Αφιερώματα

Στην παρούσα σελίδα φιλοξενούνται αφιερώματα σχετικά με ταινίες τρόμου και γενικότερα για τον horror κινηματογράφο. Τα άρθρα εδώ είναι σχετικά μεγάλα και πλούσια σε πληροφορίες πάνω στο θέμα που πραγματεύονται. Είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ενότητες του horrormovies.gr, γι’ αυτό και βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας όσο το δυνατόν πιο συναρπαστικά, ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά άρθρα. Καλή ανάγνωση.


Latest Headlines
 
 
 
 
 
 
 
Latest Reviews
 
 
 
 
 
Αφιερώματα
Πρόσφατα
 
Περισσότερα
31/07/2019

Ο τρομακτικός κλόουν Pennywise

Το Αυτό ξεπροβάλλει εκεί που δεν το περιμένεις. Παίρνει μορφές ανθρώπων, εμφανίζεται και εξαφανίζεται, σε τρομοκρατεί και παγώνει το αίμα σου. Παίρνει κυρίως, τη μορφή ενός κλόουν και εκμεταλλεύεται τα ανυποψίαστα θύματά του, εκμεταλλευόμενος τους φόβους των μικρών παιδιών. Ντυμένος ως κλόουν, αγαπημένου ήρωα των παιδιών, καταφέρνει να τα ξεγελάσει τα πείθει πως είναι φίλος τους μέχρι να τα αρπάξει στο σκοτάδι. Εμφανίζεται μέσα σε σπίτια, αναδύεται από υπονόμους, παίρνει μορφές ανθρώπων.
 
Περισσότερα
02/07/2019

Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο “βασιλιάς” του τρόμου

Το όνομά του έγινε το συνώνυμο του τρόμου στη μεγάλη οθόνη. Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ (1899-1980), θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες μορφές της μεγάλης οθόνης, ένας πραγματικός καινοτόμος των ταινιών τρόμου. Αν και προτάθηκε πέντε φορές για το βραβείο Όσκαρ, δεν το απέκτησε ποτέ, όμως το 1967 τιμήθηκε με συνολικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο.
 
Περισσότερα
22/05/2019

Τα 50 Καλύτερα Ψυχολογικά Θρίλερ

Ψυχολογικά θρίλερ. Μια ευρύτατα διαδεδομένη κατηγορία ταινιών που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα και κορυφαίες ταινίες εν γένει. Ως ψυχολογικά θρίλερ ορίζονται εκείνες οι ταινίες που επικεντρώνονται στην ασταθή, διαταραγμένη ή και εντελώς παραισθητική ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών. Το σασπένς στα ψυχολογικά θρίλερ προέρχεται κυρίως από την ανάδειξη θεμάτων ψυχικής φύσεως που χαρακτηρίζουν τους ήρωες παρά από την ωμή δράση και τη σωματική βία.
 
Περισσότερα
07/04/2019

Οι 10+5 καλύτερες ταινίες τρόμου του 2018

Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για τον horror κινηματογράφο, προσφέροντας πολλές αξιόλογες ταινίες τρόμου που μας καθήλωσαν η καθεμιά με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες ήταν οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου του 2018 με σειρά προτεραιότητας από την λιγότερο καλή προς την καλύτερη του έτους. Στο τέλος της λίστας θα βρείτε άλλες 5 ταινίες τρόμου που συμπληρώνουν επάξια το top 10 αλλά στις λεπτομέρειες έμειναν λίγο πιο πίσω.
 
Περισσότερα
28/06/2018

10+1 ταινίες τρόμου για να μην ξαναταξιδέψετε με τρένο

Το cinema τρόμου διαθέτει ταινίες που καθιστούν τα τρένα ιδανικό τόπο εξέλιξης τρομακτικών γεγονότων. Δεν είναι πολλές αλλά μερικές από αυτές είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και χρήζουν ειδικής μνείας. Στην ακόλουθη λίστα θα βρείτε 10+1 ταινίες τρόμου με τυχαία σειρά όπου οι εξελίξεις εκτυλίσσονται κυρίως μέσα στα βαγόνια τρένων, είτε των μετρό των μεγαλουπόλεων είτε των υπεραστικών τρένων.
Editorial
 
τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερτα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερτα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερτα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερτα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ
Τα 50 Καλύτερα Ψυχολογικά Θρίλερ