Reviews
Διαβάζετε
Intruders
0

Intruders

από 12/10/2014

Οι Εισβολείς

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Intruders» ένας μυστηριώδης άντρας χωρίς ξεκάθαρο πρόσωπο επιτίθεται σε ένα αγόρι στη Μαδρίτη και σε ένα κορίτσι στο Λονδίνο. Ποιος είναι ο μυστηριώδης «απρόσωπος» άντρας και ποια η σχέση των δύο παιδιών;

Χώρα

Ισπανία

Έτος

2011

Σκηνοθεσία

Juan Carlos Fresnadillo

Παραγωγή

Belén Atienza, Enrique López Lavigne

Σενάριο

Nicolás Casariego, Jaime Marques

Ηθοποιοί

Clive Owen, Carice van Houten, Daniel Brühl, Pilar López de Ayala, Ella Purnell

Εταιρείες Παραγωγής

Antena 3 Films, Apaches Entertainment, Canal+ España, Ministerio de Cultura, Universal Pictures International

Μεταφρασμένος Τίτλος

Οι Εισβολείς

Σλόγκαν

The Nightmare is Real.

Γλώσσα

Αγγλικά, Ισπανικά

Προϋπολογισμός

$13.000.000

Box Office

$3.012.210

Διάρκεια

100 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Παρά την παρουσία του πάντοτε εκκεντρικού Clive Owen, το «Intruders» είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά φιλμ του και έχει περάσει απαρατήρητο από πολλούς. Όχι ότι αποτελεί κάποιο κρυφό διαμάντι που πρέπει οπωσδήποτε να έρθει στο φως αλλά κρίνοντας από την σχετικά πρόσφατη χρονολογία και το hype που έχει ο εν λόγω ηθοποιός, θα περιμέναμε μια πιο δυναμική προώθηση της ταινίας.

Πρόκειται για ισπανική παραγωγή που χρησιμοποιεί τόσο την αγγλική γλώσσα όσο και την ισπανική. Ο Owen παίζει τον ρόλο του ανήσυχου πατέρα ο οποίος προσπαθεί να προστατέψει την κόρη του από τις μυστηριώδεις επιθέσεις ενός αλλόκοτου άνδρα χωρίς πρόσωπο. Ο τύπος εισβάλλει τα βράδια στο σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού στο Λονδίνο και τρομοκρατεί το κορίτσι χωρίς ξεκάθαρο σκοπό. Παράλληλα η ταινία μας δείχνει τον ίδιο άντρα να επιτίθεται και σε ένα μικρό αγόρι στο Μαδρίτη που ζει με τη μητέρα του η οποία προσπαθεί να προστατέψει τον γιο της με τη βοήθεια ενός παπά. Ο παράξενος άνδρας όμως αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και στις δύο περιπτώσεις.

intruders 2011 still 1

Συνεπή με το διπλό ταμπλό της ταινίας, τα γυρίσματα της έγιναν και στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη.

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση στο «Intruders» είναι η γοητευτική υπόθεση. Πραγματικά σε τρώει μέσα σου να δεις ποιος είναι ο συγκεκριμένος εισβολέας χωρίς πρόσωπο και γιατί ενεργεί όπως ενεργεί. Οι δυναμικές εισβολές του στα σπίτια των δύο παιδιών είναι από τα highlights της ταινίας προσφέροντας τρόμο, αγωνία και δράση με την συχνή εμπλοκή και του πρωταγωνιστή Clive Owen. Μετά από ένα σημείο όμως η ταινία χάνει το ενδιαφέρον της, η έμπνευση υποχωρεί και οι αναμενόμενες εξελίξεις σφραγίζουν μια καλή αλλά όχι ολοκληρωμένη προσπάθεια.

Οι απαντήσεις που δίνονται για την ταυτότητα του απρόσωπου άντρα είναι ικανοποιητικές αλλά δεν ενθουσιάζουν και για την ευρηματικότητά τους. Μου άρεσε επίσης η εναλλαγή των δύο ταμπλό στα οποία εξελίσσεται η πλοκή αλλά το «ισπανικό» ταμπλό μοιάζει πιο φτωχό από το «λονδρέζικο». Αν είστε λάτρης του Clive Owen και του ιδιόρρυθμου σουλουπιού του, καλά θα κάνετε να δείτε το «Intruders» αν και δεν πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε από τη συνολική εικόνα του φιλμ.


intruders 2011 poster 1

intruders 2011 poster 2

intruders 2011 poster 3

intruders 2011 still 2

intruders 2011 still 3

intruders 2011 still 4


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Όλες οι σκηνές που ο μυστηριώδης άντρας επιτίθεται στα δύο παιδιά.
  • Η αγωνιώδης σκηνή που ένας εργάτης κρέμεται στο κενό από μεγάλο ύψος και η αγχωτική προσπάθεια του Clive Owen να τον σώσει.

Θετικά

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, ύπαρξη μυστηρίου για την ταυτότητα του κακού, μερικές σκηνές με υψηλή ένταση, πλούσια δράση και σασπένς, έξυπνο μοντάζ που αναδεικνύει δύο ταμπλό έστω κι αν στο ένα δίνεται δυσανάλογα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Αρνητικά

Σκαμπανεβάσματα στο ενδιαφέρον, προβλέψιμες εξελίξεις προς το φινάλε.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ενδιαφέρον φιλμ τρόμου αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Το ισπανικό cinema τρόμου μας έχει δώσει πολλά καλύτερα φιλμ τρόμου απ’ αυτό.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.