Η «Λάμψη» περιέχει την πιο τρομακτική σκηνή σε ταινία τρόμου σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Η κραυγή «Here’s Johnny!» που ξεφωνίζει ο φρενιασμένος Jack Nicholson στην κατατρομαγμένη οικογένειά του από το άνοιγμα της σπασμένης πόρτας στη «Λάμψη» του Stanley Kubrick είναι η πιο τρομακτική σκηνή στο cinema τρόμου σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Η ιστοσελίδα Play.com καταμέτρησε ψήφους 10.000 χρηστών με σκοπό να εντοπίσει τις 10 ταινίες τρόμου που τρόμαξαν περισσότερο τους πελάτες της. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν παλμογράφοι που υπολογίζουν τους σφυγμούς της καρδιάς για να διαπιστωθεί ποιες σκηνές τρόμαξαν περισσότερο τους συμμετέχοντες. Η σκηνή που σημείωσε το υψηλότερο σκορ «τρομάγματος» ήταν η προαναφερθείσα σκηνή από την «Λάμψη» (The Shining, 1980) του μεγάλου Stanley Kubrick. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν σκηνές από τα κλασικά «A Nightmare On Elm Street» του Wes Craven και «The Exorcist» του William Friedkin αντίστοιχα.

Ωστόσο, όταν έγιναν οι σχετικοί υπολογισμοί για ολόκληρες τις ταινίες η σειρά αντιστράφηκε με το φιλμ του Craven, να έρχεται στην πρώτη θέση, ο «Εξορκιστής» στη δεύτερη και κατόπιν η «Λάμψη». Όταν όμως συνυπολογίστηκε στις μετρήσεις και το soundtrack της κάθε σκηνής, η Λάμψη επανέκτησε την πρωτιά ενώ ο «Εξορκιστής» και ο «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» υποχώρησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η παραπάνω έρευνα έδειξε επίσης ότι η παρακολούθηση των τριών ιστορικών ταινιών τρόμου επηρέαζε τους σφυγμούς της καρδιάς των θεατών με τρόπο που προσομοιάζει με την ελαφριά άσκηση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι 10 τρομακτικότερες ταινίες σύμφωνα με τους χρήστες του Play.com είναι οι εξής:

 • The Shining (1980)
 • The Exorcist (1973)
 • A Nightmare On Elm Street (1984)
 • Ringu (1998)
 • Alien (1979)
 • The Silence of the Lambs (1991)
 • Poltergeist (1982)
 • Insidious (2010)
 • Halloween (1978)
 • Saw (2004)

Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Πρόσφατα άρθρα

The Uninvited

Σε μια εποχή που οι μεταφυσικές-ψυχολογικές ταινίες τρόμου με φαντάσματα έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν με το τσουβάλι, μοιραία πολλές χάνονται όντας...

Sequel του Child’s Play remake θέλει να κάνει ο Lars Klevberg

Την ώρα που ο δημιουργός του θρυλικού Child's Play Don Mancini δουλεύει πάνω σε τηλεοπτική σειρά γύρω από τον «Κούκλα του Σατανά»...

Έρχεται το Tales from the Hood 3 με τον Tony Todd

Μετά το κλασικό Tales From the Hood του 1995 και το sequel του 2018 ήρθε η ώρα για το 3ο φιλμ του...

Νέο sci-fi/horror από τη Ρωσία

Σπάνια μαθαίνουμε για κυκλοφορία ταινιών τρόμου από τη Ρωσία. Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από το αξιοπρόσεκτο φιλμ τρόμου/επιστημονικής φαντασίας Sputnik...
Προηγούμενο άρθροΝέα ταινία τρόμου από τον Guillermo del Toro
Επόμενο άρθροDog Soldiers

Σχετικά άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η ΣΚΗΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣ ΔΥΟ ΝΕΚΡΣ ΔΥΔΙΜΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλειος Λεοντιάδης on Ο Bruce Campbell ετοιμάζει το Bruce vs Frankenstein
Βασίλειος Λεοντιάδης on The Chalet
Βασίλειος Λεοντιάδης on Grotesque
Βασίλειος Λεοντιάδης on Link