Reviews
Διαβάζετε
Trick r’ Treat
2

Trick r’ Treat

από 16/03/2014

Φάρσα ή Κέρασμα

Επισκόπηση
Υπόθεση

To «Trick r’ Treat» αφηγείται πέντε αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες τρόμου που διαδραματίζονται τη νύχτα του Halloween.

Χώρα

ΗΠΑ, Καναδάς

Έτος

2007

Σκηνοθεσία

Michael Dougherty

Παραγωγή

Bryan Singer

Σενάριο

Michael Dougherty

Ηθοποιοί

Dylan Baker, Rochelle Aytes, Quinn Lord, Lauren Lee Smith, Moneca Delain, Tahmoh Penikett, Leslie Bibb, Anna Paquin, Brian Cox

Μουσική

Douglas Pipes

Εταιρείες Παραγωγής

Warner Bros., Legendary Pictures, Bad Hat Harry Productions, Little Sam Films

Μεταφρασμένος Τίτλος

Φάρσα ή Κέρασμα

Σλόγκαν

Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life.
If you don't follow the rules tonight, you won't live to see tomorrow.
You better watch out, I'm telling you why. Sam is coming to town...
They were started to protect us...

Γλώσσα

Αγγλικά

Box Office

11.234.567

Διάρκεια

1 Ώρα και 22 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Λίγες σπονδυλωτές ταινίες τρόμου της περασμένης δεκαετίας έχουν ξεχωρίσει ή εντυπωσιάσει. Εξαίρεση αποτελεί το «Trick r’ Treat» του 2007 προσφέροντάς μας μια απίστευτα διασκεδαστική και δυναμική εμπειρία εντελώς αναπάντεχα!

Ακριβέστερα, στο «Trick r’ Treat» οι 5 ιστορίες τρόμου δεν αποτελούν ασύνδετα μέρη που αφηγούνται από μια κεντρική φιγούρα όπως συνηθίζεται σε πολλές ταινίες του είδους, αλλά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους με κοινό πεδίο εξέλιξης την ίδια περιοχή στη διάρκεια της νύχτας του Halloween. Το περιβάλλον είναι πράγματι κατάλληλο για τα τρομακτικά γεγονότα που θα ακολουθήσουν αποπνέοντας μια σκοτεινή, μυστικιστική ατμόσφαιρα. Οι ιστορίες αφορούν την αιματηρή επίθεση που δέχεται ένα ζευγάρι από ένα μυστηριώδες ον επειδή δεν τήρησε ένα έθιμο της ιερής αυτής ημέρας, έναν καθηγητή ο οποίος έχει ταυτόχρονα και το φρικιαστικό δεύτερο προφίλ του serial killer, μια νεαρή «παρθένα» ντυμένη κοκκινοσκουφίτσα της οποίας οι φίλες προσπαθούν να βρουν ταίρι για την «πρώτη της φορά» σ’ ένα αλλόκοτο πάρτι στο δάσος, μια παιδική φάρσα εμπνευσμένη από έναν παλιό θρύλο που εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους μικρούς συμμετέχοντες και τέλος άλλη μια βίαιη επίθεση που δέχεται ένας αφιλόξενος γείτονας από έναν μασκαρεμένο επισκέπτη του Halloween.

Horror Trivia
Το φιλμ προέρχεται από μια ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη με τίτλο «Season’s Greetings» (1996).

Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας είναι ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο συνδυάζει τα εκτυλισσόμενα γεγονότα. Οι ιστορίες είναι όλες ενδιαφέρουσες με εξαίρεση ίσως την πρώτη αλλά το τελικό αποτέλεσμα την εντάσσει ικανοποιητικά στο πλαίσιο αναφοράς του φιλμ. Υπάρχουν τρομερές ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις που αφήνουν τον θεατή με το στόμα ανοιχτό. Σχεδόν πουθενά δεν υστερεί ούτε κάνει κοιλιά το «Trick r’ Treat» και οι σκοτεινές ατμοσφαιρικές σκηνές εναλλάσσονται με σκηνές βίας και έντασης στο σωστό timing. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το cast από το οποίο ξεχωρίζουν ιδιαίτερα ο Dylan Baker (ο Dr. Curt Connors στο Spiderman 2) και η Anna Paquin (η Rogue των X-Men) με τον Brian Cox (o Αγαμέμνων της «Τροίας») να βρίσκεται λίγο πιο κάτω αλλά σε γενικές γραμμές όλοι οι ηθοποιοί έχουν αξιόλογη συμμετοχή.

Πραγματικά το «Treat r’ Treat» είναι ένα φιλμ τρόμου που μπορεί κανείς να καταευχαριστηθεί, ένα φιλμ που παρακαλάς να μην τελειώσει και σ’ αυτό συμβάλλει ο γρήγορος ρυθμός του και η ψιλοκωμική διάθεση που αναδύεται ανά διαστήματα. Συμπερασματικά έχουμε να κάνουμε με μια απολαυστική και μαεστρικά σκηνοθετημένη ταινία που δεν πρέπει να χάσετε. Δεν θα ήταν υπερβολή να την εντάσσαμε στις 30 καλύτερες ταινίες τρόμου της τελευταίας δεκαετίας.

Movie Highlights

  • Το τρομακτικό τέλος της δεύτερης ιστορίας όχι τόσο για το αποτρόπαιο θέαμά του αλλά για τα πρόσωπα που το επικροτούν!
  • Ο σαγηνευτικός χορός των φίλων της νεαρής κοκκινοσκουφίτσας κατά τη διάρκεια της νύχτας στο δάσος. Οι απρόβλεπτες εξελίξεις του καθιστούν την σκηνή μάλλον την κορυφαία σ’ όλο το φιλμ!
  • Το άγριο «βρωμόξυλο» μεταξύ του κατσούφη γείτονα και του μυστηριώδη μασκαρά που τον επισκέπτεται. Πρόκειται για σκηνή μεγάλης έντασης που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη!

Posters

trick r treat review
trick r treat poster 2

Photos

Φάρσα ή Κέρασμα

Trick r’ Treat

trick r treat image 1

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia

official website

facebook

imdb

Θετικά

Έξυπνα τοποθετημένες ιστορίες στο γενικά σφιχτοδεμένο σενάριο, παραμυθένια και σκοτεινή ατμόσφαιρα, δυναμική σκηνοθεσία, καλές ερμηνείες, πολύ καλές ιστορίες με εκπλήξεις, τρόμο και ένταση.

Αρνητικά

Η πρώτη ιστορία είναι αισθητά πιο αδύναμη από τις άλλες.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Εξαιρετική, ευφυής και άκρως διασκεδαστική σπονδυλωτή ταινία τρόμου με σωστές εναλλαγές τρόμου και κωμωδίας. Από τα καλύτερα δείγματα στην κατηγορία των σπονδυλωτών ταινιών τρόμου της νεότερης εποχής.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.