Cursed

Οι Καταραμένοι

Μπορεί η συνεργασία Wes Craven – Kevin Williamson να απέδωσε καρπούς στο franchise «Scream» αλλά στο «Cursed» τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τείνοντας προς το χειρότερο. Συγκεντρώνοντας ένα πλούσιο νεανικό cast άνισης όμως ποιότητας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ταινία τρόμου λυκανθρωπίας αλλά κάπου σκόνταψε το εγχείρημα. Λίγο το κακογραμμένο σενάριο με τις ανόητες τροπές, λίγο οι κακές ερμηνείες πολλών συμμετεχόντων, λίγο η πεζή σκηνοθεσία και η προβλεψιμότητα, λίγο τα κουραστικά κλισέ, ε δεν θέλει πολύ για να επέλθει η κατάρρευση του οικοδομήματος.

Πρωταγωνιστές είναι δύο νεαρά αδέρφια η Elie (Christina Ricci) και ο και ο Jimmy (Jesse Eisenberg), διάγοντας ανιαρό βίο χωρίς ενθουσιασμό και συγκινήσεις. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει όταν ένα βράδυ χτυπούν με το αυτοκίνητό τους ένα περίεργο πλάσμα το οποίο αποδεικνύεται ότι ήταν λυκάνθρωπος! Δυστυχώς για τα δύο παιδιά το κτήνος θα τους πληγώσει μολύνοντας τους με λυκανθρωπία η οποία μπορεί να θεραπευθεί μόνο αν σκοτώσουν τον λυκάνθρωπο που τους μόλυνε χωρίζοντας το κεφάλι από την καρδιά.

Σαφώς δεν διακρίνουμε κάποια αξιόλογη πρωτοτυπία αλλά η ταινία θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής αν εξέλιπαν τα προαναφερθέντα αρνητικά χαρακτηριστικά και ήταν ποιοτικότερη εκτελεστικά. Ας προστεθεί στα παραπάνω και μια άνοστη μεταμόρφωση προς το φινάλε που τα εφέ της θυμίζουν περισσότερο cartoon και όχι σοβαρά εφέ της σύγχρονης εποχής. Υπάρχουν σύντομες συμμετοχές της γνωστής R&B τραγουδίστριας Mya καθώς και των Shannon Elisabeth (American Pie) και Portia De Rossi (Stigmata) χωρίς να συμβάλλουν ιδιαίτερα στην πλοκή με εξαίρεση την πρώτη που καταδιώκεται από τον λυκάνθρωπο σ’ ένα υπόγειο γκαράζ σε μια αρκετά αγωνιώδη σεκάνς.

Αποτυχημένη ήταν και η εμπορική απόδοση του «Cursed» στις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής. Με ένα budget 38 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε μόνο 19 εκατομμύρια δολάρια.

Γενικότερα διακρίνουμε μια υπερβολικά ανάλαφρη διάθεση στο φιλμ όπως επίσης και ευχάριστες κωμικές πινελιές αλλά η έλλειψη έμπνευσης και φαντασίας καθώς και οι αφελείς διάλογοι χαντακώνουν οτιδήποτε ευχάριστο πάει να προκύψει. Το «Cursed» βέβαια δεν είναι εντελώς χάλια αφού κατά διαστήματα γίνεται διασκεδαστικό αλλά δυστυχώς τα καλά σημεία είναι πολύ συρρικνωμένα χρονικά. Υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του λυκάνθρωπου αλλά νομίζω οι περισσότεροι θα μαντέψουν εύκολα τον ένοχο κι αυτό συνιστά μειονέκτημα. Κρίμα διότι περιμέναμε πολλά περισσότερα από τους Craven και Williamson, και κυρίως από τον πρώτο που όφειλε να σουλουπώσει επαρκώς το έργο. Αντί αυτού το άφησε να ξεπέσει σε ένα χαζοχαρούμενο πάρτι εκνευριστικών teen-agers και γιαλαντζί λυκάνθρωπων χωρίς έμπνευση και ατμόσφαιρα.

cursed christina ricci
 cursed horror movie
cursed werewolf
cursed dvd
cursed

Βαθμός
Αδύναμο φιλμ λυκανθρωπίας χωρίς έμπνευση και σοβαρότητα. Η απογοήτευσή μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερα όταν διαβάζουμε τα ονόματα των Wes Craven και Kevin Williamson στους συντελεστές.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review

Δημοφιλή