Reviews
Διαβάζετε
The Collector
0

The Collector

από 10/04/2014

Εισβολέας

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «The Collector» περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια ενός πρώην κατάδικου να κλέψει ένα πανάκριβο διαμάντι από το σπίτι μιας οικογένειας. Εν αγνοία του όμως ένας άλλος παρανοϊκός διαρρήκτης έχει εισβάλλει στο σπίτι, το έχει γεμίσει με θανατηφόρες παγίδες και έχει αιχμαλωτίσει την οικογένεια. Ο πρώην κατάδικος ευαισθητοποιείται και προσπαθεί να σώσει την οικογένεια αντιμετωπίζοντας τον παρανοϊκό και τις θανάσιμες παγίδες του.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2009

Σκηνοθεσία

Marcus Dunstan

Παραγωγή

Brett Forbes, Julie Richardson, Patrick Rizzotti, Christopher Lockhart

Σενάριο

Marcus Dunstan, Patrick Melton

Ηθοποιοί

Josh Stewart, Michael Reilly Burke, Andrea Roth, Juan Fernandez, Karley Scott Collins, Madeline Zima, Robert Wisdom

Μουσική

Jerome Dillon, Nathaniel Caserta

Εταιρείες Παραγωγής

LD Entertainment, Fortress Features, Imaginarium Entertainment Group

Γνωστή και ως

The Midnight Man

Μεταφρασμένος Τίτλος

Εισβολέας

Σλόγκαν

He always takes one

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$6.000.000

Box Office

$9.444.018

Διάρκεια

1 Ώρα και 30 Λεπτά (90 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από τους σεναριογράφους των «SAW» IV, V και VI προέρχεται αυτό το δυναμικό φιλμ τρόμου με τον διόλου ασυνήθιστο τίτλο. Φυσικά είναι αναμενόμενο το «The Collector» να παρουσιάζει ομοιότητες ως προς το αιματηρό franchise του «SAW» ειδικότερα στον τομέα των ακροτήτων κάτι που φυσικά δεν χαλάει κανέναν λάτρη του gore.

Η υπόθεση είναι οπωσδήποτε ελκυστική. Ένας πρώην κατάδικος κάνει νυχτερινή διάρρηξη στο σπίτι μιας οικογένειας προκειμένου να βρει χρήματα για να ξεπληρώσει τα χρέη της γυναίκας του. Στόχος του είναι ειδικότερα ένα διαμάντι τη θέση του οποίου γνωρίζει επακριβώς μιας και εργαζόταν στην ανακαίνιση του σπιτιού της οικογένειας. Δεν γνωρίζει όμως ότι το ίδιο σπίτι έχει στοχοποιηθεί την ίδια νύχτα από έναν άλλο «εισβολέα» που δεν έχει καμία σχέση με τον διαρρήκτη μας. Αυτός ο εισβολέας είναι ένας παρανοϊκός σαδιστής που κρατά αιχμάλωτα τα μέλη της οικογένειας υποβάλλοντας τα σε φρικτά βασανιστήρια. Ταυτόχρονα έχει γεμίσει το σπίτι με θανατηφόρες παγίδες. Ο διαρρήκτης, σοκαρισμένος από το συμβάν, προσπαθεί να σώσει την οικογένεια και να αποφύγει τον παρανοϊκό. Οι φονικές παγίδες όμως κάνουν το έργο του εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Horror Trivia
Το «The Collector» επρόκειτο να γυριστεί ως prequel του «Saw» αλλά η ιδέα δεν άρεσε στους παραγωγούς και τελικά εγκαταλείφθηκε.

Πρόκειται για ένα αγωνιώδες και αιματοβαμμένο φιλμ το «The Collector», με ταχύ ρυθμό που καθηλώνει. Βέβαια οι υπερβολικά πολλές και ευρηματικές στη σύλληψη παγίδες που έχει στήσει ο μανιακός δεν φαίνεται τελικά να έχουν ιδιαίτερο νόημα ή λογική και εξυπηρετούν μόνο την διατήρηση του σασπένς και τα αιματηρά πλάνα. Ωστόσο, αν ξεπεράσουμε αυτόν τον παραλογισμό μπορούμε άνετα να απολαύσουμε την ταινία καθώς παρακολουθούμε γεμάτοι άγχος τις επίπονες προσπάθειες του διαρρήκτη να αποφύγει τις παγίδες και να σώσει την οικογένεια. Ο μανιακός από την πλευρά του είναι σιωπηλός και αδίστακτος, έχοντας ένα συνηθισμένο image με την κουκούλα του και το σκουρόχρωμο ντύσιμο. Το φιλμ γίνεται ακόμη πιο τρομακτικό λόγω του σκοτεινού και κλειστοφοβικού περιβάλλοντος εντός του σπιτιού όπου εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της δράσης. Η νυχτερινή καταιγίδα ενισχύει με τη σειρά της τον τρόμο. Διάφορες slow motion σκηνές κάνουν το θέαμα ακόμη πιο εντυπωσιακό. Αν δινόταν μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, ειδικά στη μορφή του παρανοϊκού κι αν αποφεύγονταν μερικές αφέλειες στην πλοκή, τότε θα μιλούσαμε για μια εκπληκτική ταινία αλλά δεν μπορούμε να τα’ χουμε όλα όποτε θέλουμε.

Μένουμε με την ικανοποίηση ότι είδαμε ένα δυνατό φιλμ τρόμου που μπορεί να μην προσφέρει στο είδος τον ανανεωτικό αέρα που θα περιμέναμε, παρόλα αυτά έχει όλα τα φόντα να μας ψυχαγωγήσει και ενίοτε να μας σοκάρει. Καλά…για σαββατόβραδο με την παρέα σας και τα απαραίτητα εδέσματα είναι must, δεν το συζητάμε. Αν βέβαια αντέχετε την πλούσια βία και το αιματοκύλισμα…

Movie Highlights

  • Ένα ξεκοιλιασμένο πτώμα που κρέμεται ανάποδα.
  • Ένα ανατριχιαστικό ράψιμο στόματος.
  • Μια άγρια δολοφονία όπου το θύμα πέφτει μέσα σ’ ένα «χαλί» από παγίδες για ζώα.

Posters

the collector 2009 poster 1 the collector 2009 poster 3

Photos

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

imdb

Θετικά

Ταχύς ρυθμός.
Πλούσιο σασπένς.
Μεγάλες ποσότητες gore.
Κλειστοφοβικό.
Σκοτεινό κλίμα.

Αρνητικά

Λίγες σεναριακές ευκολίες και υπερβολές που γενικά προσπερνιούνται εύκολα.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Δυνατό και πολύ βίαιο φιλμ τρόμου με πρωτότυπη υπόθεση και πολλή αγωνία.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.