Bates Motel – Season 2 Review

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου και την θερμή υποδοχή του από το κοινό, το «Bates Motel» προχώρησε και στον δεύτερο κύκλο του που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2014 ξεδιπλώνοντας τις νέες περιπέτειες του έφηβου Norman Bates. Αυτές δεν είναι φυσικά αποκομμένες από τις συνταρακτικές εξελίξεις που είδαμε στο συγκλονιστικό φινάλε της προηγούμενης σεζόν αλλά εμπλουτίζονται με νέες πινελιές δράματος, αγωνίας και τρόμου που καθηλώνουν.

Το πρωταγωνιστικό cast του πρώτου κύκλου διατηρείται αναλλοίωτο και εδώ, ενισχυμένο από νέους χαρακτήρες, μερικοί εκ των οποίων θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Κάποια νέα ονόματα είναι οι Michael Eklund (The Call), Michael O’ Neill (Dallas Buyers Club), Kathleen Robertson (Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς) και Paloma Kwiatkowski (Percy Jackson: Sea of Monsters). Τα επεισόδια είναι και πάλι 10 με διάρκεια γύρω στα 45 λεπτά.

Bates Motel Season 2 Screen

Όπως και η πρώτη σεζόν, έτσι και η δεύτερη επικεντρώνεται αναπόφευκτα στην στενή -σε βαθμό ψύχωσης- σχέση του Norman με τη μητέρα του Norma. Μια σχέση που ξεπερνάει τα όρια της φυσιολογικής αγάπης όντας κάτι παραπάνω, όσο δυσδιάκριτο κι αν είναι αυτό. Μια σχέσης που μπορεί να φτάσει στα όρια του φόνου ή της συγκάλυψης αυτού όταν και όποτε συμβεί. Αναδυόμενες υποπλοκές βοηθούν στο ξετύλιγμα της κεντρικής αφήγησης και δείχνουν πιο «σοβαρές» σε σχέση με αυτές που είδαμε στην πρώτη σεζόν.

Στη σειρά κάθε μέλος της οικογένειας Bates έχει δολοφονήσει τουλάχιστον ένα άτομο!

Το θετικό με τη σειρά είναι ότι ο δεύτερος κύκλος βελτιώθηκε προσφέροντας καλύτερα εν γένει επεισόδια με πλουσιότερο σασπένς και πολλές εντονότερες στιγμές. Δείχνει σαφώς πιο γεμάτος από τον πρώτο και επίσης αξιόλογο κύκλο. Όμως ο δεύτερος έχει μερικά φανερά ανώτερα επεισόδια όπως τα δύο τελευταία που όμοιά τους δεν είχε ο πρώτος. Οι ερμηνείες κυμαίνονται και πάλι στα αναμενόμενα υψηλά επίπεδα με το καλοκουρδισμένο δίδυμο Vera Farmiga-Freddie Highmore να κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα μια φορά.

Το πιο σοβαρό μειονέκτημα που διακρίνουμε είναι η κάπως βιαστική και ελλιπής χρησιμοποίηση μερικών χαρακτήρων που δεν εντάχθηκαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στα γεγονότα. Είτε αυτό έγινε από αναγκαιότητα επειδή οι ηθοποιοί είχαν άλλες υποχρεώσεις είτε λόγω συνειδητής επιλογής των υπευθύνων αφήνει μια μικρή αίσθηση «κενού» στην ιστορία χωρίς πάντως να πλήττει σημαντικά τη συνοχή της. Όσοι λοιπόν συμπαθήσατε τον πρώτο κύκλο του «Bates Motel» και γενικότερα όσοι βλέπετε με θετικό μάτι ένα εκμοντερνισμένο prequel της μυθολογίας του «Ψυχώ» θα βρείτε πολύ ενδιαφέρων και τον δεύτερο αυτό κύκλο.

Bates Motel Season 2
Bates Motel norman
bates motel season 2
bates motel season 2 poster

Θετικά: Πολύ καλές ερμηνείες, οι συχνότερες «μεταμορφώσεις» του Norman στην δεύτερη προσωπικότητα της «μητέρας» που προκαλούν τρόμο, υψηλό σασπένς και μερικά πολύ δυναμικά επεισόδια όπως τα δύο τελευταία του παρόντος κύκλου.

Αρνητικά: Η ελλιπής αξιοποίηση λίγων χαρακτήρων όπως του αδερφού της Norma.

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

2 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ