The Pact (Η συμφωνία) Review

Στο «The Pact» μια νεαρή γυναίκα επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι μετά το θάνατο της μητέρας της και παρενοχλείται από μια υπερφυσική οντότητα που θα την οδηγήσει σε συγκλονιστικές ανακαλύψεις για το παρελθόν του σπιτιού. Ένα διαβολικό μυστικό κρύβεται ακόμα και σήμερα μέσα στο σπίτι.

Το «The Pact» είναι η πρώτη μεγάλης διάρκειας ταινία του καινούριου στη σκηνή του τρόμου Nicholas McCarthy. Βασίζεται σε ομότιτλη ταινία μικρού μήκους που έκανε ο ίδιος το 2011, ένα χρόνο δηλαδή πριν την παρούσα ολοκληρωμένη μορφή της. Είναι φανερό ότι ο νεαρός σκηνοθέτης δεν επιθυμεί το ρίσκο αλλά τα ασφαλή μονοπάτια που έχουν ζήτηση στη σύγχρονη horror σκηνή.

Με άλλα λόγια επιλέγει τα supernatural μοτίβα αλλά τα εμπλουτίζει με κάποιες καλές ιδέες από τη σφαίρα των serial killers. Στο παρόν φιλμ λοιπόν παρακολουθούμε την επίθεση που δέχεται μια κοπέλα από μια απροσδιόριστη αρχικά μεταφυσική οντότητα στο σπίτι της μητέρας της η οποία πρόσφατα άφησε τα εγκόσμια. Πριν από την έλευση της ηρωίδας στο σπίτι, είχε προηγηθεί η μυστηριώδης εξαφάνιση της αδερφής της που βρισκόταν στο σπίτι…σε ένα αρκετά ψαρωτικό ξεκίνημα.

Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφυσικής οντότητας; Τι ζητά από την πρωταγωνίστρια; Ποιο είναι το σκοτεινό μυστικό του σπιτιού; Αυτά είναι μερικά βασικά ερωτήματα που αναφύονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ερωτήματα που βρίσκουν μεν απαντήσεις αλλά χωρίς να συναντάμε πρωτότυπες εκπλήξεις στον τομέα των απαντήσεων.

Η μηχανή που οδηγεί η πρωταγωνίστρια είναι μια Honda CB350 του 1970.

Η προσπάθεια του σκηνοθέτη είναι οπωσδήποτε φιλότιμη αλλά το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει. Το «The Pact» είναι μια άνιση ταινία τρόμου. Ενώ μπορεί να σε σοκάρει με ορισμένες αιματηρές σκηνές ή να σε κρατήσει σε αγωνία καθώς η ηρωίδα ερευνά την μυστηριώδη υπόθεση, την ίδια στιγμή σου προκαλεί αισθήματα πλήξης με την αργοκίνητη εξέλιξη αλλά και ενόχλησης με τις ερασιτεχνικές ερμηνείες ορισμένων ηθοποιών. Πραγματικά αυτό το μέντιουμ που έφερε η ηρωίδα στο σπίτι της είναι από τις πιο ατάλαντες ηθοποιούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Τελικά αξίζει να δει κανείς το «The Pact»; Η απάντηση εξαρτάται από το τι προσδοκά ο καθένας από αυτό. Αν αγαπάτε υπερβολικά τον μεταφυσικό τρόμο της νεότερης εποχής το φιλμ κάτι έχει να σας πει πιθανότατα. Σίγουρα έχουμε δει πολλά χειρότερα στην υποκατηγορία του και αυτό εδώ στέκεται καλύτερα από τις πολυάριθμες «σούπες» που μας έχουν σερβιριστεί την τελευταία δεκαετία. Αν πάλι έχετε πιο μεγάλες απαιτήσεις δοκιμάστε αλλού την τύχη σας.

the pact film
the pact horror
caity lotz annie
caity lotz pact
casper van dien
the pact 2012

Θετικά: Σχετικά πετυχημένος συνδυασμός μεταφυσικών και serial killer μοτίβων, μερικές βίαιες σκηνές που σοκάρουν, προσεγμένα ειδικά εφέ.

Αρνητικά: Αργός ρυθμός, αρκετοί αδιάφοροι αλλά και ατάλαντοι ηθοποιοί, η κλισαρισμένη και προβλέψιμη φύση του.

Συμπέρασμα: Μέτριο φιλμ τρόμου που κατέβαλε ειλικρινή προσπάθεια να ξεχωρίσει. Δείτε το μόνο αν είστε φανατικός λάτρης του σύγχρονου μεταφυσικού τρόμου.

Βαθμός:

2.5 star rating

Gore:

2.5 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το τρομακτικό ξεκίνημα.
  2. Η πρώτη παρενόχληση της πρωταγωνίστριας από την μεταφυσική οντότητα μέσα στο σπίτι.
  3. Ένα ανατριχιαστικό και πολύ ζουμερό κόψιμο λαιμού. 4) Το τρομακτικό τετ-α-τετ της ηρωίδας με τον serial killer.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Νίκολας Μακκάρθι
Πρωταγωνιστούν: Κάσπερ βαν Ντιν, Κέιτι Λοτζ, Χάιλυ Χάντσον
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2012
Διάρκεια: 89 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Screamtime Review

Baghead Review

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ