Quicksilver Highway

Βλέποντας κανείς τα ονόματα των τεράστιων Stephen King και Clive Barker στο εξώφυλλο μιας ταινίας τρόμου είναι αναμενόμενο ότι θα περιμένει πολλά. Από την άλλη, η ιστορία έχει δείξει πως τα μεγάλα ονόματα δεν εξασφαλίζουν πάντοτε την υψηλή ποιότητα σε μια κινηματογραφική δουλειά που βασίζεται στην τηλεοπτική πραγμάτωση των μυθιστορημάτων τους. Δυστυχώς στη δεύτερη αυτή περίπτωση ανήκει το «Quicksilver Highway», ένα σπονδυλωτό φιλμάκι τρόμου γυρισμένο για τηλεοπτική προβολή και αποτελούμενο από δύο διαφορετικές ιστορίες μέτριου επιπέδου (τουλάχιστον). Οι δύο ιστορίες διηγούνται από έναν μυστηριώδη περιπλανώμενο σόουμαν με γοτθική εμφάνιση που ακούει στο όνομα Aaron Quicksilver. Ο συγκεκριμένος κύριος τον οποίο υποδύεται ο Christopher Lloyd (Back to the Future) συναντά διάφορους περαστικούς και μετά από την απαραίτητη εισαγωγή γνωριμίας, τους αφηγείται από μια ιστορία την οποία παρακολουθούμε ως ξεχωριστή ταινία μέσα στην κυρίως ταινία.

Η πρώτη ιστορία (βασισμένη σε έργο του Stephen King)έχει να κάνει μ’ έναν οδηγό ο οποίος ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους σε επαρχιακό αυτοκινητόδρομο. Κάποια στιγμή σταματάει σ’ ένα βενζινάδικο όπου και θα προμηθευτεί από τον ιδιοκτήτη ένα μυστηριώδες παιχνίδι: μια κουρδιστή μασέλα την οποία σκοπεύει να κάνει δώρο στο γιο του για τα γενέθλιά του.  Στη συνέχεια ο οδηγός παίρνει στο αυτοκίνητό του έναν άγνωστο άνδρα για να τον μεταφέρει μέχρι το επόμενο βενζινάδικο. Όμως ο άγνωστος άντρας είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος και σύντομα επιτίθεται στον οδηγό απειλώντας τον μ’ ένα στιλέτο. Κι εκεί ακριβώς το μυστηριώδες παιχνίδι θα παίξει τον ρόλο του ορμώντας στον ψυχοπαθή με τα δόντια του!

Chattery Teeth και The Body Politic είναι οι τίτλοι των δύο ιστοριών για να μην ξεχνιόμαστε…

Στη δεύτερη ιστορία (βασισμένη σε έργο του Clive Barker) παρακολουθούμε την δραματική περιπέτεια ενός γιατρού του οποίου τα χέρια αποφάσισαν να επαναστατήσουν εναντίον του και να απαλλαχθούν από το σώμα του! Σύντομα ξεκινάει ένας αλλόκοτος εφιάλτης για τον γιατρό που θα θέσει σε κίνδυνο αρχικά τη σύζυγό του και θα επιφέρει ευρύτερες συνέπειες αφού πολλά ανθρώπινα χέρια καλούνται να επαναστατήσουν με τον ίδιο τρόπο!

Όπως πολλοί ήδη θα υποψιάζονται οι ιστορίες δεν φαίνονται «σοβαρές». Πράγματι δεν θα ήταν υπερβολή να τις χαρακτήριζε κανείς ανόητες και η υπόθεσή μαζί με την εκτέλεσή τους το επιβεβαιώνουν. Ίσως στα βιβλία αυτές οι ιστορίες να στέκονται καλύτερα, είναι φανερό όμως ότι στην τηλεοπτική μορφή δεν λειτουργούν αποδοτικά. Δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα η μία έναντι της άλλης αν και μάλλον η πρώτη ιστορία είναι λίγο πιο σοβαρή. Ξεχωρίζει βέβαια ο εκκεντρικός αφηγητής Quicksilver δίνοντας λίγους πόντους στην ταινία η οποία θα έμοιαζε πολύ άδεια χωρίς αυτόν. Το gore είναι ελάχιστο, η ατμόσφαιρα ελλιπής ενώ ορισμένες αχρείαστες προσθήκες όπως η γελοία αγαθή φωνή των χεριών στη δεύτερη ιστορία προκαλούν θυμηδία. Το cast δεν είναι αδιάφορο αλλά δεν καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο μέσα στα περιορισμένα πλαίσια που θέτει το «Quicksilver Highway».

Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Πρόσφατα άρθρα

The Uninvited

Σε μια εποχή που οι μεταφυσικές-ψυχολογικές ταινίες τρόμου με φαντάσματα έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν με το τσουβάλι, μοιραία πολλές χάνονται όντας...

Sequel του Child’s Play remake θέλει να κάνει ο Lars Klevberg

Την ώρα που ο δημιουργός του θρυλικού Child's Play Don Mancini δουλεύει πάνω σε τηλεοπτική σειρά γύρω από τον «Κούκλα του Σατανά»...

Έρχεται το Tales from the Hood 3 με τον Tony Todd

Μετά το κλασικό Tales From the Hood του 1995 και το sequel του 2018 ήρθε η ώρα για το 3ο φιλμ του...

Νέο sci-fi/horror από τη Ρωσία

Σπάνια μαθαίνουμε για κυκλοφορία ταινιών τρόμου από τη Ρωσία. Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από το αξιοπρόσεκτο φιλμ τρόμου/επιστημονικής φαντασίας Sputnik...

Σχετικά άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλειος Λεοντιάδης on Ο Bruce Campbell ετοιμάζει το Bruce vs Frankenstein
Βασίλειος Λεοντιάδης on The Chalet
Βασίλειος Λεοντιάδης on Grotesque
Βασίλειος Λεοντιάδης on Link