American Horror Story: Coven Review

Ύστερα από δύο πολύ καλούς κύκλους το επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στο μοντέρνο horror κοινό American Horror Story των Brad Falchuk και Ryan Murphy συνέχισε ακάθεκτο προς τον τρίτο κύκλο. Μετά λοιπόν από το στοιχειωμένο σπίτι και το νοσηρό άσυλο η σειρά μας μεταφέρει σε ένα άντρο μαγισσών και συγκεκριμένα μια πολυτελή οικία στη Νέα Ορλεάνη που λειτουργεί ως «Ακαδημία». Στην πραγματικότητα όμως χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα της ολιγομελούς ομάδας μαγισσών που διαβιούν εκεί υπό την προστασία της υπέρτατης μάγισσας Fiona Goode (Jessica Lange).

Παρά την προστασία που τους παρέχει η υπέρτατη μάγισσα, οι νεαρές μάγισσες αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Αποφασισμένοι κυνηγοί μαγισσών με σκοπό να εξοντώσουν τις μάγισσες ανά τον κόσμο αλλά και η ορκισμένη εχθρός τους στην ίδια περιοχή που διαφεντεύει τη δύναμη του βουντού είναι δύο από τις μεγαλύτερες απειλές που τις περιζώνουν. Όμως οι μάγισσες κινδυνεύουν επίσης και από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό που οφείλεται εν πολλοίς στην αστάθεια των χαρακτήρων τους και τις ματαιόδοξες επιδιώξεις ορισμένων εξ αυτών. Πού θα καταλήξει λοιπόν αυτή η πολύπλευρη ιστορία;

american horror story season 3

Ο τρίτος κύκλος τιτλοφορείται American Horror Story: Coven παραπέμποντας στο κυρίως θέμα του όπως συμβαίνει πάντα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το cast. Διότι παρά την επανεμφάνιση ηθοποιών προηγούμενων κύκλων με αιχμή του δόρατος την τρομερή Jessica Lange, η συγκεκριμένη σεζόν μπορεί να περηφανεύεται για τη συμμετοχή της σπουδαίας Kathy Bates (Misery) σε έναν σκοτεινό ρόλο ως η σαδίστρια Marie Delphine LaLaurie όπως επίσης και της πολύ καλής Angela Bassett (Malcolm X) στο ρόλο της πανίσχυρης βασίλισσας του βουντού Marie Laveau.

Μπορεί κανείς και στην πραγματικότητα να μείνει στην ακαδημία των μαγισσών της σειράς (ονομάζεται Miss Robichaux’s Academy) δημιουργώντας το δικό του άντρο μαγισσών για…5000 δολάρια κάθε νύχτα!

Με αφορμή τους δύο προαναφερθέντες χαρακτήρες να επισημάνω ότι μου άρεσε η χρήση ιστορικών προσώπων όπως της Laveau και της LaLaurie. Έδωσαν έναν «επιμορφωτικό» τόνο στη σειρά και την έκαναν πιο πικάντικη. Εντύπωση μου έκανε επίσης η αυξημένη ποσότητα gore σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους παρότι η γράφουσα δεν είναι και η μεγαλύτερη fan των αιματοκυλισμάτων. Γενικά η τρίτη σεζόν στάθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά λίγο έλλειψε να με απογοητεύσει. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο σενάριο το οποίο μοιάζει κάπως χαοτικό και αλλοπρόσαλλο.

american horror story κύκλος 3

Επιπλέον πολλοί δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι απλά αδιάφοροι. Π.χ. ο νεαρός γείτονας των μαγισσών με τη θεούσα μητέρα του δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Αδιάφορη είναι και η παρουσία του Evan Peters ο οποίος καλείται να παίξει έναν άχαρο ρόλο που κακοποιεί την έννοια του τέρατος του Φρανκενστάιν. Γενικά το American Horror Story: Coven ικανοποίησε αλλά και προβλημάτισε από διάφορες απόψεις. Είναι σίγουρα κατώτερο από τους δύο πρώτους κύκλους.

Θετικά: Πλούσιο gore, εντυπωσιακά εφέ, αξιόλογες ερμηνείες από ταλαντούχους ηθοποιούς, εμπνευσμένες μάγισσες.

Αρνητικά: Πολλοί αδιάφοροι και εντελώς αχρείαστοι χαρακτήρες, αδιάφορες υποπλοκές, ελαττωματικό και υπερβολικά ξεχειλωμένο σενάριο, χλιαρό φινάλε.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

4 star gore rating

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Στέλλα Στρούβαλη
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!

Info

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ