Reviews
Διαβάζετε
The Invisible Man
0

The Invisible Man

Επισκόπηση
Υπόθεση

Ένας επιστήμονας βρίσκει τον τρόπο να γίνεται αόρατος. Κάνοντάς το όμως αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1933

Σκηνοθεσία

James Whale

Παραγωγή

Carl Laemmle Jr.

Σενάριο

R.C. Sherriff

Συγγραφέας

H.G. Wells

Ηθοποιοί

Claude Rains, Gloria Stuart, William Harrigan, Henry Travers, Una O'Connor

Μουσική

Heinz Roemheld

Εταιρείες Παραγωγής

Universal Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ο Αόρατος Άνθρωπος

Σλόγκαν

Catch me if you can!

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$328.033

Διάρκεια

1 Ώρα και 11 Λεπτά ( 71 Λεπτά )

ΚΡΙΤΙΚΗ

Σε ένα μικρό χωριό, το Iping, εμφανίζεται ένα βράδυ, στο πανδοχείο του χωριού, ένας μυστηριώδης άνδρας όπου ζητά ένα δωμάτιο και φαγητό. Ζητά επίσης να μην τον ενοχλήσει κανείς για όσο καιρό παραμείνει στο πανδοχείο. Ο ξένος απομονώνεται στο δωμάτιο του και οι φήμες για εκείνον αρχίζουν να οργιάζουν. Ο ξένος είναι ο επιστήμονας Τζακ Γκρίφιν, ο οποίος έχει ανακαλύψει το πώς να γίνει κάποιος αόρατος, ξεκινώντας τα πειράματα από τον ίδιο. Το πείραμα είναι επιτυχές και τώρα προσπαθεί να βρει το αντίδοτο ώστε να γίνει πάλι ορατός. Βέβαια τα κίνητρά του δεν είναι και τόσο αγνά μιας και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτή του την ανακάλυψη προς δικό του καθαρά όφελος. Σε αυτό το εγχείρημα προσπαθεί να καταστήσει συνεργό του έναν συνάδερφο του, τον Κεμπ, ο οποίος έχει καταλάβει πως ο Γκρίφιν έχει πια τρελαθεί και στρέφεται προς τον καθηγητή τους για βοήθεια. Με την αστυνομία να τον κυνηγά, ο Γκρίφιν θα κάνει τα πάντα για να μην τον πιάσουν.

Εξαιρετική ταινία, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά αλλά με επιβλητική ατμόσφαιρα και με το μοναδικό εφέ της ταινίας, αυτό του αόρατου ανθρώπου, να κυριαρχεί από την αρχή ως το τέλος. Πολύ καλές ερμηνείες από τις οποίες, κατά την γνώμη μου, δυο είναι αυτές που ξεχωρίζουν, εκείνη του πρωταγωνιστή να ακροβατεί ανάμεσα στην παράνοια και την ιδιοφυΐα, την ωμότητα και τον κυνισμό, την απανθρωπιά και την φιλοδοξία και εκείνη της ιδιοκτήτριας του πανδοχείου που είναι ένας πραγματικά κωμικός ρόλος.

Horror Trivia: Για να επιτευχθεί το εφέ του αόρατου ανθρώπου, ο σκηνοθέτης έντυσε τον Rains στα μαύρα και έκανε τα γυρίσματα με τον ηθοποιό να βρίσκεται μπροστά από ένα μαύρο βελούδινο φόντο.

Το θέμα με το οποίο ασχολείται το «The Invisible Man» έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες ανά τις δεκαετίες και πάντα είναι επίκαιρο. Η εμμονή για εξουσία, τα όρια της επιστήμης αλλά και τα όρια του ίδιου του επιστήμονα καθώς και τα κίνητρά του για κάθε του ανακάλυψη και ο σκοπός για τον οποίο πρόκειται να την χρησιμοποιήσει. Η μεγάλη φιλοδοξία του ανθρώπου να κατακτήσει το άγνωστο αλλά με ποιο κόστος τελικά;

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η αποκάλυψη του αόρατου ανθρώπου όταν βγάζει τα ρούχα του.
  • Η σύγκρουση ενός τρένου και η πτώση ενός αυτοκινήτου.

Photos

invincible man review

invincible man film

the invisible man

invincible man movie

Posters

invincible man horror

invincible man 1933

invincible man bluray

invincible man poster

Trailer

Θετικά

Γρήγορη εξέλιξη της ταινίας, μικρή διάρκεια, δεμένο σενάριο, εξαιρετικά εφέ για την εποχή.

Αρνητικά

Τι αρνητικό μπορείς να βρεις για τέτοιες κλασσικές ταινίες;

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αν κάποιος θέλει να λέγεται λάτρης της horror σκηνής, επιβάλλεται να δει όχι μόνο αυτή την ταινία, αλλά και όλες τις υπόλοιπες τις συγκεκριμένης δεκαετίας, μιας και αποτέλεσαν όλες τους βάσεις για τις μετέπειτα παραγωγές.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.