Reviews
Διαβάζετε
Howl
4

Howl

από 28/09/2016
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Howl» οι επιβάτες ενός τρένου που φεύγει από το Λονδίνο έρχονται αντιμέτωποι με λυκάνθρωπους όταν το τρένο που τους μετέφερε ακινητοποιήθηκε στη δασώδη επαρχία κάτω από το φως της πανσελήνου.

Χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος

2015

Σκηνοθεσία

Paul Hyett

Παραγωγή

Ed King, Martin Gentles

Σενάριο

Mark Huckerby, Nick Ostler

Ηθοποιοί

Ed Speleers, Sean Pertwee, Holly Weston, Shauna Macdonald, Elliot Cowan, Rosie Day, Calvin Dean, Duncan Preston, Ross Mullan

Μουσική

Paul E. Francis

Εταιρείες Παραγωγής

Starchild Pictures

Σλόγκαν

Last train. Full moon. All change.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 29 Λεπτά (89 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Για τη συγκεκριμένη ταινία τρόμου από τη Μεγάλη Βρετανία είχα και επιφυλάξεις αλλά και κάποιες προσδοκίες. Η υπόθεση ήταν ελκυστική βλέπετε…Λυκάνθρωποι πολιορκούν τους επιβάτες ενός νυχτερινού τρένου στο δάσος. Θύμιζε λίγο το «Dog Soldiers» (2002) με αντικατάσταση του σπιτιού από τρένο κι από εκεί και πέρα λίγο η νύχτα με την πάντα γοητευτική αλλά και τρομακτική πανσέληνο, λίγο το κλασικό τέρας του λυκάνθρωπου που πάντοτε θεωρούσα ιδιαίτερα επιβλητικό, ασκούσαν μια μυστηριώδη έλξη πάνω μου.

Βέβαια οι όποιες προσδοκίες θρυμματίστηκαν γρήγορα βλέποντας τα πρώτα 30 λεπτά του «Howl». Τα προβλήματα με τις ερμηνείες, το χτίσιμο των χαρακτήρων και το σενάριο έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς. Στη συνέχεια ήρθαν και οι προχειροφτιαγμένοι λυκάνθρωποι (με λίγες εξαιρέσεις) επισφραγίζοντας την ελαττωματική εικόνα του φιλμ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η παρακολούθηση του «Howl» είναι αδύνατη. Απλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να σε ταρακουνήσει σποραδικά με τις ουκ ολίγες σκηνές δράσης και αγωνίας που περιέχει, συνοδεία πολλών λίτρων αίματος. Με άλλα λόγια το έργο συστήνεται αυστηρά στους πιστούς οπαδούς των λυκάνθρωπων παρότι είμαι σίγουρος πως κανένας απ’ αυτούς δεν θα το τοποθετήσει στις αξιόλογες ταινίες λυκανθρωπίας.

Horror Trivia
Ο Sean Pertwee που εδώ υποδύεται τον οδηγό τρένου, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα βρετανικό φιλμ τρόμου με λυκάνθρωπους. Φυσικά αναφερόμαστε στο φοβερό «Dog Soldiers» του 2002.

Το «Howl» είναι ανώτερο από πολλές ταινίες-απογοητεύσεις του σύγχρονου horror κινηματογράφου. Και είναι οπωσδήποτε θετικό να βγαίνουν ταινίες τρόμου με λυκάνθρωπους καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δεν εκπροσωπείται από αφθονία τίτλων. Χρειάζεται όμως περισσότερη προσπάθεια από τους κινηματογραφιστές που καταπιάνονται με το εν λόγω θέμα αν δεν επιθυμούν οι δουλειές τους να ξεχνιούνται γρήγορα αφήνοντας αδιάφορο το διψασμένο για ποιοτικές ταινίες τρόμου κοινό.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η λυσσασμένη και θανάσιμη επίθεση σε έναν λυκάνθρωπο που συνθλίβεται από διαδοχικά χτυπήματα πυροσβεστήρα.
  • Η αγωνιώδης προσπάθεια ενός άντρα να επιδιορθώσει το τρένο έχοντας μπει από κάτω στις ράγες την ώρα που τον πλησιάζουν οι λυκάνθρωποι.
  • Το δραματικό φινάλε που φροντίζει να αποδώσει δικαιοσύνη.

Photos
howl still ed speelers howl amit shah howl

Posters
howl review horror howl poster howl dvd 2015 howl

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
rotten tomatoes
wikipedia
IMDb

Θετικά

Μπόλικη δράση με πολλές στιγμές αγωνίας και πλούσιο gore, ιδανικό περιβάλλον για εγκλωβισμό θυμάτων και επίθεση λυκάνθρωπων, δραματικό τελείωμα.

Αρνητικά

Μερικές αδύναμες ερμηνείες, αδιάφοροι χαρακτήρες, κακοσχεδιασμένοι λυκάνθρωποι, έλλειψη τόλμης στη σκηνοθεσία, επιπόλαιο και προχειρογραμμένο σενάριο.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Μέτριο φιλμ με λυκάνθρωπους που απευθύνεται αποκλειστικά στους φανατικούς φίλους του εν λόγω ιδιώματος. Οι υπόλοιποι προσπεράστε…

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.