And Then There Were None Review

Το κλασικό βιβλίο μυστηρίου και απόλυτο best seller της Agatha Christie έχει διασκευαστεί πολλάκις στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση αλλά λίγες είναι εκείνες οι παραγωγές που μπορείς να ξεχωρίσεις. Με καθαρή σκέψη μπορώ να πω ότι το «And Then There Were None» του 2015 από το BBC ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Πρόκειται για αγγλοαμερικανική παραγωγή με τη μορφή mini σειράς που χωρίζει την ιστορία του βιβλίου σε 3 επεισόδια διάρκειας μίας ώρας περίπου. Σημαντικά ονόματα του βρετανικού και όχι μόνο κινηματογράφου που πολλοί θα γνωρίζετε από πετυχημένες σειρές (π.χ. Game of Thrones, Black Sails κ.α.) συνθέτουν το cast.

Η σειρά δεν περιέχει ιδιαίτερες εκπλήξεις και όσοι έχετε διαβάσει το εν λόγω μυθιστόρημα ή παρακολουθήσει κάποια παλαιότερη κινηματογραφική εκδοχή του γνωρίζετε πάνω κάτω τι συμβαίνει. Μια ομάδα ανθρώπων μεταβαίνουν σε μια βίλα σ’ ένα απομονωμένο νησί όπου έχουν προσκληθεί από έναν μυστηριώδη οικοδεσπότη. Εκεί τους υποδέχεται το υπηρετικό προσωπικό και κατά τη διάρκεια του δείπνου ακούγονται από ένα γραμμόφωνο κατηγορίες για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι καλεσμένοι αλλά διέφυγαν της δικαιοσύνης.

and then there were none series

Σύμφωνα με το μήνυμα ο σκοπός της πρόσκλησης είναι να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους και λίγο αργότερα ένας ένας βρίσκονται δολοφονημένοι με τρόπο που παραπέμπει σ’ ένα παιδικό τραγούδι. Οι φόνοι συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες και οι εναπομείναντες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μέσα σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας όπου όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι ή το επόμενο θύμα του δολοφόνου.

Οι 10 βασικοί ηθοποιοί βρίσκονται όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο για μόλις 7 δευτερόλεπτα!

Σίγουρα αν είστε λάτρης του μυστηρίου και του εγκλήματος το «And Then There Were None» συστήνεται ανεπιφύλακτα. Βασικά επιβάλλεται να το δείτε καθώς αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικότερες πλοκές whodunit μορφής που επηρέασε αμέτρητα έργα σε ποικίλες μορφές τέχνης. Η συγκεκριμένη εκδοχή του BBC διαφοροποιείται σε πολλές λεπτομέρειες από το αρχικό βιβλίο χωρίς να υστερεί σε ένταση και δημιουργικότητα διατηρώντας το αυθεντικό πνεύμα της συγγραφέως.

and then there were none cast

Πρόκειται για μια γόνιμη διασκευή με πολλά πλεονεκτήματα. Το ενδιαφέρον cast και οι δυναμικές ερμηνείες, τα έντονα χρώματα και οι πλούσιες διακοσμήσεις, τα ιδιαίτερα «ζωντανά» flashbacks των χαρακτήρων είναι μερικά από τα πιο δυνατά σημεία της σειράς. Αυτά μαζί με το αμείωτο σασπένς, τον διαρκώς αναδυόμενο φόβο μέσα στο σπίτι και το άτια δομημένο μυστήριο (τουλάχιστον για αυτούς που δεν ξέρουν τι συμβαίνει) δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία για τον θεατή.

Η κατάτμηση σε 3 επεισόδια αποδεικνύεται σωστή επιλογή επιτρέποντας στην αφήγηση να εμβαθύνει χωρίς να γίνει κουραστική ή φλύαρη. Τελικά η μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι μαγνητίζει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος είτε γνωρίζει κανείς την πλοκή του βιβλίου είτε όχι. Κι αυτό οπωσδήποτε δεν είναι μικρό πράγμα.

and then there were none 2015
and then there were none bbc

Θετικά: Αξιόλογο επιτελείο ηθοποιών, πολύ καλές ερμηνείες, εμπνευσμένες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό μυθιστόρημα, έντονα χρώματα, περίτεχνες διακοσμήσεις, κλίμα μυστηρίου και τρόμου, πλούσιο σασπένς.

Αρνητικά: Το ότι δεν αποτελεί original δημιουργία ίσως; Επίσης μερικοί μπορεί να το περίμεναν πιο βίαιο δεδομένης της εποχής κυκλοφορίας του.

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

1 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ