Tower Block

Σιωπηλοί Ένοικοι

Όχι ότι δεν είχα επιφυλάξεις αλλά το συγκεκριμένο φιλμ με «έτρωγε» να το παρακολουθήσω λόγω της ενδιαφέρουσας υπόθεσης. Και ναι, τελικά δεν ήταν τίποτα σπουδαίο αλλά στο φινάλε διασκέδασα βλέποντάς το. Ο λόγος για το βρετανικό θρίλερ «Tower Block» του 2012 το οποίο μπορείς να απολαύσεις μόνο αν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις.

Το θέμα που πραγματεύεται το «Tower Block» είναι σοβαρότερο απ’ όσο μάλλον πιστεύουν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του. Πρόκειται για την αδιαφορία και την βολικότητα της «μη συμμετοχής». Οι κάτοικοι μιας υπό κατεδάφιση πολυκατοικίας που αρνούνται να φύγουν γίνονται μάρτυρες του βίαιου φόνου ενός νέου άντρα από ξυλοδαρμό στους κοινόχρηστους διαδρόμους της πολυκατοικίας τους. Κανένας από τους κατοίκους δεν θέλει να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία. Κανείς δεν άκουσε, δεν είδε και φυσικά…δεν μιλάει.

Αυτή η προκλητικά αδιάφορη στάση εξοργίζει έναν άγνωστο σκοπευτή που τρεις μήνες μετά το συμβάν αρπάζει το sniper του και βρίσκοντας ένα καλό πόστο κοντά στην πολυκατοικία αρχίζει να εξοντώσει χωρίς ενδοιασμούς τους κατοίκους. Αυτοί προσπαθούν να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να καταλάβουν ποιος και γιατί το κάνει αυτό. Δεν θα αργήσουν να το καταλάβουν. Πόσο εύκολο είναι όμως να γλιτώσουν από τον πάνοπλο δράστη;

Επειδή τα γυρίσματα μαστίζονταν από «επιθέσεις» γλάρων στην περιοχή, οι υπεύθυνοι έφεραν μαζί τους κάποια στιγμή ένα εκπαιδευμένο γεράκι για να διώχνει τους γλάρους!

Πρόκειται για μια ταινία που σε κρατάει σε αγωνία στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Τα νεκρά σημεία είναι ελάχιστα. Φοβερό (και αιματηρό) θέαμα προσφέρουν οι βολές του σκοπευτή ο οποίος δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η αγωνία μεγαλώνει καθώς οι ένοικοι δοκιμάζουν διάφορους τρόπους για να ξεφύγουν. Πότε μέσα από τα ασανσέρ, πότε από την ταράτσα, πότε από την ίδια την κεντρική είσοδο. Συνήθως όμως οι προσπάθειές τους αποτυγχάνουν και έχουν ως τίμημα την ίδια τους την ζωή.

Δυστυχώς οι ερμηνείες κυμαίνονται στη μετριότητα και το σενάριο εμφανίζει μερικές κακοτεχνίες που ενοχλούν. Άλλο μειονέκτημα είναι η υπερφόρτωση της πρωταγωνιστικής ομάδας με υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες, περισσότερους απ’ όσους μπορούσαν να αντέξουν οι περιορισμένες σκηνοθετικές δυνατότητες των δημιουργών του φιλμ. Σε γενικές γραμμές πάντως, το «Tower Block» μπορεί να σας ψυχαγωγήσει, ειδικά αν φροντίσετε να το δείτε χωρίς μεγάλες προσδοκίες και έχετε εφοδιαστεί με ποπ κορν, αναψυκτικά και φυσικά…καλή παρέα!

tower block film
tower block cast
tower block review
tower block sniper
tower block thriller
tower block poster
tower block
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Το πλούσιο gore με μερικές ανατριχιαστικές σκηνές ωμής βίας, η σχετικά καλοσχεδιασμένη δαιμονική οντότητα.Ερασιτεχνική σκηνοθεσία, πεζό και αφελές σενάριο, κακό μοντάζ, αδύναμες ερμηνείες, νωχελικός ρυθμός.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Η σεκάνς με τις εναρκτήριες ριπές του σκοπευτή που περιέχει πλούσιο λουτρό αίματος και πολύ σασπένς.
2) Οι σκηνές με τις φονικές παγίδες που έχουν στηθεί από τον σκοπευτή.
3) Οι εντυπωσιακές ριπές με πιστόλι καρφιών στο στόμα ενός θύματος.

Horrormovies.gr
Καλούτσικο θρίλερ αγωνίας από τη Μεγάλη Βρετανία. Ό, τι πρέπει για απογευματινή διασκέδαση αλλά μέχρι εκεί...
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Red to Kill (Yeuk saat) Review

The Old Ways Review

The Fear Street Trilogy Review

Δημοφιλή

The Old Ways Review

Howl

The Fear Street Trilogy Review