The Video Dead (Τα βίντεο – ζόμπι) Review

Στο «The Video Dead» μια οικογένεια λαμβάνει μια τηλεόραση η οποία αποτελεί πύλη για την είσοδο ζόμπι στον κόσμο των ζωντανών.

Την ταινία αυτή την πετυχαίναμε συχνά στα ράφια των video clubs στα 80s και 90s. Το «The Video Dead» δεν είναι μια κλασική ταινία με ζόμπι. Εδώ έχουμε την πρωτοτυπία οι νεκροζώντανοι να μην αναδύονται –όπως θα ανέμενε κανείς- από τα χώματα ενός νεκροταφείου αλλά να βγαίνουν από μία παλιά τηλεόραση (!) σκορπίζοντας τον τρόμο στη γύρω περιοχή.

Βέβαια δεν πρέπει να φανταστείτε μαζικά ντου από αιμοβόρες ομάδες ζόμπι αλλά πιο ήπια πεσίματα από ολιγάριθμα αφελή νεκροζώντανα πλάσματα τα οποία είναι αυτό που λέμε «ένας κι ένας». Υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες από τα ζόμπι που ξεχωρίζουν όπως ο «νεαρός γόης» και η «τρελή νύφη» που κυνηγάει έναν από τους πρωταγωνιστές με ηλεκτρικό πριόνι (!) θυμίζοντάς για μια στιγμή τι δυσάρεστη μοίρα περιμένει τους άτυχους ή άπιστους γαμπρούς από τις εξαγριωμένες συζύγους τους (χεχε)!

Τα Βίντεο-Ζόμπι

Σε γενικές γραμμές η ταινία συνδυάζει τον τρόμο με την κωμωδία, αλλά δυστυχώς είναι κάπως αργόσυρτη έως αρκετά βαρετή σε πολλά διαστήματα αλλά και μόνο η απορία να δεις πώς τελειώνει αυτό το ιδιόμορφο και κακόγουστο φιλμάκι τρόμου θα σας κρατήσει στην οθόνη μέχρι το τέλος.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις για sequel στο οποίο ο πρωταγωνιστής θα εισερχόταν εντός της τηλεόρασης στον κόσμο των ζόμπι και θα υπήρχε περισσότερη δράση. Δεν έλαβε όμως το κατάλληλο budget και το sequel έμεινε στην ιδέα μόνο…

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα εξοχικό σπίτι όπου δύο νεαρά αδέρφια –ο Jeff και η Zoe- έχουν μόλις μετακομίσει αγνοώντας ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που είχε παραλάβει την τηλεόραση σφαγιάστηκε από τα ζόμπι. Ένας άγνωστος άνδρας με καουμπόικο στιλ (ο κ. Daniels) έρχεται να τους προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ελλοχεύει γνωρίζοντας την φύση της τηλεόρασης και τη δράση των ζόμπι αλλά αρχικά τα δύο αδέρφια αδιαφορούν όπως ήταν ευνόητο. Μέχρι φυσικά το χτύπημα των ζόμπι!

Από ένα σημείο και μετά η δράση μεταφέρεται στο κοντινό δάσος όπου ο Jeff και ο κύριος Daniels εξορμούν για να φέρουν πίσω μια φίλη του νεαρού Jeff που απήγαγαν τα ζόμπι και φυσικά να τα εξοντώσουν. Εκεί διαδραματίζονται σκηνές αιματοβαμμένες αλλά και κωμικές όταν οι δύο πλευρές συγκρούνται, όμως κάπου εδώ η διήγηση πρέπει να σταματήσει ώστε να διατηρηθεί ένα ενδιαφέρον απ’όσους τολμήσουν να ρίξουν ένα βλέφαρο σε αυτό το φτηνό και κάτω του μετρίου φιλμάκι κωμικού τρόμου.

Μην περιμένετε πολλά από ερμηνείες. Κυμαίνονται σε τραγικά επίπεδα με τις χαζές και ανούσιες ατάκες να αφθονούν. Πάντως τα ζόμπι εμφανισιακά δεν είναι καθόλου άσχημα και φέρουν πετυχημένο μακιγιάζ για τα standards της ταινίας. Αν και το «The Video Dead» είναι διασκεδαστικό ανά διαστήματα, του λείπουν εκείνα τα στοιχεία που θα το ανέβαζαν από το trash στο cult. Επομένως…

the video dead

Θετικά: Πολλές αιματοχυσίες, ωραίοι χαρακτήρες, καλοφτιαγμένο μακιγιάζ.

Αρνητικά: Κωμικοτραγικές ερμηνείες, αργός ρυθμός, κιτς αισθητική.

Συμπέρασμα: Μια τρελή ιδέα που δεν μετουσιώθηκε σε καλή ταινία με ζόμπι. Περιστασιακά ψυχαγωγικό φιλμ αλλά αδύναμο σαν σύνολο.

Βαθμός:

2 star rating

Gore:

4 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το πρώτο ζόμπι που βγάζει το κεφάλι του από την τηλεόραση και μας δίνει να καταλάβουμε ότι θα δούμε μια αφελή ταινία!
  2. Η αηδιαστική νύφη ζόμπι με το αλυσοπρίονο που σπέρνει τον πανικό.
  3. Η εισαγωγή μιας άτυχης νοικοκυράς σε πληντύριο κατά τη διαδικασία θανάτωσής της από τα ζόμπι που εκείνη την ώρα χασκογελούν!

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Robert Scott
Πρωταγωνιστούν: Michael St. Michaels, Rocky Duvall, Roxanna Augesen
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 1987
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα