American Horror Story: Asylum Review

Το «American Horror Story» συνεχίζει να σημειώνει τεράστια επιτυχία, με τον δεύτερο κύκλο να εστιάζει στις ψυχικές νόσους και στα προβλήματα που προκαλούνται μέσα σε ένα άσυλο. Ο κύκλος τιτλοφορείται Asylum και προδίδει το κύριο σκηνικό τρόμου, όπου εκτυλίσσονται οι ιστορίες των ηρώων μας. Κι εδώ θα συναντήσουμε την ταλαντούχα Jessica Lange, όχι πλέον ως ιδιόρρυθμη μάνα, αλλά ως  μοναχή (Sister Jude) που εργάζεται ως υπεύθυνη στο ίδρυμα και που πασχίζει να αφήσει πίσω της ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν.

Μαζί της βρίσκεται και η προστατευόμενή της (Sister Mary Eunice), ο γοητευτικός αρχιερέας και ιδιοκτήτης του ιδρύματος (Monsignor Timothy Howard) κι ο σκληρός γιατρός που δείχνει να πειραματίζεται με τους ασθενείς του ασύλου (Arthur Arden). Τα νερά του ιδρύματος θα έρθει να ταράξει ο υποτιθέμενος δολοφόνος Kit Walker (ο οποίος είναι ο γνωστός μας Tate από τον 1ο κύκλο), μαζί με μια φιλόδοξη δημοσιογράφο που επιθυμεί να εισχωρήσει στα άδυτα του ασύλου.

Το τραγούδι που ακούμε συνεχώς στον δεύτερο κύκλο («Dominique») ερμηνεύτηκε από μια Βελγίδα καλόγρια και αγαπήθηκε πολύ στο Βέλγιο, τη Γαλλία κι αλλού τη δεκαετία του ’60. Η καλόγρια αυτοκτόνησε το 1985 με βαρβιτουρικά, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Κι εδώ η σειρά δομείται εξαιρετικά, με την αρρωστημένη ατμόσφαιρα της απελπισίας να κυριαρχεί στο ίδρυμα και με τους χαρακτήρες να ακροβατούν μεταξύ της ηθικής και των επιταγών της επιθυμίας τους. Μυστήριο και τρόμος, σαδισμός και φθόνος, αμαρτία και μετάνοια είναι ορισμένες από τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται ως έννοιες μέσα στο κάθε επεισόδιο. Η προσπάθεια να παγώσει ο χρόνος και να αποφευχθεί η πρόοδος αντιτίθεται στην επιστημονική θεώρηση, ενώ ο συγκερασμός θρησκευτικής πίστης και λογικής ορισμένες φορές φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος.

Ακόμη ένας συναρπαστικός κύκλος 13 επεισοδίων που κρατά την αγωνία μέχρι το τέλος. Δείτε το «American Horror Story» και ταξιδέψτε στο παρελθόν, κοιτώντας από την κλειδαρότρυπα τις συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ένα άσυλο και τις συγκρούσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών!

sarah paulson asylum
asylum
asylum lily rabe
asylum jessica lange
ahs asylym

Θετικά: Εξαιρετικό cast, καταθλιπτική ατμόσφαιρα, ανατροπές και βίαιες σκηνές τρόμου.

Αρνητικά: Βραδυκίνητη εξέλιξη σε ορισμένα επεισόδια, ελλιπείς επεξηγήσεις για κάποια ζητήματα της πλοκής.

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

3 star gore rating

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Στέλλα Στρούβαλη
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!

Info

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ