The Woman in Black 2: Angel of Death

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2

Το 2012 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα φιλμ τρόμου της ανανεωμένης Hammer Film Productions και να ταξιδέψουμε προσωρινά στον ατμοσφαιρικό horror κόσμο που μας είχε συνηθίσει σε εκείνες τις παλιές δεκαετίες της δόξας της. Αυτό είχε γίνει με την αξιόλογη ταινία τρόμου «The Woman In Black» (Η Γυναίκα με τα Μαύρα) όπου πρωταγωνιστούσε ο ανερχόμενος star Daniel Radcliffe. Στο άκουσμα του sequel πολλοί ήταν αυτοί, μαζί και ο γράφων, που ήλπιζαν σε συνέχιση του ίδιου ποιοτικού horror μοτίβου.

angel of death 2014

Το παρόν φιλμ είναι το πρώτο sequel υπό την αιγίδα της Hammer από την εποχή του «Frankenstein and the Monster from Hell» (1974).

Woman In Black 2 5

Δυστυχώς το «The Woman In Black 2: Angel of Death» παρότι διατηρεί κάποια βασικά ατμοσφαιρικά στοιχεία γοτθικού τρόμου, χαντακώνεται από την μέτρια ιστορία του και τις σεναριακές και σκηνοθετικές αδυναμίες. Μπορεί να έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε, αλλά πρέπει κάποια στιγμή οι δημιουργοί ταινιών τρόμου να αναζητήσουν φρέσκες ιδέες που θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του horror κοινού. Κι αυτό το γράφω διότι η παρακολούθηση του παρόντος sequel κάνει ξεκάθαρη αυτήν την έλλειψη έμπνευσης και την ενοχλητική εμμονή σε τετριμμένα θέματα και κόλπα.

Ναι, είναι πολλές οι στιγμές που το «Angel of Death» σε ταρακουνάει από την θέση σου όμως το κάνει χρησιμοποιώντας το χείριστο είδος φτηνιάρικων jump scares. Διότι άλλο «ξαφνιάζομαι» και άλλο «τρομάζω». Κρατάμε πάντως την έντονη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Phoebe Fox στο ρόλο της προστατευτικής δασκάλας καθώς και του μικρούλη παρτενέρ της που ταλαιπωρείται από τις θεάσεις της Γυναίκας με τα Μαύρα. Οι υπόλοιποι είναι σχεδόν αδιάφοροι και ειδικά η αντιπαθητική φιγούρα του πιλότου (Jeremy Irvine) που υποτίθεται προσπαθεί να δώσει μια πιο ρομαντική και ηρωική πινελιά στα δρώμενα. To αρχικό φιλμ είχε σαφώς ανώτερους χαρακτήρες…

Woman In Black 2 3
angel of death
woman black 2 review
woman black 2 poster
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Γοτθική ατμόσφαιρα, σκοτεινή φωτογραφία και απόκοσμες διακοσμήσεις, καλές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο δασκάλα-αγοράκι, δυναμικό φινάλε.Πεζό σενάριο χωρίς καμία διάθεση διαφοροποίησης και με έκδηλες αδυναμίες, άτολμη σκηνοθεσία, ελλιπής αξιοποίηση ορισμένων χαρακτήρων όπως π.χ. της αυστηρής διευθύντριας του σχολείου, υπερβολική χρήση των jump scares που από ένα σημείο και μετά καταντούν κουραστικές και ανούσιες.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Μια σοκαριστική σκηνή με απόπειρα αυτοστραγγαλισμού.
2) Η τρομακτική σκηνή με τη μαυροντυμένη γυναίκα να επισκέπτεται όλους τους πρωταγωνιστές στο καταφύγιο του ψεύτικου αεροδρομίου.
3) Τα τρομακτικά χέρια που παρενοχλούν τους ήρωες στον πάτο της λίμνης προς το φινάλε.

Horrormovies.gr
Μέτριο sequel που αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις και θα ξεχαστεί γρήγορα. Δυστυχώς το «The Woman In Black 2: Angel of Death» απέτυχε να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες που μας είχε δημιουργήσει το πρώτο φιλμ.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή