Carny

0
46
carny review

Ο Lou Diamond Phillips μας έχει συνηθίσει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους μέτριων ή κακών ταινιών τρόμου. Αυτή η εικόνα διατηρείται και στο «Carny» του 2009, μια καναδέζικη τηλεταινία που αντλεί έμπνευση από το μυθικό τέρας «Jersey Devil» των ινδιάνικων παραδόσεων που υποτίθεται κατοικεί στο νότιο New Jersey. Στο φιλμ το τερατάκι αποτελεί ατραξιόν ενός περιπλανώμενου τσίρκου που έχει μαζέψει κάθε «φρικιό» στο δυναμικό του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή το αιμοβόρο τέρας δραπετεύει επεισοδιακά, σπέρνοντας τον όλεθρο στην γύρω περιοχή τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας τους κατοίκους της κοντινής μικρής πόλης. Και ενώ τα θύματα αυξάνονται ο τοπικός σερίφης (Lou Diamond Phillips) προσπαθεί να εντοπίσει το φονικό πλάσμα και παράλληλα ανακαλύπτει το σκοτεινό προφίλ που κρύβει ο υπεύθυνος του τσίρκου.

carny lou diamond philips

Horror Trivia
Ο αυστραλέζικος τίτλος του «Carny» είναι «Jersey Devil» παραπέμποντας στο μυθικό πλάσμα του ινδιάνικου φολκλόρ που αναφέραμε.

Τυπική, προχειροφτιαγμένη monster movie; Θα μπορούσαμε να το πούμε κι έτσι, απλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχουμε δει και πολύ χειρότερα φιλμ φτηνιάρικου τρόμου. Αυτό εδώ κάπως βλέπεται αν και γενικά δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Βέβαια εξαρχής γνωρίζουμε τι θα δούμε και δεν είμαστε προετοιμασμένοι για κάποιο αριστούργημα.

Θέλω να πω ότι δεν περιμένουμε εξαρχής κάποια σκηνοθετική ευφυΐα, υψηλού επιπέδου διαλόγους, μεγαλειώδεις ερμηνείες, σφιχτοδεμένο σενάριο, σούπερ ειδικά εφέ και εκπλήξεις. Ίσως γι’ αυτό ψιλοσυμπάθησα το «Carny». Διότι το είδα χωρίς υψηλές προσδοκίες και αν πράξετε το ίδιο μπορεί να το συμπαθήσετε κι εσείς. Για τα κυβικά του είναι ok και το gore πλουσιοπάροχο και πειστικό. Σημείο αναφοράς είναι φυσικά το τέρας. Γενικά είναι καλοφτιαγμένο και το image του φέρνει ελαφρώς σε «Jeepers Creepers», αλλά μην περιμένετε να σας τρομάξει ιδιαίτερα (ίσως και καθόλου).

Αν το φιλμ ήταν πιο προσεγμένο στα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν μια ποιοτική ταινία τρόμου και απέφευγε ορισμένες σεναριακές αφέλειες όπως η υπερβολική ευκολία με την οποία ο τοπικός παπάς προσηλυτίζει τους ντόπιους ώστε να κάνουν στάχτη το τσίρκο των «αμαρτωλών» που μόλυνε την υγιή κοινότητά τους, θα το εκτιμούσαμε περισσότερο. Αν αντέχετε τις μέτριες ταινίες τρόμου με θέμα τα τέρατα κάντε το βήμα δίνοντας μια ευκαιρία στο «Carny». Αν όχι, μείνετε μακριά…

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η γνωριμία του σερίφη με το αφιχθέν τσίρκο όπου ο ήρωας έρχεται απρόσμενα σε επαφή με ανατριχιαστικές φιγούρες, όπως σιαμαίοι άντρες, παραμορφωμένες γυναίκες κ.α.
  • Ένα ανατριχιαστικό κόψιμο γλώσσας σε εντελώς ανύποπτο timing!

Photos

carny movie

Posters

carny

carny 2009

jersey devil

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Προηγούμενο άρθροBetter Watch Out
Επόμενο άρθροPet
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Απάντηση