Reviews
Διαβάζετε
One Way Trip
0

One Way Trip

από 26/08/2014

Ταξίδι Χωρίς Επιστροφή

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «One Way Trip» περιστρέφεται γύρω από παρέα νέων που οργανώνουν εκδρομή σ’ ένα ελβετικό δάσος με σκοπό να βρουν τα «μαγικά» μανιτάρια που φυτρώνουν στην περιοχή. Το ταξίδι τους μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη δολοφονική μανία ενός κυνηγού και της ιδιόρρυθμης κόρης του που ζουν σε μια απομονωμένη κατοικία μέσα στο δάσος. Θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από την απροσδόκητη αυτή περιπέτεια;

Χώρα

Αυστρία, Ελβετία

Έτος

2011

Σκηνοθεσία

Markus Welter

Σενάριο

Markus Welter, Bastian Zach

Ηθοποιοί

Sabrina Reiter, Melanie Winiger, Herbert Leiser

Μουσική

Bernd Jungmair, Michael Sauter

Εταιρείες Παραγωγής

HesseGreutert Film AG, Superfilm

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ταξίδι Χωρίς Επιστροφή

Σλόγκαν

Losing control is just the beginning.

Γλώσσα

Γερμανικά

Διάρκεια

85 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στα ράφια ελβετικά θρίλερ και η παρουσία του «One Way Trip» (που έχει κυκλοφορήσει και σε 3D) μου δημιούργησε προσδοκίες για κάτι φρέσκο. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Τίποτα το καινοτόμο, τίποτα το διαφορετικό εκτός από λίγα παραισθησιογόνα μανιτάρια. Κλισέ όπως η εύκολη ακινητοποίηση του οχήματος της παρέας (εδώ από λάστιχο), τα κινητά που δεν έχουν σήμα στα απομακρυσμένα μέρη κλπ είναι παρόντα. Όλα μοιάζουν τόσο τυπικά και χιλιοπαιγμένα στο «One Way Trip» που αν είστε βετεράνος θεατής στο χώρο του slasher, θα παρακολουθήσετε την ταινία με αδιαφορία απολαμβάνοντας μόνο τους ζουμερούς και αποτρόπαιους φόνους.

Παρότι εντός του έργου οι χαρακτήρες δηλώνεται ότι είναι από τη Ζυρίχη, κανείς τους δεν μιλάει τη γερμανική της Ελβετίας. Τουναντίον η γλώσσα τους είναι γερμανική διάλεκτος της Γερμανίας.

Πράγματι τα φονικά αποτελούν το κυρίως πιάτο του φιλμ περιλαμβάνοντας μερικές πολύ σκληρές και παραστατικές σκηνές φόνων. Σε μέτρια επίπεδα κυμαίνονται οι περισσότερες ερμηνείες. Πάντως ο κυνηγός και ειδικά η τρομακτική κόρη του με το βλοσυρό ύφος και το ημιπαραμορφωμένο πρόσωπο αυξάνουν αισθητά τον τρόμο αλλά όχι και σε δυσθεώρητα ύψη. Βασικά ο κυνηγός είναι μάλλον αντιγραφή του σερίφη από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» παρά ανεξάρτητη δημιουργία του φιλμ. Επίσης η αντικοινωνική φιγούρα της κόρης του φαίνεται να έχει πρότυπο τον τρομερό Leatherface από το κλασικό έργο του Tobe Hooper. Το φινάλε επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη αλλά δε νομίζω ότι μας αποζημιώνει εντελώς για τη γενικότερη μετριότητα που παρακολουθήσαμε.


one way trip 2011 poster 1

one way trip 2011 poster 2

one way trip 2011 poster 3

one way trip 2011 still 7

one way trip 2011 still 6

one way trip 2011 still 5

one way trip 2011 still 3

one way trip 2011 still 7


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ο ανατριχιαστικός φόνος ενός αβοήθητου θύματος που κρέμεται ανάποδα σ’ έναν αχυρώνα.
  • Μια αστεία όσο και βίαιη εξόρυξη οφθαλμού με χτύπημα εκ των όπισθεν.
  • Ένα βάρβαρο κόψιμο λαιμού προς το τέλος.

Θετικά

Η σκληρότητα των φονικών και η λεπτομερής απεικόνισή τους. Σίγουρα οι οπαδοί του gore θα χαμογελάσουν συχνά με το «One Way Trip».

Αρνητικά

Η υπερβολικά τυπική μορφή του φιλμ. Μια από τα ίδια που λέμε αλλά σε πολύ έντονο βαθμό εδώ.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Βίαιο αλλά και έντονα κλισαρισμένο φιλμ. Συστήνεται περισσότερο στους λάτρεις του άφθονου gore. Δεν είναι και καταστροφή αν το δουν και άλλοι θεατές βέβαια αφού μπορεί να κρατήσει περιστασιακά καλή συντροφιά, ειδικά τα σαββατόβραδα που κάποιος μπορεί να επιζητά ανάλαφρη horror διασκέδαση μέτριων απαιτήσεων.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.