Ring Around The Rosie

Γύρω Γύρω Όλοι

Αυτή η ταινία παρότι δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλό, ειδικά με την εμφάνιση στο cast των ονομάτων της συμπαθητικής Gina Philips (που την απολαύσαμε στο «Jeepers Creepers») και του βαρύ Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down), εντούτοις απογοητεύει οικτρά ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει μια κοπέλα στο εξοχικό σπίτι που κληρονόμησε από την αποθανούσα γιαγιά της. Κινούμενο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας προσπαθεί να μεταθέσει στο «τώρα» κάποια ασαφή δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος μέσω των εφιαλτικών οραμάτων της πρωταγωνίστριας στο νέο σπίτι. Στη δραματική της περιπέτεια μπλέκονται ένας τρομακτικός ερημίτης που μένει στον κοντινό στάβλο και η αδερφή της.

Η ταινία πάσχει από έλλειψη καλογραμμένου σεναρίου και πλοκής και από μια γενικότερη έλλειψη προσανατολισμού στην αφήγηση. Προβληματικό φαίνεται και το μοντάζ όπου αδυνατεί να συνδέσει ικανοποιητικά τις σκηνές τρόμου με την γενικότερη αφήγηση. Τα κλισέ των ψυχολογικών/μεταφυσικών ταινιών τρόμου κάνουν την εμφάνισή τους σε ενοχλητικά αυξημένο βαθμό. Βλέπουμε δηλαδή πόρτες που κλίνουν δυνατά μόνες τους, απότομες εμφανίσεις φιλικών προσώπων στην άλλη πλευρά του διαδρόμου, τρομακτικές θεάσεις στον καθρέφτη, ξαφνική θέαση ποντικιών εκεί που δεν το περιμένεις, τηλέφωνα που δεν λειτουργούν, αυτοκίνητα που δεν παίρνουν μπρος και παραπλήσιες «βολικότητες» που καταστρέφουν παρά ευνοούν μια ταινία τρόμου με την υπερβολική συχνότητά τους.

Η ταινία είναι γνωστή και ως «Fear Itself: Dark Memories», «Fear Itself», «Death Ring» και « Dark Memories». Τα γυρίσματα έγιναν στο Los Angeles.

Μέσα στο συνονθύλευμα μειονεκτημάτων έρχονται και οι νερόβραστες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών για να δέσει το άνοστο γλυκό. Η Gina Philips ουρλιάζει και στριγκλίζει χειρότερα κι από την πιο ατάλαντη Screem Queen του cinema τρόμου. Είναι επίσης κρίμα να βλέπεις τον Tom Sizemore να ξεπέφτει τόσο χαμηλά σ’ έναν ρόλο εντελώς κακογραμμένο, γεμάτο ανέμπνευστες, επαναλαμβανόμενες ατάκες και άσκοπες ενέργειες. Όχι ότι δεν θα του πήγαινε ο ρόλος του άξεστου απειλητικού ερημίτη που παίζει εδώ αλλά στο «Ring Around the Rosie» τον έχουν κάνει να μοιάζει εντελώς γελοίος και ως ένα σημείο ευθύνεται και ο ίδιος για το κατάντημά του.

Άλλο ένα ανούσιο ψυχολογικό θριλεράκι της σειράς από την καταραμένη δεκαετία των 00s που δεν αξίζει προσοχής παρά μόνο αν είστε φανατικός λάτρης ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών. Γύρω γύρω όλοι…και πάμε γι’ άλλα ολοταχώς!

ring around rosie review
ring around the rosie

Βαθμός
Ανούσιο και κακοσκηνοθετημένο ψυχολογικό θρίλερ. Μείνετε μακριά.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review

Santa Clarita Diet – Season 2 Review

Δημοφιλή

The Hitcher

Cube (Ο κύβος) Review