Reviews
Διαβάζετε
The Wicked
1

The Wicked

από 13/04/2017

Οι Στοιχειωμένοι

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «The Wicked» επικεντρώνεται σε μια αιμοδιψή μάγισσα που απαγάγει μικρά παιδιά στη μικρή πόλη του Summerset. Όταν μια παρέα νέων αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι όπου φημολογείται ότι κατοικεί η μάγισσα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν ανείπωτο εφιάλτη!

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2013

Σκηνοθεσία

Peter Winther

Παραγωγή

Zachary Halley, Marvin Towns Jr., Michael Vickerman, Couni Young, Robert Young

Σενάριο

Michael Vickerman

Ηθοποιοί

Devon Werkheiser, Justin Deeley, Nicole Forester

Μουσική

Joseph LoDuca, S. Peace Nistades

Μεταφρασμένος Τίτλος

Οι Στοιχειωμένοι

Σλόγκαν

The Wicked Will Get You...

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$800.000

Box Office

$2.345.675

Διάρκεια

105 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Να μου πεις ότι δεν το περίμενα. Είναι αλήθεια πως το concept του «The Wicked» με προϊδέαζε αρνητικά για την συνολική ποιότητα της ταινίας. Δυστυχώς η καχυποψία μου επιβεβαιώθηκε παρακολουθώντας το άθλιο θέαμα που προσφέρει αυτό το απελπιστικά κακό φιλμ.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Κακόβουλες μάγισσες που τρώνε παιδιά; Εχμ, μάλλον από εκεί ξεκινάει η κατάρρευση καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο θέμα που αδυνατεί να πείσει για την σοβαρότητά του. Και φυσικά περιπτώσεις όπως το ιστορικό «The Blair Witch Project» σπάνια ευδοκιμούν. Στην αρχή του φιλμ παρακολουθούμε την σχετικά αγωνιώδη απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού από τη μάγισσα την οποία δεν βλέπουμε καθαρά. Παρά την cheesy αισθητική της εν λόγω σκηνής, η αγωνία μας να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία διατηρείται. Δυστυχώς η συνέχεια των γεγονότων στο «The Wicked» αποδεικνύεται τραγική.

the wicked review

Horror Trivia
Τα γυρίσματα του «The Wicked» έγιναν στο Detroit των ΗΠΑ.

Η ηθοποιία είναι αδύναμη, οι διάλογοι ανόητοι, το σενάριο τραγικό. Τα απαράδεκτα εφέ που θυμίζουν κινούμενα σχέδια χειροτερεύουν την ήδη ελαττωματική εικόνα, ενώ ο αργός ρυθμός και η αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στο «The Wicked». Το μόνο που το κρατάει λίγο πάνω από τον πάτο του βούρκου είναι το gore. Πράγματι οι σκηνές που η μάγισσα ασκεί βία στα θύματά της είναι φουλ αιματοβαμμένες και κάποιες από αυτές προκαλούν σοκ. Τέτοιες είναι λόγου χάριν οι δύο σκηνές που τα θύματα ξεκοιλιάζονται και ακρωτηριάζονται από τη μάγισσα πάνω στο τραπέζι που τα έχει δέσει.

Η ίδια η μάγισσα έχει μια αποκρουστική εικόνα που πείθει περισσότερο από τα γελοία εφέ μαγικών ξορκιών που περιστασιακά εκδηλώνονται. Όμως κανά δυο καλά σημεία δεν αρκούν για να συμμαζέψουν το γενικό χάλι και το «The Wicked» αφήνει μια απελπιστικά πικρή εικόνα στο σύνολό του. Προσπεράστε λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ένα αιματηρό και θανάσιμο σκίσιμο λαιμού!
  • Οι σκηνές που η μάγισσα πετσοκόβει βάναυσα τα θύματά της πάνω σ’ ένα τραπέζι. Μιλάμε για πολλά λίτρα αίματος και εντοσθίων!

Trailer

Photos

the wicked movie

wicked girl

Posters

the wicked

oi stihiomenoi

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Το αυξημένο gore με μερικές πραγματικά σοκαριστικές εικόνες σφαγής. Επίσης η ίδια η μάγισσα είναι καλοφτιαγμένη βγάζοντας μια πειστική αποκρουστικότητα που δικαιολογεί τις νοσηρές πράξεις της.

Αρνητικά

Ανόητη υπόθεση, κακές ερμηνείες, βλακώδεις διάλογοι, αδιάφοροι χαρακτήρες, ερασιτεχνικά εφέ, ελαττωματικό σενάριο, κουραστική εξέλιξη και υπερβολικά τραβηγμένη διάρκεια.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Κακή και κουραστική ταινία τρόμου με πολλούς ερασιτεχνισμούς και άθλια εφέ.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.