The Midnight Meat Train

Το Τραίνο Του Μεσονυχτίου

Αίμα, αίμα, αίμα και ξανά αίμα…είναι αυτό που σου μένει κυρίως από το υπερβίαιο «The Midnight Meat Train» του 2008. Βασισμένο σε σύντομη ιστορία του μεγάλου Clive Barker και με ενδιαφέρον cast, έρχεται για να εκτοξεύσει μαζί με το αίμα και την αδρεναλίνη μας στα ύψη.

Κεντρικές φιγούρες του φιλμ είναι ο φωτογράφος Leon που αναζητά δυναμικές και ζωντανές φωτογραφίες από την ζωή της πόλης και ένας στυγνός φονιάς που εξολοθρεύει βίαια πολίτες στα βραδινά δρομολόγια του μετρό με χρήση ενός σφυριού κατά κύριο λόγο. Κάποια στιγμή ο Leon φωτογραφίζει τον παράξενο φονιά και συνδυάζοντας πληροφορίες από τις εφημερίδες για το χαμό μιας κοπέλας σ’ ένα νυχτερινό συρμό, αρχίζει να υποπτεύεται τον συγκεκριμένο τύπο. Τον παρακολουθεί και μαθαίνει ότι εργάζεται σ’ ένα χασάπικο. Εκτός απ’ αυτό όμως, ένα βράδυ ο Leon θα γίνει μάρτυρας των φονικών του πράξεων και θα προσπαθήσει να πείσει την αστυνομία να τον συλλάβει. Τα στοιχεία όμως δεν επαρκούν και το χειρότερο για τον Leon είναι ότι ο μυστηριώδης φονιάς τον έχει αντιληφθεί με αποτέλεσμα η ζωή του φιλόδοξου φωτογράφου να βρεθεί σε κίνδυνο. Τι κρύβεται πίσω από την ταυτότητα του φονιά; Θα καταφέρει ο Leon να τον σταματήσει και να βγει ζωντανός από την απροσδόκητη περιπέτεια στην οποία έμπλεξε;

Midnight Meat Train still 1

Όπως προαναφέρθηκε το φιλμ προκαλεί μεγάλη εντύπωση κυρίως για το ατελείωτο gore του. Οι πολλές σκηνές βίας είναι τόσο έντονες και δυνατές που σοκάρουν ακόμα και τον πιο σκληρόπετσο λάτρη του splatter. Ο «βαρύς» Vinnie Jones είναι οπωσδήποτε κατάλληλος για το ρόλο του ψυχρού εκτελεστή που με το σφυρί και τα λοιπά καλούδια του εξοντώνει βάναυσα τα θύματά του εντός του συρμού. Το απειλητικό και παγωμένο βλέμμα του ταιριάζει απόλυτα με το βίαιο έργο που αναλαμβάνει. Ο Bradley Cooper στο ρόλο του ανήσυχου και αποφασιστικού φωτογράφου στέκεται σε υψηλά επίπεδα κι αυτός. Η Leslie Bibb στο ρόλο της μέλλουσας συζύγου του είναι ok ενώ υπάρχει και μια σύντομη παρουσία της γοητευτικής Brook Shields.

Ο δικός μας Patrick Tatopoulos είχε αρχικά προσεγγιστεί για να αναλάβει την σκηνοθεσία του φιλμ αλλά τελικά αποχώρησε το 2006.

Συχνά το φιλμ παρουσιάζει τις σκηνές βίας σε αργή κίνηση ώστε να γίνονται πιο απολαυστικές. Από και πέρα η απλή υπόθεση, ορισμένα φανερά προβληματικά σημεία στην πλοκή, η μη ρεαλιστική δύναμη του φονιά, η έλλειψη ατμόσφαιρας και το μέτριο φινάλε, μοιραία συγκρατούν το «The Midnight Meat Train» στα επίπεδα της απλά καλής ταινίας που αρέσει αλλά συνολικά ως έργο δεν εντυπωσιάζει. Gore βρίσκεις εύκολα και αλλού θα υποστήριζε δικαιολογημένα ένας πολέμιος του φιλμ. Αν η ταινία ήταν λίγο πιο δουλεμένη και στους άλλους τομείς πέραν των βίαιων εφέ, μάλλον θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως και να’ χει πάντως αξίζει να δείτε το «The Midnight Meat Train» μόνο και μόνο για την αιματοχυσία και την ένταση που το διακρίνει. Υπάρχουν κάποιες μνημειώδεις σκηνές όπως η «γομαρομαχία» μεταξύ του φονιά και του γίγαντα Quinton Jackson (γνωστός από το «A-Team») ή το αγωνιώδες κρυφτοκυνηγητό στο χασάπικο όπου ο Leon προσπαθεί να ξεφύγει από τον φονιά. Σχολιάζοντας αλληγορικά το «The Midnight Meat Train» θα έλεγα ότι μοιάζει με ογκόλιθο που πέφτει, προκαλεί έναν προσωρινό όλεθρο αλλά τελικά τα σημάδια του εξαφανίζονται σχετικά σύντομα στο χρόνο.

Midnight Meat Train still 2
Midnight Meat Train still 3
Midnight Meat Train still 4
Midnight Meat Train still 5
Midnight Meat Train still 6
Midnight Meat Train poster 1
Midnight Meat Train poster 2
Midnight Meat Train poster 3
Midnight Meat Train poster 4
Midnight Meat Train poster 5
Midnight Meat Train poster 6
Midnight Meat Train poster 7
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Άφθονο λουτρό αίματος, επιβλητικός και πειστικά απειλητικός «κακός», ενδιαφέρον cast, καλές ερμηνείες, αρκετή αγωνία.Παράλογα δυνατός φονιάς, μερικά ελαττωματικά σημεία στο σενάριο, έλλειψη ατμόσφαιρας, φινάλε κατώτερο των προσδοκιών.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Η εξολόθρευση ενός τρίου (δύο αντρών και μιας γυναίκας) σ’ ένα υπερβίαιο αιματηρό κρεσέντο όπου ο φονιάς Vinnie Jones δίνει ρέστα!
2) Η σκηνή που ο Leon προσπαθεί να ξεφύγει από τον φονιά μέσα στο χασάπικο περνώντας ανάμεσα από κρεμασμένα, σφαγιασθέντα ζώα. Η αγωνία στο φουλ!
3) Ένας ωμός αποκεφαλισμός με μαχαίρι!
4) Η ανατριχιαστική σκηνή που ο φονιάς επεξεργάζεται ένα θύμα του εξορύσσοντας…μάτια δόντια, νύχια και τα συναφή. Αν δεν αντέχετε τη βία καλύψτε προσωρινά τα μάτια σας, γυρίστε από την άλλη ή κουκουλωθείτε με μια κουβέρτα! Δεν ενδείκνυται η σκηνή για σας.

Horrormovies.gr
Δυναμική και πολύ βίαιη ταινία τρόμου που θέλει γερό στομάχι για να παρακολουθηθεί. Αρκετά καλή αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή