Το ερχόμενο καλοκαίρι ξεκινούν τα γυρίσματα του νέου IT

Σίγουρα οι περισσότεροι θα θυμούνται εκείνη τη θρυλική τηλεταινία του 1990 βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King με τίτλο «It» που κυκλοφόρησε το 1986. Απ’ ό, τι φαίνεται το ανατριχιαστικό τέρας με τη μορφή του κλόουν Pennywise που γνωρίσαμε στο «Αυτό» θα ξαναστοιχειώσει τα όνειρα πολλών στο εγγύς μέλλον.

Εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες για μια νέα μεταφορά του βιβλίου του μεγάλου συγγραφέα στην οθόνη και αυτές τις μέρες έγινε γνωστό ότι τα γυρίσματα της νέας μεταφοράς του «It» θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι. Στη σκηνοθεσία θα βρίσκεται ο σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός της πετυχημένης αστυνομικής σειράς του HBO «True Detective», Cary Fukunaga. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί οι Chase Palmer, Cary Fukunaga και David Kajganich.

Επίσης μάθαμε ότι το φιλμ θα χωρίζεται σε δύο μέρη, σε δύο ξεχωριστά φιλμ ουσιαστικά, με το πρώτο να περιγράφει τα γεγονότα του παρελθόντος και το δεύτερο αυτά του παρόντος (κάτι παρόμοιο έκανε και το «It» του 1990). Μέχρι στιγμής ο Fukunaga έχει προσληφθεί για το πρώτο αλλά είναι πολύ πιθανό να αναλάβει και το δεύτερο.

Σχετικά με το εγχείρημα ο παραγωγός Dan Lin έκανε μερικές διευκρινιστικές δηλώσεις στον ιστότοπο του Vulture. Μερικά αποσπάσματα των δηλώσεών του είναι τα ακόλουθα:

«Ο Cary (σ.σ. Fukunaga) συνηθίζει να δουλεύει τα projects του για κάμποσο διάστημα και επεξεργαζόμαστε το παρόν φιλμ εδώ και 3 ή 4 χρόνια. Γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που έμεινε σ’ αυτό. Το νέο φιλμ θα σας ενθουσιάσει… (…)…Το βιβλίο είναι τόσο επικό που ήταν αδύνατο να το αφηγηθούμε σε μία ταινία ούτε να αναπτύξουμε τους χαρακτήρες με το απαραίτητο βάθος…(…)…Το σημαντικότερο είναι ότι ο Stephen King μάς έδωσε την ευλογία του. Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε εάν δεν ένιωθε (σ.σ. ο King) ότι ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει και όταν του στείλαμε το σενάριο η απάντηση που έλαβε ο Cary ήταν “Ο Θεός μαζί σας! Αυτή ακριβώς την εκδοχή πρέπει να ακολουθήσει το studio”. Αυτό λοιπόν ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς».

Dan Lin

Αναρωτιόμαστε βέβαια πόσοι φίλοι της original ταινίας επιθυμούν μια νέα μεταφορά του «It»…

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Latest articles

Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ