Reviews
Διαβάζετε
Ring Around The Rosie
0

Ring Around The Rosie

από Horrormovies.gr12/11/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Μια νεαρή κοπέλα μεταβαίνει στο εξοχικό της γιαγιάς της μετά το θάνατο της τελευταίας για να συμμαζέψει το σπίτι. Εκεί βασανίζεται από τρομακτικά οράματα σχετικά με δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος και η ζωή της τίθεται σε κίνδυνο.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2006

Σκηνοθεσία

Rubi Zack

Παραγωγή

Alex Barder, Lawrence Silverstein, Rubi Zack

Σενάριο

Alex Barder, Jim Suthers, Michael Tabb, Rubi Zack

Ηθοποιοί

Gina Philips, Tom Sizemore, Jenny Mollen, Randall Batinkoff, Frances Bay

Μουσική

John Massari

Εταιρείες Παραγωγής

Run Entertainment Ltd., Poligon Films, Hollywood Media Bridge, Strategic Film Partners

Γνωστή και ως

Dark Memories / Fear Itself / Death Ring

Μεταφρασμένος Τίτλος

Γύρω Γύρω Όλοι

Σλόγκαν

They all fall dead.
There Is Something To Fear!

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

87 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αυτή η ταινία παρότι δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλό, ειδικά με την εμφάνιση στο cast των ονομάτων της συμπαθητικής Gina Philips (που την απολαύσαμε στο «Jeepers Creepers») και του βαρύ Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down), εντούτοις απογοητεύει οικτρά ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει μια κοπέλα στο εξοχικό σπίτι που κληρονόμησε από την αποθανούσα γιαγιά της. Κινούμενο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας προσπαθεί να μεταθέσει στο «τώρα» κάποια ασαφή δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος μέσω των εφιαλτικών οραμάτων της πρωταγωνίστριας στο νέο σπίτι. Στη δραματική της περιπέτεια μπλέκονται ένας τρομακτικός ερημίτης που μένει στον κοντινό στάβλο και η αδερφή της.

Η ταινία πάσχει από έλλειψη καλογραμμένου σεναρίου και πλοκής και από μια γενικότερη έλλειψη προσανατολισμού στην αφήγηση. Προβληματικό φαίνεται και το μοντάζ όπου αδυνατεί να συνδέσει ικανοποιητικά τις σκηνές τρόμου με την γενικότερη αφήγηση. Τα κλισέ των ψυχολογικών/μεταφυσικών ταινιών τρόμου κάνουν την εμφάνισή τους σε ενοχλητικά αυξημένο βαθμό. Βλέπουμε δηλαδή πόρτες που κλίνουν δυνατά μόνες τους, απότομες εμφανίσεις φιλικών προσώπων στην άλλη πλευρά του διαδρόμου, τρομακτικές θεάσεις στον καθρέφτη, ξαφνική θέαση ποντικιών εκεί που δεν το περιμένεις, τηλέφωνα που δεν λειτουργούν, αυτοκίνητα που δεν παίρνουν μπρος και παραπλήσιες «βολικότητες» που καταστρέφουν παρά ευνοούν μια ταινία τρόμου με την υπερβολική συχνότητά τους.

Η ταινία είναι γνωστή και ως «Fear Itself: Dark Memories», «Fear Itself», «Death Ring» και « Dark Memories». Τα γυρίσματα έγιναν στο Los Angeles.

Μέσα στο συνονθύλευμα μειονεκτημάτων έρχονται και οι νερόβραστες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών για να δέσει το άνοστο γλυκό. Η Gina Philips ουρλιάζει και στριγκλίζει χειρότερα κι από την πιο ατάλαντη Screem Queen του cinema τρόμου. Είναι επίσης κρίμα να βλέπεις τον Tom Sizemore να ξεπέφτει τόσο χαμηλά σ’ έναν ρόλο εντελώς κακογραμμένο, γεμάτο ανέμπνευστες, επαναλαμβανόμενες ατάκες και άσκοπες ενέργειες. Όχι ότι δεν θα του πήγαινε ο ρόλος του άξεστου απειλητικού ερημίτη που παίζει εδώ αλλά στο «Ring Around the Rosie» τον έχουν κάνει να μοιάζει εντελώς γελοίος και ως ένα σημείο ευθύνεται και ο ίδιος για το κατάντημά του.

Άλλο ένα ανούσιο ψυχολογικό θριλεράκι της σειράς από την καταραμένη δεκαετία των 00s που δεν αξίζει προσοχής παρά μόνο αν είστε φανατικός λάτρης ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών. Γύρω γύρω όλοι…και πάμε γι’ άλλα ολοταχώς!


ring around rosie review

ring around the rosie


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η τρομακτική θέαση ενός μικρού κοριτσιού πάνω από την ξαπλωμένη ηρωίδα.

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά

Ύπαρξη πολλών κλισέ σε ενοχλητικό βαθμό, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, υπερβολικά πεζό σενάριο, προβληματικό μοντάζ, ανέλπιστα κακές ερμηνείες από δύο όχι τυχάρπαστους ηθοποιούς.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ανούσιο και κακοσκηνοθετημένο ψυχολογικό θρίλερ. Μείνετε μακριά.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.