Reviews
Διαβάζετε
All The Boys Love Mandy Lane
0

All The Boys Love Mandy Lane

από 31/08/2014

Όλοι Ποθούν Την Μάντι Λέιν

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «All The Boys Love Mandy Lane» περιστρέφεται γύρω από την αισθησιακή έφηβη Mandy Lane, που όλοι οι συμμαθητές της θέλουν να ρίξουν στο κρεβάτι αλλά κανείς δεν τα κατάφερε μέχρι στιγμής. Όταν η όμορφη κοπέλα προσκαλείται στο ράντσο ενός φίλου της μαζί με μερικούς ακόμα συμμαθητές τους για να ξεφαντώσουν, ο αριθμός των καλεσμένων μειώνεται δραματικά…

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2006

Σκηνοθεσία

Jonathan Levine

Παραγωγή

Chad Feehan, Joe Neurauter, Felipe Marino

Σενάριο

Jacob Forman

Ηθοποιοί

Amber Heard, Michael Welch, Whitney Able, Anson Mount

Μουσική

Mark Schulz

Εταιρείες Παραγωγής

Occupant Entertainment

Μεταφρασμένος Τίτλος

Όλοι Ποθούν Την Μάντι Λέιν

Σλόγκαν

This Summer Love Kills
There's something about Mandy all the boys love.
Everyone is dying to be with her. Someone is killing for it.
It's the kind of party where everyone gets wasted.
She's To Die For.

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$750.000

Box Office

$1.893.697 (έως 25-08-2013)

Διάρκεια

1 Ώρα και 30 Λεπτά (90 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο φιλμ τρόμου της νεότερης εποχής που δίχασε όσο λίγα το κοινό και τους κριτικούς. Το «All The Boys Love Mandy Lane» ενσωματώνει στοιχεία από σχολές του παρελθόντος του τρόμου και του παρακμιακού κινηματογράφου όπως τα slasher, τα sexploitation και την grindhouse αισθητική. Πρωταγωνίστρια είναι η Mandy Lane, όπως αναφέρεται και στον τίτλο της ταινίας. Η συγκεκριμένη κοπέλα αποτελεί το sex symbol του σχολείου της αλλά διατηρείται ακόμα «καθαρή» και «ανέπαφη» αφού κανένα αγόρι δεν έχει καταφέρει να την «ρίξει».

Κάποια στιγμή ένας ευκατάστατος συμμαθητής της Mandy Lane οργανώνει ένα πάρτι στο ράντσο των γονιών του στην επαρχία προσκαλώντας λίγους φίλους-συμμαθητές καθώς και την ίδια την Mandy Lane. Όπως είναι αναμενόμενο η Mandy Lane πολιορκείται από αρσενικά στο ράντσο αλλά η εικόνα ξεφαντώματος και ανεμελιάς πρόκειται να διακοπεί όταν ένας μανιακός δολοφονεί τους προσκεκλημένους έναν προς έναν. Ποιος μπορεί να είναι και ποια τα κίνητρά του;

Horror Trivia
Το ράντσο όπου γυρίστηκε η ταινία ήταν νεκροταφείο με πάνω από 60 τάφους γύρω από το σπίτι. Όλοι οι νεκροί των τάφων προέρχονταν από μια πόλη που δεν υπάρχει πλέον. Μπρρρ…

Παρότι το «All The Boys Love Mandy Lane» φαίνεται πώς πάσχει από τα κλισέ και τα τετριμμένα μοτίβα των νεανικών slasher, διαθέτει κάποια στοιχεία που το διαφοροποιούν από τη μάζα. Για παράδειγμα είναι αδύνατο να μην σου κάνει εντύπωση η επιβλητική φωτογραφία των απέραντων χωραφιών της υπαίθρου που αποπνέει απελπισία και απόγνωση. Το εν λόγω μοτίβο οφείλεται στην σκηνοθετική μαεστρία του Tobe Hooper και του αριστουργήματός του «Texas Chain Saw Massacre» (1974). Άλλωστε ο ίδιος ο σκηνοθέτης του «All The Boys Love Mandy Lane» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι επηρεάστηκε από το φιλμ του Hooper.

Το δεύτερο σημαντικό προτέρημα είναι το αναπάντεχο φινάλε. Τα ανατρεπτικά γεγονότα που εκτυλίσσονται μας αφήνουν άναυδους προσθέτοντας αρκετούς πόντους στο φιλμ που μέχρι τότε έμοιαζε με άλλο ένα τυπικό νεανικό slasher. Βέβαια δεν πρέπει να είμαστε πολύ ενθουσιώδεις καθώς το «All The Boys Love Mandy Lane» απέχει πολύ από το να είναι σπουδαία ταινία. Ο διχασμός μεταξύ των κριτικών προφανώς δεν είναι τυχαίος. Μειονεκτήματα όπως οι ουκ ολίγοι βαρετοί διάλογοι, το αργό tempo και τα προαναφερθέντα κλισέ ζημιώνουν την γενική εικόνα. Όμως η τελική εντύπωση είναι οπωσδήποτε θετική. Ακόμα και αυτή η σποραδικότητα της ευρηματικότητας του φιλμ είναι καλοδεχούμενη.

Movie Highlights

  • Η βουτιά θανάτου σε πισίνα στο ξεκίνημα του έργου.
  • Ο αποτρόπαιος φόνος μιας κοπέλας που η στοματική της κοιλότητα θρυμματίζεται από χτυπήματα καραμπίνας!
  • Το ευφυές φινάλε με μια φοβερής σύλληψης ανατροπή που καθηλώνει!

Posters

All The Boys Love Mandy Lane

Όλοι Ποθούν Την Μάντι Λέιν

Mandy Lane

Photos

All The Boys Love Mandy Lane review

All The Boys Love Mandy Lane Still

All The Boys Love Mandy Lane κριτική

All The Boys Love Mandy Lane Still 4

Amber Heard

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia
facebook
IMDb

Θετικά

Εκρηκτική πρωταγωνίστρια, υπέροχη φωτογραφία απόγνωσης από τον περιβάλλοντα χώρο του ράντσου, η ειλικρινής grindhouse αισθητική, μερικές πολύ δυνατές σκηνές φόνων, σοκαριστικό φινάλε με εξαιρετικής σύλληψης ανατροπή.

Αρνητικά

Αργός ρυθμός, εμφάνιση πολλών κλισέ του slasher ιδιώματος, αρκετοί ανούσιοι διάλογοι.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Είναι ένα φιλμ που σίγουρα διχάζει. Παρόλα αυτά το «All The Boys Love Mandy Lane» εμφανίζει περισσότερα θετικά στοιχεία και σε συνδυασμό με το ανατρεπτικό του φινάλε κερδίζει την εκτίμησή μας και ένα μικρό χειροκρότημα.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.