Reviews
Διαβάζετε
Silent House
0

Silent House

από 25/12/2013

Σιωπηλό Σπίτι

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Silent House» επικεντρώνεται στα παράξενα συμβάντα που ταλαιπωρούν μια νεαρή κοπέλα και τον πατέρα της στο εξοχικό τους σπίτι που προετοιμάζονταν να πουλήσουν.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2011

Σκηνοθεσία

Chris Kentis, Laura Lau

Παραγωγή

Agnes Mentre, Laura Lau

Σενάριο

Laura Lau

Συγγραφέας

Oscar Estevez

Ηθοποιοί

Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens

Μουσική

Nathan Larson

Εταιρείες Παραγωγής

Elle Driver, Tazora Films

Μεταφρασμένος Τίτλος

Σιωπηλό Σπίτι

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

4/10/2012

Προϋπολογισμός

$2.000.000

Box Office

$13.101.672

Διάρκεια

1 Ώρα και 26 Λεπτά (86 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Κλασικός horror, ψαρωτικός τίτλος που παραπέμπει στη μόδα των ταινιών φαντασμάτων. Στο «Silent House» εκτός από την φαινομενική ghost θεματολογία συναντάμε και την άλλη μόδα, αυτή της χειροκίνητης κάμερας που ακολουθεί τους πρωταγωνιστές δίνοντας περισσότερο ρεαλισμό και ένταση στα τεκταινόμενα. Έτσι και εδώ η κάμερα ακολουθεί σε real time πλάνα την αγωνιώδη περιπέτεια της Sarah, μιας νεαρής κοπέλας που προσπαθεί με τη βοήθεια του πατέρα και του θείου της να συγυρίσει το εξοχικό της Βικτωριανό σπίτι. Σύντομα όμως η ευχάριστη απασχόληση αντικαθίσταται από ένα εφιαλτικό κρυφτοκυνηγητό μέσα στο σκοτεινό σπίτι. Οι πόρτες και τα παράθυρα σφραγίζονται μυστηριωδώς και ο πατέρας της Sarah βρίσκεται αιμόφυρτος και σχεδόν αναίσθητος στο πάτωμα. Η δύστυχη κοπέλα προσπαθεί να βρει μια έξοδο και να σώσει τον πατέρα της την ώρα που τρομακτικοί ήχοι και σκοτεινές, απειλητικές παρουσίες δραματοποιούν περαιτέρω τη  θέση της.

Horror Trivia
Η ταινία αποτελεί remake του ουρουγουανέζικου φιλμ τρόμου «La Casa Muda» (2010).

Άλλη μια ιστορία φαντασμάτων; Ή μήπως όχι; Πάλι καλά που η κουραστική αυτή ταινία τρόμου πλαισιώνεται από ένα ευρηματικά ανατρεπτικό φινάλε και γλιτώνει το θάψιμο διότι η κούραση είχε αρχίσει να μας εκνευρίζει. Δε λέω, ωραία η ιδέα του «πραγματικού χρόνου», της συνεχόμενης λήψης και της χειροκίνητης κάμερας αλλά από ένα σημείο και μετά το εγχείρημα κουράζει. Αυτό οφείλεται όχι τόσο στην συγκεκριμένη επιλογή τεχνικής αλλά στα αδιάφορα και κλισαρισμένα δρώμενα εντός του σπιτιού καθώς και στην ψιλοαμήχανη παρουσία της πρωταγωνίστριας Elizabeth Olsen. Περιστασιακά λαμβάνουμε κάποιες τρομάρες στο «Silent House» (αλίμονο, ταινία τρόμου βλέπουμε!) αλλά όχι τόσο έντονες ούτε φυσικά πρωτότυπες. Συγκρατούμε λοιπόν τις εμπνευσμένες ανατροπές της τελικής σεκάνς, τη σκοτεινή ατμόσφαιρα (δεν γινόταν και αλλιώς) και το κλειστοφοβικό περιβάλλον αν και όλα αυτά τα έχουμε απολαύσει περισσότερο και πιο αριστοτεχνικά σε παλιότερες ταινίες τρόμου. Κρίμα που η ωραία ιδέα των δημιουργών δεν συνοδεύτηκε και από μια ανάλογα καλή ταινία.

Movie Highlights

  • Η τρομακτική σκηνή που ένα χέρι αγγίζει την κρυμμένη κάτω από ένα τραπέζι πρωταγωνίστρια.
  • Η τρομακτική σκηνή που η πρωταγωνίστρια φωτογραφίζει τον σκοτεινό χώρο και οι ακόλουθες τρομακτικές φιγούρες που εμφανίζονται.
  • Οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις του φινάλε.

Posters

silent house poster 4 silent house poster 3 silent house poster 2 silent house poster 1 silent house poster 5

Photos

silent house image 5 silent house image 4 silent house image 3 silent house image 2 silent house image 1

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

flixster
rotten tomatoes
allmovie
official website
wikipedia
imdb

Θετικά

Προσπάθεια για διαφοροποίηση, σκοτεινή ατμόσφαιρα, κλειστοφοβικό περιβάλλον, ύπαρξη μυστηρίου, μερικές δυνατές τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά

Μέτρια απόδοση της πρωταγωνίστριας, κουραστικό tempo σε εκνευριστικό βαθμό.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Προσπάθησε να παρουσιάσει κάτι νέο αλλά το κατάφερε ημιτελώς και μας κούρασε πολύ. Σίγουρα η επιλογή να το δει κανείς είναι ρίσκο.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.