Το Μαύρο Φάντασμα είναι ο villain που όλοι οι κακοί ζηλεύουν!

Το Μαύρο Φάντασμα σε κάθε του κόλπο αφήνει τους αστυνομικούς περισσότερο άφωνους με την μαεστρία που έχει η κακία και η ραδιουργία του.

Μπορεί να ξεγλιστρήσει από κάθε ενέδρα που έχει σκοπό τον φυλακίσει, επιστρατεύει την ιδιοφυία του η οποία διεισδύει μοναδικά στο κακό το οποίο υπηρετεί αδιάκοπα.

Μόνο ένας είναι εκείνος που μπορεί να τον παγιδεύσει, να ακυρώσει κάθε μοχθηρό σχέδιό του, να ανακαλύψει την ταυτότητά του πίσω από μία πλεκτάνη στην οποία δε φαίνεται: ο αιώνιος εχθρός του Μίκυ Μάους.

phantom blot
Το Μαύρο Φάντασμα

Θεωρώ το Μαύρο Φάντασμα τον καλύτερο villain της Disney, την επιτομή της ατόφιας, αληθινής, ανηλεούς κακίας η οποία δεν έχει την αφέλεια του Μαύρου Πητ και την «χαζομάρα» των Μουργόλυκων. Είναι κακός χωρίς χιούμορ, στιγμές αστείες με ατάκες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα συμπάθειας, αστείες ιστορίες.

Το Μαύρο Φάντασμα, όμως, έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: είναι τόσο αλαζόνας, θεωρεί ότι έχει καταστρώσει πάντοτε το τέλειο σχέδιο, υποτιμώντας τον εχθρό του Μίκυ.

Η μαύρη του φορεσιά ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σκοτεινότητα του χαρακτήρα του; η παρουσία του προκαλεί ανατριχίλα, διότι αισθάνεσαι πως το Κακό υπάρχει κοντά σου.

Το Μαύρο Φάντασμα σε όλη του την παρουσία στα κόμικς, ειδικότερα στο Μίκυ Μυστήριο και το Μίκυ Μάους, δεν «έσπασε» ποτέ, δε φανέρωσε ποτέ του ευαισθησία. Αντιθέτως, δε δίσταζε να εγκαταλείπει τους συνεργάτες του, να τους αφήνει έρμαιους στο έλεος των αστυνομικών οι οποίοι ανακαλύπτουν τα σχέδιά του και ανακόπτουν την εγκληματική του πορεία.

Είναι το σύμβολο του κακού, η ιδιοφυία του τον ωθεί να δημιουργεί μοναδικά σχέδια εγκλήματος τα οποία υφαίνει με την εγκληματική του πολυπλοκότητα και τα διανθίζει με την κακία του.

Έχει δημιουργήσει σωσίες του Μίκυ Μάους, έχει μεταμφιεστεί ο ίδιος σε διαφορετικό πρόσωπο για να τον ξεγελάσει, τον έχει υπνωτίσει, έχει απαγάγει αντίπαλό του. Δεν έχει τέλος ο εγκληματικός του βίος ο οποίος πάντα εκπλήσσει και τον πιο έμπειρο αστυνομικό.

Ο διαβολικός Phantom Blot καταφέρνει στην αρχή να ξεγελά τον ντετέκτιβ Μίκυ. Αλλά στο τέλος η υπεροψία του τον οδηγεί στο να οδηγήσει ο ίδιος σε παγίδα τον εαυτό του. Η κηλίδα που αφήνει η υπογραφή του, η ραδιουργία του, η πολυπλοκότητα των σχεδίων του οδηγούν τον Μίκυ στο να βεβαιώνεται ότι τέτοια ραδιουργία μόνο ένας θα μπορούσε να σκεφτεί.

Το να είσαι τόσο ραδιούργος τελικά, μπορεί να σε «καρφώσει».

Το Μαύρο Φάντασμα είναι ο κακός που κάθε villain ζηλεύει, με κακία που πολλοί θαυμάζουν αλλά κανείς δε μιμείται.

Η ιδιοφυία του τον καθιστά μοναδικά, η κακία του που βρίσκεται σε δυσθεώρητα βάθη δε σε αποτρέπει από το να τον αγαπάς. Και ναι, ο ντετέκτιβ Μίκυ βρήκε έναν αντάξιο αντίπαλο, συμβολισμός της αιώνιας διαμάχης μεταξύ Καλού – Κακού και την σπουδαιότερη έχθρα στη Disney.

mickey mouse vs phantom blot
Ο Μίκυ Μάους αντιμέτωπος με το Μαύρο Φάντασμα

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη
Μαρία Σκαμπαρδώνη
Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.
Τελευταία άρθρα
 


Μπορεί να σας αρέσει