

Μόνο δέος μπορεί να νιώσει κανείς όταν βλέπει αυτόν τον μοναδικό ηθοποιό, Vincent Price, να ξεδιπλώνει το ατελείωτο ταλέντο του και να δίνει μαθήματα ηθοποιίας, εκφραστικότητας και αριστοκρατίας στους υπόλοιπους. Σε κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί, όσο και χάλια να είναι αυτή, ο ίδιος δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος και το μόνο που θα σου μείνει από την ταινία είναι οι εκφράσεις του, η χαρακτηριστικότατη φωνή του και το παράστημα του.

Στο «Theatre of Blood» υποδύεται έναν ηθοποιό ο οποίος έχει πάθος με τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και σε όλη την καριέρα του υποδύεται μόνο ρόλους από τον συγκεκριμένο συγγραφέα. Όντας μοναχικός και απόλυτος, δεν γίνεται ποτέ αποδεκτός από τους κριτικούς. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι όταν δεν του απονέμουν το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού. Εκεί λοιπόν απελπίζεται και μετά από έναν εκπληκτικό μονόλογο, αυτοκτονεί.

vincent price

Είναι η αγαπημένη ταινία του Vincent Price. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από έξι γαλόνια (23 λίτρα) ψεύτικου αίματος για τους οχτώ φόνους.

Καιρό μετά τον θάνατό του, αρχίζουν οι μυστηριώδεις δολοφονίες των κριτικών οι οποίοι δεν τον αναγνώρισαν ποτέ. Αιματηροί φόνοι, πάντα με μια ποιητική διάσταση και την κατάλληλη δόση χιούμορ. Έξυπνα δοσμένοι και με έναν Vincent Price να «κεντάει». Απόλυτα απολαυστικός, μακάβριος, με την λύσσα για εκδίκηση να αντικατοπτρίζεται στα μάτια, στο σώμα αλλά και σε όλη του την αύρα. Βασισμένος σε φόνους που έχουν γίνει στα έργα του μεγάλου βάρδου, σκοτώνει έναν-έναν αυτούς που του στέρησαν την μεγαλύτερή του διάκριση. Μεγάλη έκπληξη για εμένα αποτελεί ο βοηθός του. Θα καταλάβετε γιατί στο τέλος της ταινίας.

Μαθήματα ηθοποιίας από αυτόν τον τεράστιο, μοναδικό, αρχοντικό ηθοποιό του τρόμου. Μέσα από τον ρόλο του, βλέπουμε την απόγνωση ενός ανθρώπου για την αναγνώριση της δουλειάς του, την λατρεία ως προς αυτό που κάνει και το πόσο αφοσιωμένος είναι σε αυτό.

ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Ο ίδιος ο Vincent Price, οι ευρηματικοί φόνοι, η απόδοση του ρόλου του, οι μεταμφιέσεις του και το χιούμορ που υπάρχει σε κάθε φόνο.Αδύνατον να βρω κάποιο αρνητικό στοιχείο.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Ο κάθε φόνος.
2) Ο ρόλος του Vincent Price ως εκδικητής.
3) Ο βοηθός του Vincent Price που αποτελεί μια μικρή έκπληξη.
4) Ο εκπληκτικός μονόλογος λίγο πριν την αυτοκτονία και φυσικά το θεαματικό τέλος.

Ελευθερία Κούση
Horrormovies.gr
Ελευθερία Κούση: Εξαιρετική ταινία τρόμου με χιούμορ. Συνίσταται στους λάτρεις του συγκεκριμένου ηθοποιού αλλά και σε αυτούς που ψάχνουν να βρουν μικρά διαμαντάκια στο σωρό ταινιών τρόμου. Horrormovies.gr: Καταπληκτικός συνδυασμός τρόμου, κωμωδίας και θεάτρου. Το ευφυέστατο «Theatre of Blood» αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της καριέρας του Vincent Price.
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή