Reviews
Διαβάζετε
Vampire Bats
0

Vampire Bats

από horrormovies.gr20/06/2016

Νυχτερίδες Βαμπίρ

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Vampire Bats» περιστρέφεται γύρω από την επίθεση φονικών νυχτερίδων σε μια μικρή αμερικάνικη πόλη. Μια μαχητική βιολόγος προσπαθεί να τις σταματήσει.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2005

Σκηνοθεσία

Eric Bross

Παραγωγή

Christopher Morgan

Σενάριο

Doug Prochilo

Ηθοποιοί

Lucy Lawless, Dylan Neal, Timothy Bottoms, Craig Ferguson, Jessica Stroup, Liam Waite

Εταιρείες Παραγωγής

Sony Pictures Television, Von Zerneck Sertner Films, VZS Productions, L.I.F.T. Production, Violet Blue Productions

Μεταφρασμένος Τίτλος

Νυχτερίδες Βαμπίρ

Σλόγκαν

It's Feeding Time.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

90 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η περίφημη Xena, η πάλαι ποτέ σαρωτική warrior princess που απολαμβάναμε στις τηλεοράσεις μας πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το αδιάφορο φιλμάκι τρόμου προορισμένο για την τηλεόραση. Η Lucy Lawless υποδύεται μια εξελικτική βιολόγο και καθηγήτρια σε μια μικρή αμερικανική πόλη η οποία θα διασταυρώσει τα ξίφη της όχι με κακούς της επικής εποχής αλλά με διψασμένες για αίμα νυχτερίδες. Τα αιμοδιψή ζωάκια για κάποιο μυστήριο λόγο προσέγγισαν την πόλη της ηρωίδας μας ξεκινώντας μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων, πρώτα σε ελάφια και ύστερα σε ανθρώπους. Οι αρχές κινητοποιούνται άμεσα παρά τον δισταγμό του δημάρχου που στην προσπάθεια αποφυγής πανικού παρακωλύει τα σχέδια της βιολόγου για την ορθή αντιμετώπιση των νυχτερίδων.

Σας θυμίζει λίγο «Σαγόνια του Καρχαρία» η στάση αυτή του δημάρχου; Προφανώς αφού το εν λόγω μοτίβο κοπιάρεται ασταμάτητα στις ταινίες τρόμου με ζώα από τότε που ο Spielberg κυκλοφόρησε το διαχρονικό αριστούργημά του. Εν πάση περιπτώσει ερχόμενοι στην ταμπακιέρα διαπιστώνουμε μια γενικότερη προχειρότητα σχεδόν σε κάθε τομέα του «Vampire Bats». Σκηνοθεσία χωρίς τσαγανό και έμπνευση. Το πεζό σενάριο αναλώνεται σε αφέλειες, υπερβολές και παραπανίσιες ενέργειες. Παράλληλα το story είναι υπερφορτωμένο με ένα cast μέτριων έως ατάλαντων ηθοποιών που τα καμώματά τους προκαλούν θυμηδία.

Σε κάποια στιγμή τα γυρίσματα διακόπηκαν λόγω προσέγγισης του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη όπου και γυριζόταν το φιλμ. Συνεχίστηκαν στο Halifax του Καναδά.

Η πλήξη έρχεται πολύ σύντομα και η παρακολούθηση εξελίσσεται σε μαρτύριο του οποίου το τέλος ισοδυναμεί με λύτρωση στα μάτια του ταλαιπωρημένου θεατή. Όσο συμπαθητική κι αν δείχνει η warrior princess είναι απελπιστικά μόνη για να σώσει την κατάσταση (όχι ότι πρόκειται για κάποια σπουδαία πάστα ηθοποιού αλλά όσο να’ ναι τη συμπαθούμε). Επιλεγμένες σεκάνς όπως το ντου των νυχτερίδων σ’ ένα rave party όπου βρίσκουν την ευκαιρία να μπήξουν τους αυξημένους αριθμητικά κυνόδοντές τους (ω ναι!) στα σώματα των άτυχων θυμάτων τους και τα κοντινά παραστατικά πλάνα των αιματηρών ρουφηξιών τους φαντάζουν ως στιγμιαίες οάσεις στο άνυδρο τοπίο του «Vampire Bats».

Δεν περιμένουμε αριστουργήματα από τέτοιου είδους προσπάθειες όμως δικαιούμαστε να απαιτούμε μια στοιχειωδώς προσεγμένη δουλειά που θα μπορεί τουλάχιστον να κρατά το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και ένα σοβαρότερο team πρωταγωνιστών. Στο «Vampire Bats» τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει. Επομένως…


vampire bats

vampire bats horror

vampire bats dvd

vampire bats poster


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η λυσσαλέα επίθεση των νυχτερίδων στο rave party όπου μεταξύ άλλων κατασπαράζουν έναν μαστουρωμένο τύπο, ανήμπορο να κουνηθεί ή να αντιδράσει.
  • Η επίθεση των νυχτερίδων σ’ ένα ζευγάρι που απολαμβάνει το μπάνιο του στην πισίνα.

Θετικά

Λίγες καλές σκηνές επιθέσεων των νυχτερίδων με αρκετό gore, το feeling νοσταλγίας που μας ξυπνά για λίγο η Lucy Lawless το οποίο φυσικάδεν είναι αρκετό για να διασώσει το φιλμ.

Αρνητικά

Πρόχειρη σκηνοθεσία, πεζό και αφελές σενάριο, πληθώρα κακών και αδιάφορων ηθοποιών, βαρετός ρυθμός.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να δούμε σοβαρή ταινία τρόμου με νυχτερίδες. Το παρόν φιλμ το επιβεβαιώνει και με το παραπάνω…

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.