More

  Pandemic

  Σπάνια συναντάμε ταινίες τρόμου που βασίζονται σε επιτραπέζια παιχνίδια. Να λοιπόν που ένα από τα πρόσφατα φιλμ με ζόμπι και επιδημίες το τολμά κεντρίζοντας έτσι την περιέργειά μας για το συνολικό αποτέλεσμα. Το «Pandemic» αποτελεί κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου επιτραπέζιου παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2007 από την Z-Man Games.

  Άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η πρωτότυπη λήψη πρώτου προσώπου την οποία υιοθετεί στο μεγαλύτερο διάστημα. Η συγκεκριμένη επιλογή δημιουργεί την αίσθηση στον θεατή ότι παίζει ή παρακολουθεί ένα ανάλογο fps παιχνίδι (first-person shooter) και οπωσδήποτε αποτελεί στοίχημα που προσωπικά με κέρδισε αλλά αναγνωρίζω ότι άλλους μπορεί να τους κουράσει.

  Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Μα φυσικά όπου ακούμε για εξάπλωση «ζομποεπιδημίας» καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει: άφθονη δράση με πιστολίδι και κοντινά χτυπήματα, πολλαπλές αιματοχυσίες και φαγώματα, ξέφρενος ρυθμός με σκηνές υψηλού σασπένς, ένοπλες ομάδες διάσωσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και οι πάντα απαραίτητοι επιστήμονες που αναζητούν θεραπεία.

  pandemic still

  Horror Trivia
  Η φράση «you got red on you» που συναντάμε στο φιλμ χρησιμοποιείται επίσης στο μοντέρνο classic με ζόμπι, Shaun of the Dead (2004).

  Το «Pandemic» έχει όλα τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά της action horror movie με νεκροζώντανους και σίγουρα μπορεί να μας ψυχαγωγήσει…μερικώς. Και το τονίζω αυτό διότι από νωρίς γίνονται εμφανή και τα ελαττώματά του που στερούν από το φιλμ την θετική μας ψήφο διαμορφώνοντας μια άνιση εικόνα.

  Το βασικό πρόβλημα του «Pandemic» εντοπίζεται στο απελπιστικά ρηχό σενάριο το οποίο αδυνατεί να διαφοροποιηθεί από αντίστοιχα σενάρια ταινιών με ζόμπι και επιδημίες προσφέροντάς μας ξαναζεσταμένο φαγητό. Το γεγονός ότι ορισμένα μέλη της ομάδας διάσωσης φέρνουν συχνά στην επιφάνεια τα προσωπικά τους μαρτύρια ή δίνουν προτεραιότητα στις προσωπικές τους ατζέντες καθιστά το σενάριο λίγο πιο βαθύ αλλά χωρίς να καταφέρνει πολλά πράγματα από άποψη πρωτοτυπίας.

  Παράπονα έχω και για την ηθοποιία. Ok, μπορεί τα ονόματα των Rachel Nichols (The Amityville Horror) και Alfie Allen (Game of Thrones) να προσδίδουν μια δυναμική στο «Pandemic» αλλά γενικότερα το ερμηνευτικό μέρος δεν με άφησε ικανοποιημένο όσο θα ήθελα με πολλές ερμηνείες να μοιάζουν απλώς διεκπαιρεωτικές, στερούμενες πάθους και ειλικρινούς συγκίνησης.

  Γενικότερα δεν μπορώ να δω πώς θα καταφέρει το εν λόγω φιλμ να ξεχωρίσει από τους αμέτρητους πλέον συγγενείς του. Συγχωρέστε με αλλά στην υποκατηγορία των ζόμπι και των φονικών ιών θα βρούμε πολλές ποιοτικότερες δουλειές χωρίς μάλιστα να καταφύγουμε στο πολύ μακρινό παρελθόν.

  Το «Pandemic» μπορεί να συζητιέται στο κοντινό μέλλον μόνο για την καινοτόμο επιλογή της λήψης πρώτου προσώπου και να κερδίσει μια θέση στις επιλογές των φίλων των horror video games καθώς είναι ό, τι πιο κοντινό στη συγκεκριμένη οπτική. Όμως στον ευρύτερο horror κινηματογράφο περνάει και δεν «ακουμπάει» ούτε κατά διάνοια. Κρίμα διότι ήταν μια καλή ευκαιρία που πήγε χαμένη.

  Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η σκηνή που η ομάδα διάσωσης ανοίγει βίαια δρόμο με το λεωφορείο της συντρίβοντας τα ζόμπι που μπλοκάρουν το δρόμο τους μέσα σ’ ένα τούνελ.
  • Η σκηνή που ένα μέλος της ομάδας καταβροχθίζεται από ζόμπι με την σχετική λήψη να γίνεται από την κάμερα του βγαλμένου κράνους της.
  • Το δραματικό φινάλε.

  Photos

  pandemic rachel nichols

  viral pandemic

  Posters

  pandemic 2016

  pandemic 2016 dvd

  pandemic

  Trailer

  Links

  Rotten Tomatoes
  Wikipedia
  Imdb

  Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
  Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

  Leave a Reply

  avatar
    Subscribe  
  Notify of

  Πρόσφατα άρθρα

  Οι καλύτερες ταινίες τρόμου του 2019

  Το 2019 είναι πλέον παρελθόν και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό. Μπορεί το περασμένο...

  Χαρακτήρας του The Silence of the Lambs γίνεται τηλεοπτική σειρά

  Ο λόγος για την πρωταγωνίστρια αστυνομικό Clarice που ενσάρκωσε η κορυφαία Jodie Foster στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ναι σωστά διαβάζετε....

  Νέο giallo από τον Dario Argento

  Ο θρυλικός μαέστρος των giallo Dario Argento δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ο σχεδόν 80χρονος κινηματογραφιστής ετοιμάζεται να επιστρέψει...

  Brahms: The Boy II – Επίσημο trailer & άλλες λεπτομέρειες

  Το «The Boy» μπορεί να μην ήταν η πιο πολυδιαφημισμένη ταινία τρόμου το 2016, ωστόσο άφησε ορισμένες καλές εντυπώσεις και κατάφερε να...