Blair Witch

Blair Witch: Η Επιστροφή

Ο ορισμός της αρπαχτής! Η συνταγή που ακολουθούν αρκετοί επαγγελματίες της παραγωγής ταινιών (ειδικά στη σκηνή του τρόμου) είναι απλή: καταπιάνεσαι με κάτι που έχει γράψει ιστορία και γνωρίζεις ότι πουλάει, φτιάχνεις μια υποτιθέμενη «συνέχεια» της original ιστορίας και την προωθείς εφαρμόζοντας τα κατάλληλα marketing τρικ ώστε να τσιμπήσει το ευρύ κοινό και να τα οικονομήσεις.

Τέτοια περίπτωση συνιστά δυστυχώς το «Blair Witch» του Adam Wingard (You’ re Next!) που παρουσιάζεται ως «άμεσο» sequel του «The Blair Witch Project» του 1999. Συνδέει πονηρά τα γεγονότα της αρχικής ταινίας με τις εξελίξεις της σημερινής ταινίας βαφτίζοντας την παλιά πρωταγωνίστρια αδερφή του σημερινού πρωταγωνιστή που την αναζητά στο σκοτεινό δάσος του Maryland όπου ο θρύλος θέλει και την διαβολική μάγισσα να κατοικεί εκεί.

Προκειμένου να διατηρηθεί η μυστικότητα της ταινίας, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να προωθήσουν το φιλμ με τον ψεύτικο τίτλο «The Woods». Ο πραγματικός τίτλος καθώς και η θέση του φιλμ ως sequel του The Blair Witch Project αποκαλύφθηκε σχεδόν δύο μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα.

Το τι γίνεται στην σημερινή ιστορία δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Ένα σατανικό ον –προφανώς η μάγισσα– κυνηγά τους πρωταγωνιστές μέχρι το φινάλε κι εμείς παρακολουθούμε αυτήν την αγωνιώδη –υποτίθεται– περιπέτεια τρόμου. Αμ δε. Πέρα από ελάχιστες σκηνές που κουνιέσαι ελαφρώς από τη θέση σου, το «Blair Witch» είναι μια ανιαρή και ανούσια ταινία που αναμασά τις γνωστές ιδέες των found footage ταινιών. Τουτέστιν όλα προσπαθούν να δείχνουν «αληθινά» μέσα από τις χειροκίνητες κάμερες των χαρακτήρων. Η μόνη διαφοροποίηση εντοπίζεται σε τομείς της τεχνολογίας όπως το drone που χρησιμοποιείται εδώ, κάτι που δεν είχαμε στο φιλμ του 1999.

Τίποτα φρέσκο ή καινοτόμο δεν υπάρχει εδώ, τίποτα που να προκαλεί ενδιαφέρον στα δρώμενα, στους χαρακτήρες ή στους διαλόγους. Βλακώδεις και τετριμμένες συμπεριφορές όπως φωνακλάδικοι τσακωμοί μεταξύ των πρωταγωνιστών συναγωνίζονται τις εκνευριστικές κλάψες πανικοβλημένων κοριτσιών για το βραβείο αδιαφορίας και αταλαντοσύνης. Επίσης πολλές λήψεις δεν δικαιολογούνται να γίνονται από σοκαρισμένα υποτίθεται άτομα αλλά ας όψεται η ανάγκη για εικόνα. Άλλωστε ποιος θα ενδιαφερθεί για τέτοιες λεπτομέρειες; Μείνετε μακριά αν ο χρόνος σας είναι κάτι πολύτιμο για εσάς.

blair witch lisa callie
blair witch 2016 wes robins
blair witch james allen
blair witch 2016 callie
blair witch movie
blair witch
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Μερικές αληθινά τρομακτικές και αγχωτικές σκηνές, κυρίως προς το τέλος.Ανύπαρκτο σενάριο, μέτρια ηθοποιία και προβλέψιμες αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, έλλειψη πρωτοτυπίας, βαρετές εξελίξεις, έλλειψη ρεαλισμού.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Ο θάνατος ενός νέου ύστερα από πτώση δέντρου πάνω του.
2) Η τρομακτική θέαση της μάγισσας μέσα στην καλύβα στο δάσος.

Horrormovies.gr
Ξαναζεσταμένο και αυτή τη φορά εντελώς άνοστο φαγητό που ποντάρει στη φήμη του θρυλικού The Blair Witch Project για να προσελκύσει το horror κοινό. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή