Villmark Review

Στο «Villmark» τα μέλη ενός reality show, με επικεφαλής έναν παράξενο τύπο, θα κατασκηνώσουν στο δάσος του παγωμένου βορρά, με σκοπό να περάσουν 4 μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες επιβίωσης. Εκεί υπάρχει ένα μυστικό όμως που όσο περισσότερο ξεδιπλώνεται θα συμπαρασύρει στο διάβα του, ολόκληρη την αμέριμνη ομάδα.

Οι ταινίες των βόρειων χωρών, όπως η Νορβηγία, φημίζονται για την μελαγχολική, βαριά ατμόσφαιρα τους με την αργόσυρτη πλοκή τους, τα καθηλωτικά σκηνικά και την μοναδική ατμόσφαιρα τους. Οι γνώστες, σίγουρα θα γνωρίζουν το “Fritt Vilt” του 2006, το οποίο είχε και δύο sequels.

Εδώ πάμε λίγο πιο πίσω, στο 2003, όπου συναντάμε ένα άκρως ατμοσφαιρικό θρίλερ, τρόμου και αγωνίας, που κατά την γνώμη μου δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο, ειδικά αυτούς που αρέσκονται στο να αναδιφούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Παγωμένα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών, με ελάχιστες σκηνές χαμόγελων στην ταινία, ένα σκοτεινό δάσος να σε περικυκλώνει, φωτιές μέσα στην νύχτα, αγωνία και αξιόλογη σκηνοθεσία από τον Pal Oie, συνθέτουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόνημα, που σε κάνει να θες να εξερευνήσεις περισσότερο την νορβηγική σκηνή, της οποίας ο γράφων είναι λάτρης.

Το «Villmark» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Pål Øie.

Το να ξέρεις τους πρωταγωνιστές σε τέτοιες περιπτώσεις δεν σε αφορά και πολύ, αφού αυτό που σε νοιάζει είναι το όλο πακέτο, το οποίο εδώ είναι άρτια δουλεμένο με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης σε μελλοντικές κυκλοφορίες. Αυτό που ίσως ξενίσει κάποιους είναι η νορβηγική γλώσσα, την οποία δεν ακούμε και συχνά, ή μάλλον για να ακριβολογούμε δεν ακούμε καθόλου, πιστέψτε με όμως ότι το όλο αποτέλεσμα σε κάνει να αποκτάς οικειότητα ακόμα και μ’ αυτό.

Αφήστε λίγο λοιπόν τις “αμερικανιές” στα δάση της Virginia, ή τα ελαφρού μυστηρίου films της Ισπανίας, που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια και κάντε ένα ταξίδι στον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά. Εγώ πάντως δεν το μετάνιωσα καθόλου!

villmark movie
villmark 2003
dark woods 2003
villmark
villmark review

Θετικά:

1.Ωραία σκηνικά μέσα στο δάσος.

2.Ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση με το πιάνο.

3.Αγωνία που δεν σταματά.

4.Η ωραία αίσθηση που νιώθεις, όταν ανακαλύπτεις ανάλογες ταινίες νέας σχετικά σκηνής.

Αρνητικά:

1.Ίσως θα έπρεπε να είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες τρομακτικές σκηνές το φιλμ και με μεγαλύτερη διάρκεια.

2. Ο αρχηγός της παρέας μερικές φορές σου δίνει την εντύπωση ότι κοιτάει σαν χαμένος.

Συμπέρασμα: Σκηνή με πολλές προσδοκίες η νορβηγική, σε κάνει να θες να ψάχνεις φιλμάκια ανάλογου τύπου, από τα οποία με μία καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνεις ότι υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα δημιουργήματα. Στο χέρι του καθενός είναι, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που έχει να ασχοληθεί..

Βαθμός:

3.5 star rating

Gore:

2 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το σύρσιμο της νεκρής κοπέλας μέσα από τα βάθη της λίμνης.
  2. Ο συμπαθητικός καραφλός της ταινίας, που βρίσκεται νεκρός από τον φίλο του.
  3. Η τελική σκηνή που ο αρχηγός της παρέας , πυροβολείται και παρασέρνει με το βάρος του και τον άγνωστο του δάσους μέσα στην λίμνη.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Τάσος Λεοντιάδης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…

Info

Σκηνοθεσία: Pål Øie
Πρωταγωνιστούν: Torstein Løning, Κρίστοφερ Γιόνερ, Έβα Ρόουζ
Χώρα: Νορβηγία
Έτος: 2003
Διάρκεια: 85 λεπτά

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ