Να μου πεις ότι δεν το περίμενα. Είναι αλήθεια πως το concept του «The Wicked» με προϊδέαζε αρνητικά για την συνολική ποιότητα της ταινίας. Δυστυχώς η καχυποψία μου επιβεβαιώθηκε παρακολουθώντας το άθλιο θέαμα που προσφέρει αυτό το απελπιστικά κακό φιλμ.
Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Κακόβουλες μάγισσες που τρώνε παιδιά; Εχμ, μάλλον από εκεί ξεκινάει η κατάρρευση καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο θέμα που αδυνατεί να πείσει για την σοβαρότητά του. Και φυσικά περιπτώσεις όπως το ιστορικό «The Blair Witch Project» σπάνια ευδοκιμούν. Στην αρχή του φιλμ παρακολουθούμε την σχετικά αγωνιώδη απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού από τη μάγισσα την οποία δεν βλέπουμε καθαρά. Παρά την cheesy αισθητική της εν λόγω σκηνής, η αγωνία μας να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία διατηρείται. Δυστυχώς η συνέχεια των γεγονότων στο «The Wicked» αποδεικνύεται τραγική.
Η ηθοποιία είναι αδύναμη, οι διάλογοι ανόητοι, το σενάριο τραγικό. Τα απαράδεκτα εφέ που θυμίζουν κινούμενα σχέδια χειροτερεύουν την ήδη ελαττωματική εικόνα, ενώ ο αργός ρυθμός και η αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στο «The Wicked». Το μόνο που το κρατάει λίγο πάνω από τον πάτο του βούρκου είναι το gore. Πράγματι οι σκηνές που η μάγισσα ασκεί βία στα θύματά της είναι φουλ αιματοβαμμένες και κάποιες από αυτές προκαλούν σοκ. Τέτοιες είναι λόγου χάριν οι δύο σκηνές που τα θύματα ξεκοιλιάζονται και ακρωτηριάζονται από τη μάγισσα πάνω στο τραπέζι που τα έχει δέσει.
Τα γυρίσματα του «The Wicked» έγιναν στο Detroit των ΗΠΑ.
Η ίδια η μάγισσα έχει μια αποκρουστική εικόνα που πείθει περισσότερο από τα γελοία εφέ μαγικών ξορκιών που περιστασιακά εκδηλώνονται. Όμως κανά δυο καλά σημεία δεν αρκούν για να συμμαζέψουν το γενικό χάλι και το «The Wicked» αφήνει μια απελπιστικά πικρή εικόνα στο σύνολό του. Προσπεράστε λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς.