Killer Bash (Έγκλημα που ζητά εκδίκηση) Review

Το «Killer Bash» περιστρέφεται γύρω από την εκδίκηση που εξαπολύει το ανήσυχο πνεύμα ενός φοιτητή εις βάρος των γιων των συμφοιτητών του που ήταν υπεύθυνοι για το θάνατό του στη διάρκεια μιας φάρσας. Αυτό το κάνει καταλαμβάνοντας το σώμα μιας ντροπαλής, περιθωριακής φοιτήτριας που από εκείνη τη στιγμή μεταμορφώνεται σε κοινωνική κουκλάρα!

Αμάν! Αυτή η καναδέζικη τηλεταινία παίζει να είναι και η χειρότερη της δεκαετίας 2000-2009. Αν όχι τότε σίγουρα συγκαταλέγεται στο top 5 χειρότερων ταινιών τρόμου της εν λόγω δεκαετίας. Από τα πρώτα λεπτά αντιλαμβανόμαστε την ερασιτεχνική σκηνοθεσία πίσω από το φιλμ, με την απογοήτευσή μας να εντείνεται όταν διαπιστώνουμε ότι η υπόθεση απλά αντιγράφει το γνωστό μοτίβο «πνεύματος που ζητάει απονομή δικαιοσύνης» μέσω ενός ζωντανού. Χιλιοπαιγμένο θέμα που εδώ υλοποιείται κάκιστα με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Το φιλμ «Killer Bash» δεν λέει να ξεφύγει για λίγο από τα επαναλαμβανόμενα θέματα και μας πετάει στη μάπα τα κολέγια με τις νευρόσπαστες γκόμενες, τους μωροφιλόδοξους γόηδες με τα γραμμωμένα σώματα, τις αρετές στον αθλητισμό, και με τυρί έμενταλ στη θέση εγκεφάλου και…φυσικά τις περίφημες «αδελφότητες» με τις γελοίες τελετές μύησης.

Η ταινία γυρίστηκε στην British Columbia του Καναδά.

Στο ξεκίνημα παρακολουθούμε μια φάρσα εις βάρος του φλώρου του κολεγίου (άλλος ένας τυπικός χαρακτήρας) από τους «γόηδες» συμφοιτητές του που εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο φλώρος πέθανε αλλά το πνεύμα του ζει και στοιχειώνει το μέρος περιμένοντας υπομονετικά να πάρει την εκδίκησή του στο μέλλον. Αυτά έγιναν το 1975. Στη σημερινή εποχή το πνεύμα καταλαμβάνει το σώμα μιας νεαρής κοπέλας, παραγκωνισμένης από φίλους και γονείς. Η εισβολή του πνεύματος την μεταμορφώνει από περιθωριοποιημένο ασχημόπαπο σε περιζήτητη γκόμενα ψιλογκόθικ αισθητικής αλλά και mainstream ταυτόχρονα. Πλέον τα αγόρια μιας κυρίαρχης αδελφότητας τρελαίνονται μαζί της αλλά δυστυχώς το φοβερό πνεύμα τους σκοτώνει έναν έναν με τους πλέον αστείους τρόπους για ταινία τρόμου σε βαθμό που προκαλούν θυμηδία. Π.χ. ένας «πνίγεται» την ώρα που έκανε βάρη από…τη μπάρα (!!!) που του έκατσε στο λαιμό ενώ ακριβώς δίπλα γυμνάζονταν οι φίλοι του που παραδόξως δεν το πήραν χαμπάρι μέχρι να πεθάνει! Άλλος πεθαίνει από φιστίκια επειδή λέει «είχε αλλεργία» σ’ αυτά! Μα τι γελοιότητες! Αλλά το πιο γελοίο στο «Killer Bash» είναι τα εφέ των κοκκινωπών evil ματιών του πνεύματος όπως εμφανίζονται από τα μάτια της πρωταγωνίστριας. Θυμίζουν κακοφτιαγμένο εξωγήινο τέρας από b-movie των 60s ή 70s. Φαίνεται η έλλειψη έμπνευσης δεν επέτρεψε κάτι πιο πρωτότυπο ούτε εδώ αλλά ούτε και στην αλλοιωμένη μπάσα φωνή του πνεύματος που αντικαθιστά -ευτυχώς λίγες φορές- την αληθινή φωνή της πρωταγωνίστριας προκαλώντας τον χλευασμό των θεατών. Φυσικά δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε γιατί το πνεύμα σκοτώνει τους συγκεκριμένους νεαρούς της αδελφότητας. Είπαμε…τυπικούρα όσο δεν πάει.

Εύχομαι να μην υποβληθεί κανείς άλλος σ’ αυτό το μαρτύριο των άνω των 90 λεπτών στο οποίο υποβλήθηκε ο γράφων.

killer bash image
killer bash poster

Θετικά: Απολύτως τίποτα!

Αρνητικά: Τα πάντα!

Συμπέρασμα: Σίγουρα μια από τις χειρότερες ταινίες τρόμου της περασμένης δεκαετίας. Μακριά από εμάς!

Βαθμός:

0 star rating

Gore:

1 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Απολύτως τίποτα!

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ντεκοτό
Πρωταγωνιστούν: Κόρι Μοντέιθ, Ρακέλ Ρίσκιν, Πόλα Σο
Χώρα: Καναδάς
Έτος: 2005
Διάρκεια: 96 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ