Reviews
Διαβάζετε
Shelter
0

Shelter

Το Άσυλο

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Shelter» μια ψυχίατρος ανακαλύπτει ότι ένας ασθενής της πάσχει από πολλαπλές προσωπικότητες, οι οποίες (πλην μιας) έχουν όλες δολοφονηθεί. Πρέπει να λύσει το μυστήριο, προτού να είναι αργά για εκείνη και για την κόρη της.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2010

Σκηνοθεσία

Måns Mårlind, Björn Stein

Παραγωγή

Emilio Diez Barroso, Darlene Caamano Loquet, Mike Macari, Neal Edelstein

Σενάριο

Michael Cooney

Ηθοποιοί

Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers, Jeffrey DeMunn, Frances Conroy, Nathan Corddry, Brooklynn Proulx

Μουσική

John Frizzell

Εταιρείες Παραγωγής

NALA Films, Macari/Edelstein, IM Global, Shelter Productions

Γνωστή και ως

6 Souls

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Άσυλο

Πρωτότυπος Τίτλος

6 Souls

Σλόγκαν

The sheltering has begun.
Evil will rise.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

16 Ιουνίου 2011

Προϋπολογισμός

$22.000.000

Box Office

$851.517

Διάρκεια

112 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η ψυχίατρος Cara Harding (Julianne Moore) είναι σκεπτική έως αρνητική ως προς την ύπαρξη του φαινομένου των πολλαπλών προσωπικοτήτων. Ωστόσο, μια ξαφνική πρόσκληση του πατέρα της (επίσης ψυχιάτρου) για γνωμάτευση θα την κάνει να αναθεωρήσει. Γνωρίζοντας έναν ασθενή με πολλαπλές προσωπικότητες, τον οποίον υποδύεται αριστοτεχνικά ο Jonathan Rhys Meyers, παρακινείται να διερευνήσει την περίπτωσή του και να τον θεραπεύσει. Αρχικά, στόχος της είναι να αποκαθηλώσει την ύπαρξη περισσοτέρων προσωπικοτήτων. Με βάση το γεγονός ότι όλες οι προσωπικότητες που εμφανίζονται στον ασθενή με ένα ανατριχιαστικό τελετουργικό ανήκουν σε δολοφονημένους άνδρες, το λογικό συμπέρασμα έγκειται στην αναγνώριση πως ο ασθενής κάπου ξεσήκωσε λεπτομέρειες της ζωής του καθενός από αυτούς και τις υιοθέτησε υποσυνείδητα. Είναι όμως αυτό που πραγματικά συνέβη;

shelter Julianne Moore

Σε αυτήν την ταινία, η Julianne Moore υποδύεται τη γιατρό Cara Harding. Στην ταινία «The Lost World: Jurassic Park» είχε υποδυθεί επίσης μια γιατρό με παρόμοιο όνομα (Sarah Harding).

Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι, μπλέκεται στην ιστορία η μικρή κόρη της πρωταγωνίστριας και η έλλειψη πίστης που εκδηλώνει μετά τη δολοφονία του πατέρα της. Επίσης, γνωρίζουμε την επιβλητική περσόνα της ηλικιωμένης Μαμής και των οπαδών της πίστης της. Η επιστήμη και η πίστη αναμετρώνται και πολλές φορές συγκρούονται, με αναπάντεχες συνέπειες. Ένας αγώνας δρόμου ξεκινά, ώστε η Cara να κατανοήσει έγκαιρα τι κρύβεται πίσω από τις διαρκείς μεταμορφώσεις του ασθενή της, ερμηνεύοντας ταυτόχρονα και κάποιους ανεξήγητους θανάτους. Στο πλευρό της έχει τον καλλιτέχνη αδερφό της και τον αειθαλή πατέρα της. Αυτή τους η στήριξη όμως ενέχει κι ορισμένους κινδύνους.

Η ταινία αποτελεί έναν ικανοποιητικό συνδυασμό ψυχολογικού και supernatural τρόμου. Βλέποντας το «Shelter», σίγουρα θα εκτιμήσετε τις εναλλαγές προσωπικοτήτων και το υπόβαθρό τους. Όσοι αγαπούν το μυστήριο, εδώ θα βρουν μια ταινία που κρατά την αγωνία σε υψηλά επίπεδα και δίνει τροφή για πολλαπλές εικασίες κι ερμηνείες.


6 souls

6 souls 2013

6 souls movie

shelter 2010

shelter movie

shelter poster

shelter review

Julianne Moore

6 souls Julianne Moore


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η κάθε στιγμή που ο ασθενής της ψυχιάτρου αλλάζει προσωπικότητες, κουνώντας το κεφάλι του ανατριχιαστικά προς τα πίσω.
  • Η παρουσία της ηλικιωμένης Μαμής και του έργου της.
  • Το σοκαριστικό φινάλε.

Θετικά

Μυστηριώδης ατμόσφαιρα, καλές ερμηνείες, σποραδικές στιγμές τρόμου και σασπένς.

Αρνητικά

Ειδικά στο δεύτερο μέρος της ταινίας, το σενάριο αναλώνεται σε σεναριακά άλματα κι ευκολίες.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιοπρεπές φιλμ τρόμου με πλούσιο μυστήριο κι αρκετή αγωνία. Οι καλές ερμηνείες υπερκεράζουν τα περιστασιακά μειονεκτήματα.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!