Reviews
Διαβάζετε
The Bay
People's Choice Award
0

The Bay

από 18/01/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «The Bay» αποτελεί μια σύνθεση ερασιτεχνικών βίντεο που απεικονίζουν την εφιαλτική τροπή που παίρνει η ζωή των κατοίκων μιας μικρής αμερικάνικης παραθαλάσσιας πόλης όταν προσβάλλονται από μυστηριώδεις οργανισμούς που τους προκαλούν φουσκάλες και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα στο δέρμα.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Barry Levinson

Παραγωγή

Barry Levinson, Jason Blum, Steven Schneider, Oren Peli

Σενάριο

Michael Wallach

Συγγραφέας

Barry Levinson, Michael Wallach

Ηθοποιοί

Will Rogers, Kristen Connolly, Kether Donohue, Frank Deal, Stephen Nunken, Christopher Denham, Nansi Aluka

Μουσική

Marcelo Zarvos

Εταιρείες Παραγωγής

Baltimore Pictures, Blumhouse Productions, Alliance Films, IM Global, Hydraulx Entertainment, Automatik Entertainment

Σλόγκαν

Panic feeds on fear.

Γλώσσα

Αγγλικά

Box Office

$1.600.000 (έως 30/6/2014)

Διάρκεια

1 Ώρα και 25 Λεπτά (85 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Barry Levinson (Rain Man, Sleepers) παραδίδει αυτό το πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον φιλμ «οικολογικού» τρόμου που ακολουθεί την πολυχρησιμοποιημένη found footage μέθοδο. Τα πλάνα που βλέπουμε αποτελούν υλικό που έχει συλλέξει παράνομα μια δημοσιογράφος η οποία έγινε μάρτυρας φρικιαστικών γεγονότων στην παραθαλάσσια πόλη Chesapeake Bay. Εκεί έλαβαν χώρα τρομακτικά γεγονότα όταν μεταλλαγμένα παράσιτα σκότωσαν αναρίθμητα ψάρια και στη συνέχεια άρχισαν να επιτίθενται και στους ανθρώπους. Τα θύματα αρχικά εμφανίζουν φουσκάλες σε διάφορα σημεία του σώματος και στη συνέχεια κατατρώγονται από το παράσιτο μέσα σε ανυπόφορους πόνους.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να κουκουλώσει το συμβάν, όμως το βίντεο της δημοσιογράφου έχει σκοπό να διαδώσει τις εφιαλτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Chesapeake Bay. Και πιστέψτε με το καταφέρνει πολύ καλά…

Horror Trivia
Ένα από τα ελάχιστα λάθη της ταινίας εντοπίζεται στην μετάδοση των γεγονότων από την εφαρμογή FaceTime μιας κοπέλας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή εμφανίστηκε το 2010 αλλά τα γεγονότα του φιλμ υποτίθεται ότι εκτυλίσσονται το 2009.

the bay horror

Αρχικά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον σκηνοθέτη και στον μοντέρ για το εξαιρετικό δέσιμο των πλάνων στο πλαίσιο μιας σφιχτοδεμένης εφιαλτικής ιστορίας. Τα δυσάρεστα συμβάντα προβάλλονται από ποικίλες κάμερες όπως κάμερες νοσοκομείων, κάμερες περιπολικών, καφετεριών, κάμερες ιδιωτών ενώ μαζί με αυτά προστίθεται υλικό από το youtube αλλά και από κινητά τηλέφωνα και παρεμφερείς ιδιωτικές συσκευές.

Τα δραματικά γεγονότα απεικονίζονται με ρεαλισμό βάζοντας τον θεατή για τα καλά μέσα στο νοσηρό περιβάλλον του «The Bay». Οι ερμηνείες είναι σοβαρές και η μόνη που δεν πολυσυμπαθούμε είναι η άνευρη αφηγήτρια που πρωταγωνιστεί εδώ. Το φιλμ κινείται σχετικά γρήγορα λέγοντας αυτό που θέλει χωρίς αχρείαστους πλατειασμούς. Το φινάλε είναι δυστυχώς κατώτερο των περιστάσεων αφήνοντας να διαφανεί μια προχειρότητα και μάλλον μια βιασύνη να κλείσει το έργο.

Σε γενικές γραμμές το «The Bay» στέκεται πολύ καλά και μετατρέπει μια χιλιοπαιγμένη και κουραστική για πολλούς σήμερα τεχνική κινηματογράφησης σε νούμερο ένα ατού, βασικό για την δημιουργία γνήσιου κλίματος τρόμου και πανικού.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Οι δραματικές στιγμές που ακούμε να διαδραματίζονται σε ένα σπίτι όπου έχουν μπουκάρει δύο αστυνομικοί.
  • Η καταβρόχθιση μιας κοπέλας και του φίλου της μέσα στα νερά από κάτι μυστηριώδες…
  • Μια shocking αυτοκτονία μπροστά σε κάμερα.
  • Η τρομακτική εμφάνιση μιας μολυσμένης μέσα σ’ ένα περιπολικό που θέλει να οδηγήσει μια γυναίκα.

Trailer

Photos

the bay movie

the bay 2012 review

the bay 2012 horor

Posters

the bay 2012 horror

the bay

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, φρεσκάδα στο σενάριο, έξυπνο μοντάζ, μερικές πολύ δυνατές και shocking σκηνές που καθηλώνουν.

Αρνητικά

Το κάπως απότομο φινάλε, η ψιλοαδιάφορη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας που αφηγείται τα γεγονότα.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Από τις καλύτερες found footage ταινίες των τελευταίων ετών. Πρωτότυπη, καταθλιπτική και ανά διαστήματα ακραία η ταινία αυτή ενδείκνυται για τους φίλους της εν λόγω συνομοταξίας και όχι μόνο.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.