Tv Series
Διαβάζετε
The Secret of Crickley Hall – Το Στοιχειωμένο Σπίτι (2012)
0

The Secret of Crickley Hall – Το Στοιχειωμένο Σπίτι (2012)

από 05/08/2017
Επισκόπηση
Χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Joe Ahearne

Σενάριο

Joe Ahearne

Συγγραφέας

James Herbert

Ηθοποιοί

Suranne Jones
Tom Ellis
Douglas Henshall
David Warner
Sarah Smart
Iain De Caestecker
Olivia Cooke
Maisie Williams
Bill Milner
Pixie Davies
Kian Parsiani
Nick Sidi
Elliot Kerley

Εταιρείες Παραγωγής

BBC

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Στοιχειωμένο Σπίτι

Σλόγκαν

They came to escape the past, the past had other ideas.

Γλώσσα

Αγγλικά

Σύνολο Σεζόν

1

Διάρκεια (μέσος όρος)

57 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο μοντέρνος τρόμος συναντά το δράμα και τη μουντάδα της βρετανικής υπαίθρου στα μαύρα χρόνια του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια σύντομη περιγραφή της mini σειράς του BBC με τίτλο «The Secret of Crickley Hall» που στην ελληνική έκδοση προτιμήθηκε ο πιο πιασάρικος και κλισέ τίτλος «Το Στοιχειωμένος Σπίτι». Η σειρά στην κανονική μορφή της αποτελείται από 3 επεισόδια αλλά στην ελληνική έκδοση έχουν συμπτυχθεί σε δύο 88λεπτα επεισόδια.

Το «The Secret of Crickley Hall» αφηγείται τη δραματική ιστορία μια σύγχρονης βρετανικής οικογένειας που βυθίστηκε στη θλίψη μετά την τραγική απώλεια του μικρού γιου. Μετά από σχεδόν έναν χρόνο η οικογένεια έχει μετακομίσει προσωρινά σε μια μεγάλη επαρχιακή κατοικία γνωστή ως Crickley Hall που στα χρόνια του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν η μητέρα αρχίζει να ακούει τη φωνή του νεκρού της γιου μέσα στο σπίτι. Παράλληλα μια σειρά αλλόκοτων και τρομακτικών συμβάντων όπως ανεξήγητα χτυπήματα στις δύο κόρες, μυστηριώδεις εφιάλτες και κρυμμένοι χώροι μέσα στο σπίτι υποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το οίκημα. Σιγά σιγά το σκοτεινό παρελθόν του Crickley Hall έρχεται την επιφάνεια δημιουργώντας κινδύνους για την ανυποψίαστη οικογένεια.

Horror Trivia
Τα γυρίσματα έγιναν το Manchester ενώ συγκεκριμένα οι σκηνές που αφορούν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο γυρίστηκαν στο Liverpool.

Σίγουρα το «The Secret of Crickley Hall» δεν καινοτομεί, δεν εκπλήσσει ούτε εντυπωσιάζει. Τα τετριμμένα θέματα που παρουσιάζει ενδεχομένως θα αφήσουν πολλούς θεατές αδιάφορους. Όμως αν το δούμε από πιο στενή, καλλιτεχνική σκοπιά έχει κάποια θετικά να μας δώσει. Για παράδειγμα καταφέρνει να χτίσει μια πειστική ατμόσφαιρα απελπισίας, απόλυτα ταιριαστής με τη μαυρίλα και τη θλίψη του πολέμου. Καλή δουλειά έχει γίνει στο μοντάζ με τις σκηνές του παρελθόντος του σπιτιού όταν λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο να εναλλάσσονται πετυχημένα με τις σκηνές του παρόντος όπου η οικογένεια προσπαθεί να ορθοποδήσει και να καταλάβει τι συμβαίνει.

Επιπλέον, αξίζει να γίνει μνεία και στην αξιόλογη ηθοποιία που στηρίζει τη σειρά. Ειδικά για τους φίλους του τρόμου η παρουσία ονομάτων όπως του David Warner (The Omen) σίγουρα προκαλεί χαμόγελα ενώ αν είστε λάτρης της διάσημης επικής σειράς «Game of Thrones» έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εδώ την πιτσιρίκα Maisie Williams (η απολαυστική Arya Stark) σε έναν από τους πρώιμους σημαντικούς ρόλους της.

Photos

secret crickley hall surann

the secret of crickley hall 2012

Posters

the secret of crickley hall

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Αξιόλογο επιτελείο ηθοποιών, καλές ερμηνείες, μουντή ατμόσφαιρα που εντείνει το δραματικό στοιχείο.

Αρνητικά

Αργό tempo, χρησιμοποίηση πολλών κλισέ και χιλιοπαιγμένων horror θεμάτων.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.