Reviews
Διαβάζετε
Daughters of Darkness
daughters of darkness
Review

Daughters of Darkness

Τα Κόκκινα Χείλη του Σατανά

Επισκόπηση
Υπόθεση

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο Στέφαν και η Βάλερι, σταματούν σε ένα ξενοδοχείο στο Οστάν εξαιτίας της καθυστέρησης του τρένου τους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το πλοίο για την Αγγλία. Εκεί γνωρίζουν την μυστηριώδη, γοητευτική και εκκεντρική Κόμισσα Μπατόρι με την συνοδό της Ιλόνα. Ταυτόχρονα συμβαίνουν κάποιοι μυστηριώδεις φόνοι νεαρών και όμορφων κοριτσιών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Στεφάν.

Χώρα

Βέλγιο, Γαλλία, Δυτική Γερμανία

Έτος

1971

Σκηνοθεσία

Harry Kümel

Παραγωγή

Paul Coilet, Alain C. Guilleaume

Σενάριο

Harry Kümel, J.J. Amiel, Pierre Drouot

Ηθοποιοί

Delphine Seyrig, Danielle Ouimet, John Karlen, Andrea Rau

Μουσική

François de Roubaix

Εταιρείες Παραγωγής

Showking Films, Maya Films, Ciné Vog Films, Roxy Film

Γνωστή και ως

The Red Lips, Le Rouge aux lèvres, Blood on the Lips, Children of the Night, Erzebeth, The Promise of Red Lips, The Red Lips, The Redness of the Lips

Μεταφρασμένος Τίτλος

Τα Κόκκινα Χείλη του Σατανά

Πρωτότυπος Τίτλος

Les lèvres rouges

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

These are the Daughters of Darkness... They are waiting for you - They thrive on BLOOD

Διάρκεια

1 Ώρα και 27 Λεπτά (87 Λεπτά)

Θετικά

Η ατμόσφαιρα και η φωτογραφία της ταινίας.

Αρνητικά

Η διάρκεια της, κάποιες περιττές σκηνές και οι χαρακτήρες δεν ξεδιπλώνονται αρκετά αφήνοντάς μας κάποια κενά.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Καλή ταινία σε γενικές γραμμές, ανήκει στο χώρο του cult αισθησιακού κινηματογράφου. Έχει κάποια κενά και μειονεκτήματα αλλά η ατμόσφαιρα της και η αισθητική της την σώζει από το να χαρακτηριστεί μέτρια.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
ΚΡΙΤΙΚΗ

Είναι μια ταινία γεμάτη ερωτισμό και αισθησιασμό με θέμα τους βρυκόλακες. Ήταν αγαπημένο θέμα και είδος εκείνης της εποχής να γυρίζονται ταινίες αισθησιακού περιεχομένου με το συγκεκριμένο θέμα, άλλες φορές με πιο έντονη χροιά και άλλες φορές με ηπιότερη. Αυτή βρίσκεται πιστεύω κάπου στην μέση. Ο όλος ερωτισμός παίζεται ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες της ταινίας αν και ο πρωταγωνιστής δεν μένει και αυτός ανικανοποίητος! Είναι μια συμπαραγωγή Βελγίου, Γερμανίας και Γαλλίας. Παρακολουθούμε την ιστορία της Κόμισσας Μπάθορι αν και είναι ελαφρώς παραποιημένη. Δεν έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις μιας και από την αρχή μας δίνεται να καταλάβουμε ποιος είναι πίσω από τους φόνους, ποια είναι η Κόμισσα και πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Horror Trivia
Γυρίστηκε εξ’ολοκλήρου στα Αγγλικά, παρόλο που οι ηθοποιοί ήταν Γερμανοί, Βέλγοι και Γάλλοι και ακούμε τις δικές τους φωνές και γι’ αυτό το λόγο έχουμε και βαριά προφορά όταν μιλούν.

Καλές ερμηνείες, πολύ καλή φωτογραφία, καλό σενάριο. Η διάρκεια της είναι κάπως μεγάλη για το θέμα με το οποίο καταπιάνεται και μερικές σκηνές ίσως να είναι και λιγάκι περιττές και η εξέλιξη της δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα ήθελα. Οι χαρακτήρες σε σημεία φαντάζουν περίεργοι, επιπόλαιοι και αφελείς. Δεν μαθαίνουμε πολλά πράγματα για αυτούς, απλά μαντεύουμε και υποθέτουμε καθώς εξελίσσεται η ταινία. Πολύ ωραία μουσική επένδυση και η ατμόσφαιρα της ταινίας αποζημιώνει για τα τυχόν μειονεκτήματά της. Εντυπωσιακότατη η Delphine Seyrig στο ρόλο της Κόμισσας Μπατόρι. Για όσους αρέσκονται σε αυτό το είδος ταινιών πιστεύω ότι θα την απολαύσουν ιδιαίτερα.

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Η εμφάνιση της Κόμισσας στο ξενοδοχείο.
  • Το ξελόγιασμα του Στεφάν.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά της ταινίας.

Photos
daughters darkness blood daughters darkness lesbian daughters darkness erotic daughters darkness scream daughters darkness vampyr daughters darkness vampire daughters darkness buried daughters darkness still

Posters
daughters darkness dvd daughters darkness review daughters darkness poster daughters darkness film daughters darkness movie les levres rouges daughters darkness criterion daughters darkness horror

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
flixster
rotten tomatoes
allmovie
wikipedia
IMDb

Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.