Reviews
Διαβάζετε
El Cuerpo
1

El Cuerpo

Το Σώμα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το πτώμα μιας ελκυστικής γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο και ενώ ακόμα και ο φερόμενος ως δράστης σύζυγός της αναρωτιέται, ξεδιπλώνεται μία ιστορία χρόνων, η οποία αφορά τον αστυνομικό που ερευνά την υπόθεση, τον δράστη, την νεκρή γυναίκα του και την νεαρότερη ερωμένη του. Όλα εξελίσσονται όπως κανείς δεν το περιμένει..

Χώρα

Ισπανία

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Oriol Paulo

Παραγωγή

Joaquín Padró, Mercedes Gamero, Mikel Lejarza, Mar Targarona

Σενάριο

Oriol Paulo, Lara Sendim

Ηθοποιοί

José Coronado, Belén Rueda, Hugo Silva, Aura Garrido, Juan Pablo Shuk, Cristina Plazas, Oriol Vila, Manel Dueso, Nausicaa Bonnín

Μουσική

Sergio Moure

Εταιρείες Παραγωγής

Antena 3 Films, Canal+ España, Rodar y Rodar Cine y Televisión, Televisió de Catalunya

Γνωστή και ως

The Body

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Σώμα

Σλόγκαν

Death Is Not Always the End

Γλώσσα

Ισπανικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

19/05/2016

Διάρκεια

1 Ώρα και 47 Λεπτά (107 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο ισπανικός κινηματογράφος βολιδοσκοπεί τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ακόμα και σχολή, θα τολμούσα να πω, στον ψυχολογικό και όχι μόνο, τρόμο με μία σωρεία από αξιόλογες κυκλοφορίες. Μία από αυτές είναι και το «El Cuerpo» ή αγγλιστί «The Body». Πρόκειται για μία ταινία που σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή ως το τέλος, μια και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και με γεγονότα που ανατρέπουν το ένα το άλλο.

Οι ηθοποιοί άκρως πειστικοί, μα κατά την γνώμη μου την παράσταση κλέβουν η θελκτικότατη Belen Rueda γνωστή και από το εξίσου πολύ καλό «Julia’s Eyes», στον ρόλο της νεκρής συζύγου του νεαρού χημικού και ο Jose Coronado στον ρόλο του αστυνομικού, ο οποίος φαίνεται να κρύβει πολλά μυστικά κατατρεγμένος από γεγονότα του παρελθόντος , τα οποία όπως διαφαίνεται στην συνέχεια έχουν άρρηκτη σχέση με τα τεκταινόμενα της ταινίας.

Horror Trivia
Το φιλμ γονιμοποίησε δύο remake το 2016 στην Ινδία σε δύο διαφορετικές γλώσσες που μιλιούνται εκεί. Οι ονομασίες των ταινιών είναι Oru Melliya Kodu και Vetah.

Το ιδιαίτερο στοιχείο που παρατηρείται συλλήβδην σε όλες τις αντίστοιχες ισπανικές ταινίες τέτοιου είδους, είναι η προσήλωση των πρωταγωνιστών στους ρόλους που υποδύονται, κάνοντας τον θεατή να νομίζει ότι παίρνει μέρος και αυτός με την σειρά του στο έργο, ζώντας τις εξελίξεις της εκάστοτε υπόθεσης. Βλέποντας αντίστοιχα δημιουργήματα όπως το «Τhe Orphanage» και το «La Cara Oculta» οφείλω να τονίσω ότι ο ισπανικός κινηματογράφος πλέον αποτελεί εγγύηση ακόμα και για τον πιο απαιτητικό θεατή, φανερά επηρεασμένος από μεγαλουργήματα του Χίτσκοκ, με πινελιές που ανταποκρίνονται στην απαραίτητη εξέλιξη και το σήμερα.

Προσδεθείτε λοιπόν, πάρτε τα απαραίτητα εφόδια όπως pop corn, chips , καμιά μπύρα ή αναψυκτικό και αφεθείτε στην απόλαυση ενός ισπανικού ψυχολογικού θρίλερ, που θα σας συναρπάσει.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η σκηνή που ο δράστης νιώθει την παρουσία της νεκρής γυναίκας του, στο δωμάτιο του νεκροτομείου.
  • Το πρόσωπο της νεκρής γυναίκας του αστυνομικού στο κρεβάτι του νεκροτομείου, το οποίο ανοίγει δρόμους και σε gore μονοπάτια.
  • Η σκηνή του τρακαρίσματος ανάμεσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας του αστυνομικού και στο αυτοκίνητου του έτερου ζευγαριού.

Photos
the body el cuerpo cast el cuerpo horror

Posters
el cuerpo the body el cuerpo el cuerpo spanish horror el cuerpo poster

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
rotten tomatoes      wikipedia   IMDb

Θετικά

1.Καταιγιστική πλοκή και αμείωτη ένταση.
2.Άψογη ηθοποιία από γνωστά ονόματα του ισπανικού κινηματογράφου.

Αρνητικά

1.Σε κάποια σημεία μπερδεύεται με πολλή ανάλυση η κατάσταση, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί.
2.Θα έπρεπε να εμφανίζεται περισσότερο η Belen..χεχε..(κρυφός θαυμαστής της..)

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Σίγουρα οι οπαδοί ανάλογων ισπανικών ταινιών, αρχίζουν και αυξάνονται ραγδαία, οπότε το “El Cuerpo” είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνουν οι “αμύητοι” την αρχή τους.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Τάσος Λεοντιάδης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…